網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

平平常常 發表於 20-11-3 20:10
係!長期保持係京東購物,會讓你保持頭腦靈活運用,預防腦退化。

我幫襯過第三方店鋪,其實就好像淘寶鋪 ...

好的原本打算學打麻雀而家學打京東算吧
總結下我在京東領悟過的攻略 :

(優惠券)見個京券 東券 運費券
~ 京券無限制使用
~ 東券買滿某額可用, 也分全品或某類或某牌子產品用
~ 系統會因到期日幫你自動使用,結帳時亦可自行選擇用那些或不用那些

(湊購折扣)eg 兩件8折三件7折
~ 在購物車會見到所選產品有沒有加購優惠, 可以揀到你暈

( 折扣選擇)
~ 在購物車內每項目也可以自行選擇折扣。 例如你買a b兩件產品, a 是2件9折,b是兩件8折/9折,, 那麼把b調动與a 同組享九折,就不用買兩件a及兩件b

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

( 價保) 發現價格下降 可以退回差價
~ 已完成的貨品, 可以去選按價格保護, 系統會計算 在指定日數內是否降價了, 如有差價原路退回給你。

( 信用卡優惠)
~mastercard 滿¥99減 10,減3, 減15都試過[有限額]
~CCBx京東卡, 回贈4%, 亦送優惠券運費券
~ 也可留意其他信用卡會有網購回贈例如我用過hsbc red card

各位我只是初哥都是在這裏學的
如有錯誤請更正補充。

伯爵府

lyh80115 發表於 20-11-3 17:39
我的→客户服务→价格保护

撳「申請」,系統會計價,幾秒後告知結果成功與否。系統唔會話你知減咗價,要 ...

唔該晒,真係有番幾蚊收

子爵府

kerotan 發表於 20-10-30 22:24
大家睇到有乜嘢慳錢,大特價,著數 一齊嚟報料啦

我剛剛發現京東 用mastercard11月1號可以99減15 ...
mastercard減15係米每個戶口都有 還是要搶卷先可以減?

侯爵府

2024年龍年勳章

peppamo 發表於 20-11-5 16:49
mastercard減15係米每個戶口都有 還是要搶卷先可以減?

每個戶口都有 但每日有限額

peppamo    發表於 20-11-5 22:56

子爵府

請各位京東大師指教,見你地講京東有咁多優惠,好想試下玩,但唔知點解,我用電話號碼係app.注册唔到, 佢話:您的账号存在风险,请您稍后再试或联系客服。我應該點做才能注册到,謝謝!

翡翠宮

bigsmallma 發表於 20-11-5 18:57
請各位京東大師指教,見你地講京東有咁多優惠,好想試下玩,但唔知點解,我用電話號碼係app.注册唔到, 佢話 ...

試下換個號碼

男爵府

lyh80115 發表於 20-11-3 17:39
我的→客户服务→价格保护

撳「申請」,系統會計價,幾秒後告知結果成功與否。系統唔會話你知減咗價,要 ...
唔講唔知有咁嘅玩法,啱啱試咗,攞返1蚊,謝謝!

請問今日申請冇減,如果明天減咗,有冇得再申請?

子爵府

lyh80115 發表於 20-11-5 19:58
試下換個號碼
換佐都唔得,之後用其他電話機就ok, 唔知點解,thx

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

owen2012 發表於 20-11-5 22:20
唔講唔知有咁嘅玩法,啱啱試咗,攞返1蚊,謝謝!

有,無限次,但有限期,大多係完成訂單後7日,小電器為30日,所以雙11要留意有無再平啲,再去申請。

珍珠宮

回覆 lyh80115 的帖子

以前京享值的福利金不見了,好像變成另外一樣東西。

想問一下京東「省省卡」是否月費優惠卡?是否可以用一兩個月試下如果不喜歡就隨時停?

翡翠宮

平平常常 發表於 20-11-6 21:54

以前京享值的福利金不見了,好像變成另外一樣東西。

福利金玩完了。

省省卡我無玩,睇落唔係好優惠,遠不及港澳會場啲券。拼多多、淘寶就有買類似嘅月卡,幫同事買平嘢都算有得執,買幾蚊嘢都賺到幾蚊。

翡翠宮

回覆樓主:

啱啱睇email,9至11號用建行京東信用卡回111無門檻券,好似可以白攞¥111嘅貨,幾抵玩 ……不過如果未有卡的話無可能趕得切申請。

侯爵府

2024年龍年勳章

lyh80115 發表於 20-11-6 22:44
啱啱睇email,9至11號用建行京東信用卡回111無門檻券,好似可以白攞¥111嘅貨,幾抵玩 ……不過 ...

我有卡呀, 為咗佢每月6號購物 有得送運費券我琴日落咗張單啦

~ 呢單111係咪任何消費都攞到?
我真係冇咁多嘢買喎

珍珠宮

我知你一定無走雞!你是最厲害的專家。

咦,呢張卡係咪618之後先至出?618唔覺有呢個優惠。

翡翠宮

平平常常 發表於 20-11-6 22:49

我知你一定無走雞!你是最厲害的專家。

出咗個幾月啫,我第一時間申請

翡翠宮

kerotan 發表於 20-11-6 22:48
我有卡呀, 為咗佢每月6號購物 有得送運費券我琴日落咗張單啦

~ 呢單111係咪任何消費都攞到?

應該無限消費幾多。¥111券話有效一個月,等到雙12買(攞貨)都仲得
你應該都收到建行email,可以望下詳情。

珍珠宮

回覆 kerotan 的帖子

你學習能力很高,觸角敏銳,大有前途!
我分享一個:
11月頭支付完第一單之後有大約10元金貼比我,要用京東支付(要有大陸銀行卡)先可以用,筆金貼8號到期,我今日買野用左。

首頁

尾頁

跳至