自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

CTPIG 發表於 20-8-19 09:02
wfh平日淨係開餐先出來,假期就瞓瞓瞓,佢放唔放我都無咩大分別,又係一個人湊住細路,煮反做家務呀咁,空 ...
我老公都係咁喎,講一次係接收吾到,一係話你細聲,一係話佢打緊機,總之要大大聲講多幾次先入到腦。如果問佢幾個問題,加埋要講十幾次

男爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

PW530 發表於 20-8-19 11:13
係佢冇格價,又冇問我 我同呀女笑咗佢好耐
...

你睇得開,我會忟

珍珠宮

老公會幫手睇小朋友功課温下習,都會陪小朋友睇下書。同小朋友玩,捉棋咁。家務就我做哂。如果攰唔想煮,老公會去外賣回家。當然老公都會自己睇手機同見唔到我既時候。不過我覺得肯陪小朋友玩算好好,無要求。未結婚時,係老公煮飯既,而家我煮。

男爵府

蕃薯仔媽媽 發表於 20-8-19 09:16
好認同你其中一點,我老公都係,同佢講一件指令,講一次通常係接收晤到,要重覆再重覆,即使whatsapp埋有 ...

X2
上星期叫佢去買個cake 同個仔慶祝,佢send 了幾張相比我,我再圈出叫佢買。到夜晚拿出來食,發現都唔係我圈個cake ! 真係眼睛凸埋!

子爵府

認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

wfh平日淨係開餐先出來,假期就瞓瞓瞓,佢放唔放我都無咩大分別,又係一個人湊住細路,煮反做家務呀咁,空 ...

後生時同老爺,奶奶住,係,大少爺咁款,一杯水,一個水果都係老爺拎入房擺喺佢滑鼠隔離,中期同我媽住,我媽都係保守傳統女人,常常教導我,丈夫係天,女人要三從四德,都係我同我媽子服侍佢 終於到我哋自己住,到我話事 阿大少無人服侍,終於學識晾衫,洗碗,買送煮飯,雖然不盡人意,但我教D小朋友猛贊佢,等佢有成就感 佢就會有動力,越來越享受做家務

伯爵府

CTPIG 發表於 20-8-19 11:52
我老公都sen

點煩法?

正常時好好的,但少少野刺激,就會突然好似維園阿伯咁長篇大論講,唔理人感受,但其實D野可能唔關佢事或無發生的。案例多勝數,例如,東張西望有次影個漁塘阿伯比仔女及外人騙,無晒錢,正常我地會同情人地及作為借鏡,但佢就會停講錢好重要,邊個都唔好信,最緊要自己揸住有錢,無錢揾鬼可憐,下删一百字,仲要講到咬牙切齒,好似佢或佢爸比人騙咁,另外,個女識咗個男朋友一年,佢問人有無打算買樓,又問人有無打算進修,問人幾十條問題,老實講,而家年青人過2個月可能已換畫,做乜咁認真,總之男人老狗係好煩。工人和女都怕咗佢。其實,我係覺得佢精神超級緊張。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

佢無在家工作
會放多左假
會幫手整餸、執拾屋企、一齊買家品……
不要從別人的嘴裡去認識我

象牙宮

回覆樓主:

我老公無在家工作,不過係早左收工,放假1星期多半日咁!係屋企同以前一樣,只係食完會洗碗,都係篤住電話!我又覺無咩野,好似頭先又要返工,佢一早起左身煮麵食,個廚房 我寧願唔打風好過,又要我執手尾

男爵府

小蘋果2號 發表於 20-8-19 10:05
見大家講開我又講下,其實大家有冇後悔結婚生仔呢?

我有架,尤其俾老公發脾氣嗰陣。拍拖時佢好好脾氣架, ...

係,我都咁諗 一個人好過……

珍珠宮

好認同你其中一點,我老公都係,同佢講一件指令,講一次通常係接收晤到,要重覆再重覆,即使whatsapp埋有 ...

我老公都係專業人士!
可能平時返工要對電腦對得太多,個人會呆滯啲

子爵府

牛年勳章

wcandtt 發表於 20-8-19 09:22
我老公係屋企好似靈魂遊走咁,同佢講嘢講一次冇用的,靈不付體咁................

我老公亦是專業人士, ...

原來大家老公都差不多

伯爵府

sinyeechu 發表於 20-8-19 12:35
我老公都係專業人士!
可能平時返工要對電腦對得太多,個人會呆滯啲 !
...

原來係咁
那我下次揾個唔識電腦的會好些

珍珠宮

歌莉亞 發表於 20-8-19 13:35
原來係咁
那我下次揾個唔識電腦的會好些

別墅

C6有時間就陪小朋友玩
至於家務......

珍珠宮

我老公係屋企好似靈魂遊走咁,同佢講嘢講一次冇用的,靈不付體咁................

我都覺!
返工既野佢好掂,返到屋企就好似弱智咁!

瑪瑙宮

JVC2002 發表於 20-8-19 12:02
X2
上星期叫佢去買個cake 同個仔慶祝,佢send 了幾張相比我,我再圈出叫佢買。到夜晚拿出來食,發現都唔係 ...

核凸?

伯爵府

同我果件一樣,公司D同事仲贊距做嘢好認真係屋企完全好似生活白X

水晶宮

咦!情況好類似
明明結婚前唔係咁,過多五、六、七年後就越嚟越嚴重

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

鍾意你最尾果句

侯爵府

哈!點解一模一樣嘅

首頁
23456...7

尾頁

跳至