夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

pi0219 發表於 20-7-1 13:32
岩岩上去睇過, 哇, 真係好徹底既抄襲, 連咩討論區, POST名, 當事人年齡, 99年齡, 同成件事都講得好詳細 :i ...

真係過分!冇問人就post 出來真離譜,唔怪得我曾經見過一個post叫啲「記者唔好入」定話「記者唔好轉載」咁上下

洋房

回覆 TseU 的帖子

揾個情人

男爵府

減肥啦。我最高峰試過170幾磅,168高,大山婆咁!係我而家128-131 左右,而家同老公啲朋友聚會個個話精神好左,瘦左!老公都有face .我都要返工,放工跟功課,但減肥冇借口嘅!加油,改變唔到佢,就改變自己!祝福你

複式洋房

樓主唔好灰心,自己先建立番自信,

大宅

回覆 TseU 的帖子

樓主,有時間去聽聽每個星期五,香港電台 (敏感時刻)這個節目,後段有個時間有個專家講一些性及婚姻既題目

https://www.rthk.hk/radio/radio2/programme/curiouserandcuriouser

你可以重溫一下,因為有些討論對了解婚姻關係及溝通有幫助,我也是聽了一些題目之後,自己反省同改善後,最來有好轉,你可以重溫每個星期的節目,再自己分析一下

男爵府

黃后 發表於 20-6-29 09:21
好難想像一個30歲女人竟然可以差過自己50歲的奶奶,不要怪我好奇,我好想問你攞張相睇下是否如你所講咁差 ...

洋房

TseU 發表於 20-6-29 02:23
自從有左第2胎後,老公就一直冇再掂過我! 可能佢嫌棄我個樣同身形走曬樣,所以冇再掂過我!
我有同佢講過 ...

(不喜勿插)
樓主,我都係上年生左第二胎,生完到今年5月,我個時仲係180磅,33歲已經鬆老殘肥,你米話個男人唔介意,相信你都介意自己,其實都冇咩好傾,人不外乎食色性也,但生仔係自己選,生仔唔係一個借口可以比自己衰下去,我開始扮靚減肥,單靠基本法則係變靚有限,我再去打針,埋線,痛就一定有,皮肉老左好難靠機進化甘快,而呢場溫疫,更意識到,自己要活得開心,2個幾月,依家減左16磅了,要個男人睇得起你,你先要睇得起自己,到時你得到的唔單至係你老公,同係自己的進步

複式洋房

lamlam_yee 發表於 20-7-17 20:26
(不喜勿插)
樓主,我都係上年生左第二胎,生完到今年5月,我個時仲係180磅,33歲已經鬆老殘肥,你米話個男 ...

我生第一個之後幾年,老公無出聲,生第二個瘦返,但keep唔到,其實貪食無恆心,keep唔到,老公唔止出聲。買衫以前件件要試,

當然,除了夫婦感情,最重要瘦左,自己都開心,至少出街搭的士俾人叫靚女,唔係阿太。而家一般都著得落,handle 到。

最重要係減肥,護膚會慢慢黎,因為瘦左,你個樣會返返黎。

大宅

TseU 發表於 20-6-29 03:17
回覆 肥肥寶 的帖子

唔係..係個樣殘咗,拍埋去老公度,d人可能以為我係佢丫媽..係冇誇張! 之前同奶奶一齊 ...

你未生第二胎都有市場點解會生完老左咁多?無坐月?無護膚?我都生完第二胎,肥左好多,但狀態都算ok

大宅

回覆 TseU 的帖子

你一定要自強, 不能無自信, 更不要自己打敗自己. 其次做好自己本份對得起家人和孩子.不要為了C6, 影響對孩子的教育

子爵府

男人鍾意打飛機 好多時係因為快靚正 返工佢地已經覺壓力又攰 返到家想解決生理需要enjoy下咪自己黎囉 唔洗諗點樣令對方舒服 又唔洗擔心對方滿足未 所以樓主先唔好自卑 佢未必因為你身型 其實你睇好多片中女角都有著唔同身型既 唔好諗埋一邊令自己煩惱 放鬆啲 鍾意咪打扮下約下姐妹 最重要係起碼你老公唔係搵外援已經好過好多男人

伯爵府

我生完兩個,用低醣飲食,無運動,去返生b前既身型,你記住,生完仔女都要keep,不為誰,為自己,為自己身體健康,為自己行出去令人覺得唔似生過兩個,加油

伯爵府

回覆 TseU 的帖子

你用每次嚟形容你要幫佢執,好呕心喎,咁核突,你地屋企冇其他人架,仲要係個廳到咁唔衛生都得既🙈,正常抹完鼻涕都即刻掉啦。
樓主可能你血氣不足,所以望起上嚟顯老,唔精神,去睇下中醫補下身,做下運動,睇下有無好d, 好人真係唔補好易老架,無得偷懶架!
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

男爵府

J.ELLE 發表於 20-7-2 19:12
減肥啦。我最高峰試過170幾磅,168高,大山婆咁!係我而家128-131 左右,而家同老公啲朋友聚會個個話精神好 ...

可否分享一下減肥嘅方法

男爵府

cablecabletv 發表於 20-7-24 09:28
可否分享一下減肥嘅方法

早餐:烚蛋2隻,火腿2片,黑啡無糖
午餐:牛肉或魚旦湯米粉或湯粉絲加一碟菜全走
晚餐:多菜,正常份量肉加大半碗紅米飯

一定唔可以食宵夜!

一定唔可以食宵夜!

一定唔可以食宵夜!
應該半年到係咁樣食。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

J.ELLE 發表於 20-7-24 09:44
早餐:烚蛋2隻,火腿2片,黑啡無糖
午餐:牛肉或魚旦湯米粉或湯粉絲加一碟菜全走
晚餐:多菜,正常份量肉 ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

樓主減減肥, 身型係最易控制同改變, 比起樣貌
我減肥後, 著得返曬以前D S/XS size既衫
成個人輕曬, D 衫都鬆曬
而家仲努力繼續減緊
一肥即刻感覺好老
點化妝都補唔到

珍珠宮

樓主不用灰心的,最緊要保持自己FIT同自信的狀態...
加油了

珍珠宮

回覆 TseU 的帖子

睇曬你以上的貼文。不用悲觀看自己。「你和99一齊買孕婦裝,看上似姊妹」《--- 邏輯上分析,我想是因為別人認為你99樣子生得年輕,以為你99是在生育年齡,並不是你在更年期的年齡。所以不用以此事件以為自己長得老。
另外,成熟有成熟女人的端莊大方得體的性感魅力。我就是其一,我從來不企圖與可愛得意形象女性並齊。所以不用灰心,只要拿捏好自己的所長,必找到有你發揮的市場。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

侯爵府

TseU 發表於 20-6-29 02:33
佢冇心去維繫我同佢之間關係..其實好快只會離婚收場,
我都五想好似逼佢,大家一齊生活都係想舒服,
不過 ...

你都好呀 佢會主動電你 我果個 會電我 都係問子女野 得自問keep 得到 因公司多人咁講 說真的 自己有責任keep fit, 雖然唔一定靚 最起碼 對得住自己 連自己都唔鐘意自己 人地點會鐘意自己呢 呢個世界 只有自己 先最愛自己

首頁

尾頁

跳至