自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

貓頭雀 發表於 20-8-4 21:08
爸媽教落,千萬不要租給 學生/0靚仔0靚妹合租的。

以前我同其他室友住得好企理,有咩問題會同個業主有商有量,業主見我哋住得整齊都好樂意快速處理

而家d大學生唔敢想像,業主下次可唔可以set一個清潔費條款

珍珠宮

capricornbb 發表於 20-8-5 19:49
以前我同其他室友住得好企理,有咩問題會同個業主有商有量,業主見我哋住得整齊都好樂意快速處理

而家d大 ...

那位業主遇上你們,佢好彩。

離開屋企,放飛自由,能和朋友一齊住,可日日約同學朋友上來聚會....本已是自律一大考驗。
還要自動自覺保持家居清潔,不推卸責任... 難也。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

貓頭雀 發表於 20-8-5 20:31
那位業主遇上你們,佢好彩。

離開屋企,放飛自由,能和朋友一齊住,可日日約同學朋友上來聚會....本已是 ...

可能果時我哋唔興party, 最多請吓同學上來吃飯

而家d大學生喺宿舍,又煙又酒又大麻,怕怕呀!

大宅

大力大力 發表於 20-8-5 07:14
找租客同請工人一樣、都要講下運氣~

由於現在我租出的是全新裝修、都未裝修完已簽咗租約~ :he ...

新租客邊度找會更有保障?

珍珠宮

大力大力 發表於 20-8-4 20:45

x 2

咁財仔個度點搞?

水晶宮

lololala 發表於 20-8-4 21:01
我又係聽過一個真實個案,又係有工人,又係廚廁勁污糟同慘變曱甴屋。
...

我n年前層新樓,租比2夫婦1小朋友加工人,2年後收返一間曱甴屋,好多曱甴嗰種

大宅

我月頭收樓,韓國太太 2小孩一工人,其他地方無咩問題,廚房真係無眼睇,地下刮花左,牆身打好多洞,最後扣左1萬5千幾

禁止訪問

牛年勳章

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

rex13 發表於 20-8-5 22:44
咁財仔個度點搞?

我打返電話比佢個財仔、佢話知道債仔已經搬走了~

如果佢話唔信、我會開門比佢睇~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至