夫婦情感

跳至

首頁
23456...14

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

木子高 發表於 20-12-4 13:36
嗯!
其實我第一post出左,見到大家都好支持同鼓勵我,我好感動!
一時興起就回憶過去,係寫呢幾編回憶錄 ...

但睇你文字,感覺你好冷靜,內心好平靜
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

crystal媽咪 發表於 20-12-4 13:40
可以,有興趣睇
你再開post分享
但不用分咁多個,唔夠位放咁多字,可以2、3樓再放

明白,係之後嘅回憶錄,我會係回憶編#6繼續寫,如果大家無聊又無野做,不妨去睇下。
故事絕對真實,寫得唔好勿彈,謝謝!

大宅

crystal媽咪 發表於 20-12-4 13:41
但睇你文字,感覺你好冷靜,內心好平靜

嗯,冷靜左好多!因為聽到咁多意見,自己又可以係呢度抒發咁多心事,感覺好左好多!
再加上自己開始係度寫回憶錄,全部都係我地兩個人嘅經歷,係屬於我同佢嘅故事!

大宅

回覆 木子高 的帖子

那証明你放低左啦。 very good.依家唔好再想放低依件事, 你一直上第一隻會變到放唔低。

想下未來可以点。 加油!

男爵府

木子高 發表於 20-12-3 14:34
企係男人嘅立場
有家庭
有小朋友

你只要問自己一個問題,係咪會永遠愛佢?
你自己答自己,跟住答案做就可以了。
世界甘多可能性,邊有得分析甘多?
愛係無私的,付出左未必一定會有回報,
而命運自會安排一切,選擇左就向前走,
唔好回頭望!

大宅

chkkkkk567 發表於 20-12-3 21:36
我想我C6快啲放棄我,我哋係有問題,無感情,分房訓十年,我唔係想將我嘅出軌合理化,為咗小朋友我唔想離 ...

其實我想講,我身邊好多朋友仔都係單親家庭長大,由細到大,D小朋友係會感覺得到佢地既爸爸媽媽係點!到左佢地大過左,爸爸媽媽離婚佢地都無感覺!
我自己都係單親家庭長大,自我感覺比一般家庭長大嘅同年齡朋友黎講,我比佢地更加懂事同生性。千祈唔好以小朋友做藉口,日子會好難過!

子爵府

木子高 發表於 20-12-3 14:34
企係男人嘅立場
有家庭
有小朋友

偷食斷正一定求原諒,不過下次偷食會再小心d,去遠d,

大宅

WAIWAI628 發表於 20-12-4 22:54
你只要問自己一個問題,係咪會永遠愛佢?
你自己答自己,跟住答案做就可以了。
世界甘多可能性,邊有得分 ...

有問題一定要面對同解決,逃避係無用嘅。遲早出事!
勇敢面對,如果真係解決唔到,可以死心,如果解決到,就珍惜!重點係睇雙方有冇咁嘅心!

複式洋房

回覆 木子高 的帖子

如果你夠❤️佢就原諒佢。你同佢離左婚唔一定開心左因為我覺得你其實都係好❤️佢架

大宅

Muide 發表於 20-12-4 23:38
回覆 木子高 的帖子

如果你夠❤️佢就原諒佢。你同佢離左婚唔一定開心左因為我覺得你其實都係好❤️佢架 ...

我已經原諒左佢!

大宅

善宜 發表於 20-12-4 23:06
偷食斷正一定求原諒,不過下次偷食會再小心d,去遠d,

成日聽到D人講,女人嘅直角好準,其實係因為個女人在乎佢嘅另一半,所以個男嘅有少少唔對路,女人就會感覺得到!調返轉,其實男人都係,只要我在乎佢,佢有咩異樣,一樣都會感應得到!之前嘅我,就係無左在乎佢嘅感覺,佢得無到關注,感覺缺愛,所以先犯錯!
其實佢咁樣,我都有好大責任!佢用行動證明,我都承諾佢要改變自己,所以我會陪著佢一齊努力!一齊進步!
如果咁樣都仲要留戀出面嘅花花世界,我亦都會放手!要點樣行條路,每個人都可以自己選擇!

子爵府

木子高 發表於 20-12-5 00:17
成日聽到D人講,女人嘅直角好準,其實係因為個女人在乎佢嘅另一半,所以個男嘅有少少唔對路,女人就會感覺 ...

雙方有愛就可以一起努力解決問題,婚姻不易且行且珍惜

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

木子高 發表於 20-12-4 23:01
其實我想講,我身邊好多朋友仔都係單親家庭長大,由細到大,D小朋友係會感覺得到佢地既爸爸媽媽係點!到左 ...

我要安排好一切!同佢唔可以和平咁樣傾,佢一定係小朋友面前打毒針,加上經濟問題,我冇十足把握爭撫養權!分開要等時機!

大宅

善宜 發表於 20-12-5 00:50
雙方有愛就可以一起努力解決問題,婚姻不易且行且珍惜

就係因為我感覺到佢仲好愛我,亦感覺到佢真誠嘅態度!所以我唔想放棄!難得大家都仲珍惜呢段婚姻,為何不努力一下!所以我選擇原諒佢!

大宅

木子高 發表於 20-12-3 20:14
其實我呢個Post最想知道既係女性角度,如果當真係發生左呢D事,而自己嘅老公可以原諒佢,願意重新開始, ...
如果個心已經唔响度,原諒都未必會再同老公重新開始,就算留得住個人留唔住個心又有咩意思!

sherie

大宅

sherielee 發表於 20-12-5 23:12
如果個心已經唔响度,原諒都未必會再同老公重新開始,就算留得住個人留唔住個心又有咩意思!

係佢求我原諒,佢用真誠嘅行動表示,態度誠懇!而我仲好愛佢,所以先卑機會佢!當然成件事佢錯得好離譜!其實我都有責任,係我忽略左佢先,所以我都會陪佢一齊努力改變,一齊維繫呢個家!

大宅

木子高 發表於 20-12-5 23:57
係佢求我原諒,佢用真誠嘅行動表示,態度誠懇!而我仲好愛佢,所以先卑機會佢!當然成件事佢錯得好離譜! ...
我係從女性角度答你,如果發生响我身上,而我個心已經唔响佢度,我未必會重新開始!
sherie

大宅

木子高 發表於 20-12-5 23:57
係佢求我原諒,佢用真誠嘅行動表示,態度誠懇!而我仲好愛佢,所以先卑機會佢!當然成件事佢錯得好離譜! ...

你終於道出個重點來?係你啲男人太自我,以為个女人生了2件就又肥就冇市場價值,大安子意到出現幾隻狗公都冇危機意識,恕我直白其實中女係最有市場?好彩你最後都醒覺自己嘅不足,努力為自已為頭家從新出發啦?

子爵府

StellaIp0706 發表於 20-12-6 09:34
你終於道出個重點來?係你啲男人太自我,以為个女人生了2件就又肥就冇市場價值,大安子意到出現幾隻狗公都 ...

好大機會貪人妻無手尾

大宅

sherielee 發表於 20-12-6 01:46
我係從女性角度答你,如果發生响我身上,而我個心已經唔响佢度,我未必會重新開始!
...

明白!即係佢求我原諒就代表佢個心仲係我度,如果佢唔求原諒,我亦都無謂挽留,對嗎?

首頁
23456...14

尾頁

跳至