自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

egono 發表於 20-11-8 22:31
RC 真係食景

不過 club lounge 可以食足午餐。。如果好飲酒,lunch 已經有 wine 供應

所以好想試吓Ritz Carlton 個club lounge

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Joey8 發表於 20-11-8 22:45

好食呀!尤其係西班牙黑豚肉叉燒

哈哈點解啲米芝連中餐廳成日最出名都係叉燒嘅?有機會一定會試吓先

珍珠宮

HIMMAMA3 發表於 20-11-9 00:31
我在深圳朗庭酒店試過唐閣,點心好正,服務好。香港未試過啊

香港唐閣都好正,等我遲啲又可以upload 相時會update 係我食過最好食嘅蝦餃,好好味

公爵府

好正呀, 所有用餐, 係咪都在酒店內的餐廳???

侯爵府

2024年龍年勳章

樓主好識享受, 見你幾個posts的房都大間

男爵府

fatmousechai 發表於 20-11-9 14:40
所以好想試吓Ritz Carlton 個club lounge

RC tea & lunch

tpyjasmine    發表於 20-11-9 16:41

男爵府

egono 發表於 20-11-9 15:23

雀籠

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章

fatmousechai 發表於 20-11-9 14:44
香港唐閣都好正,等我遲啲又可以upload 相時會update 係我食過最好食嘅蝦餃,好好味
...

期待分享
HIMMAMA3  男爵府

珍珠宮

tpyjasmine 發表於 20-11-9 14:57
好正呀, 所有用餐, 係咪都在酒店內的餐廳???

係呀,房價可以做用餐費用,咁當然要在酒店餐廳食唔好嘥啦

珍珠宮

jadepearl 發表於 20-11-9 14:58
樓主好識享受, 見你幾個posts的房都大間

Hihi 我唔算識享受啦,不過只係喜歡住大房間咋,見room rate 可以用嚟食飯咁book 大間啲可以食多啲算抵㗎

珍珠宮

egono 發表於 20-11-9 15:23

哇好正呀,請問是club lounge 嘅食物嗎?個mains 都似乎幾好喎,包埋好抵

男爵府

fatmousechai 發表於 20-11-9 18:44
哇好正呀,請問是club lounge 嘅食物嗎?個mains 都似乎幾好喎,包埋好抵
...

我九月嗰陣時,weekdays 去。。
佢個 club lounge 去咗102樓the lounge & bar .... 只係星期五至星期日先會喺返108/F 個 club lounge

佢個 club 真係食足咁多餐,好飽好飽,我哋只欠冇食到宵夜

珍珠宮

egono 發表於 20-11-9 19:05
我九月嗰陣時,weekdays 去。。
佢個 club lounge 去咗102樓the lounge & bar .... 只係星期五至星期日先 ...

Thank you 等我下次去連宵夜都食埋佢先:)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

fatmousechai 發表於 20-11-9 14:42
哈哈點解啲米芝連中餐廳成日最出名都係叉燒嘅?有機會一定會試吓先
...

係喎,嘉麟樓同逸東軒都好似係

珍珠宮

哈哈,好似有人擔心我嘅健康喎,咁暫時都健在嘅,遲啲就唔知啦
Update 埋第二間啲食物先,
食完afternoon tea set 行一陣又到evening cocktails 時間,估唔到客人比較少喎我哋可以坐得比較舒服啲,食物唔錯呀,食完已經食唔落晚飯啦
返到房間竟然有小蛋糕送好驚喜

珍珠宮

自助早餐算豐富,負責帶位嘅職員好好記性,記得我之前個lunch 想坐窗邊位,朝早見到我哋又安排返同一坐位好滿意

珍珠宮

嗰日星期五話安排唔到late check out 不過好在可以check out 後再去食午餐用dining credits 都得
我哋去咗中餐廳食,好似話係米芝蓮三星(依家唔知係唔係)我哋無抱好大期望因為之前明閣食物同服務有啲失望呢

蝦春卷真係超級好食,蝦餃你我咁多年來食過最好食嘅蝦餃,蝦肉勁爽甜皮薄熱辣辣好好味,一向彈三彈四嘅老公都勁讃
炸蟹肉蓋明閣做得普通,但依間價錢一樣但係蟹肉好鮮味完全不同檔次

湯呢我哋點咗兩款,一個花膠鴨絲羹另一個係蟹肉西湖牛肉羹,平時我對依啲羹麻麻哋但真心覺得佢整得好味道呀

珍珠宮

仲點咗好耐無食嘅片皮鴨兩食,佢隻鴨都好大隻吓㗎而且皮好脆我哋食得好開心,第二碟我選擇咗生菜包鴨肉,依碟就稍為失色咗少少,佢其實可以放啲筍一齊炒香口好多,最後上焗海鮮蟹蓋飯,好香芝士味我飽到上喉嚨都自己食咗一個呢
侍應好好招呼,每食一道點心或菜同我哋換一次碟,見我哋鴨肉食唔唒主動話幫我哋打包,返到屋企我加咗蝦乾同少少辣椒粉一齊炒熱好味得多,咁大碟我自己一個人食唒

男爵府

好正喎

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章

fatmousechai 發表於 20-11-10 20:31
仲點咗好耐無食嘅片皮鴨兩食,佢隻鴨都好大隻吓㗎而且皮好脆我哋食得好開心,第二碟我選擇咗生菜包鴨肉,依 ...

睇見流口水
HIMMAMA3  男爵府

首頁

尾頁

跳至