自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

無話可說 發表於 20-12-15 18:23
好多,廚房地櫃,衣車,廚師機,酸辣粉,.....好多野都淘!不過大型長用電器唔會淘
...

衣車 有無介紹?

大宅

Fishqqma 發表於 20-12-15 16:11
同一樣的東西,淘淘平好多!
之前上Facebook 買衫比阿女,
無意中發現係淘淘有,

書桌好靚, 請問有link嗎?
thanks

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Mrs.Luckycat 發表於 20-12-15 21:05
我唔識在手機貼條link。Cap圖俾你睇:

Thank you

大宅

ddkaka 發表於 20-12-15 16:25
要自己切,不過好易切我囝覺得好好玩

淘寶買點落黎? 太大件佢一定要我送上門貴好多

水晶宮

CYCheung_FB 發表於 20-12-15 23:11
淘寶買點落黎? 太大件佢一定要我送上門貴好多

送上門加$30

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

celiakikiwai 發表於 20-12-15 22:56

書桌好靚, 請問有link嗎?

7(emoji)(emoji)HPvDcKM4Okt£回(emoji)tb(emoji)或點̸击̸链节 https://m.tb.cn/h.4UAMZII?sm=a2f115 至liulanqi【电脑台式桌简约租房办公桌小型家用单人迷你80长女学生书桌化妆桌】

珍珠宮

Mrs.Luckycat 發表於 20-12-15 22:44
買圖書,我覺得不用特別理會邊間小店。我已有目標讀物,揾間近香港嘅(深圳、廣東)、價錢合理便可,快些 ...

謝謝!我之前就是淘了些小朋友衫褲覺得太厚,最後無著過

等我睇吓你回購呢間先

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

ddkaka 發表於 20-12-15 16:16
淘寶太多平靚正,最近淘咗呢張連運費送上門港幣300到
4(emoji)(emoji)kBhbcKkTVCb¢噠閞℡(emoji)(emoji)/ ...

我早2年係淘寶香港,直送到港扣曬卷498人仔,唔洗砌的,都好抵,不過用得耐甩油

333s    發表於 20-12-16 13:31

大宅

ddkaka 發表於 20-12-15 23:13
送上門加$30

點解我官方要加70

水晶宮

CYCheung_FB 發表於 20-12-15 23:21
點解我官方要加70

唔知,我c6用神州集運的

水晶宮

tingloveyin915 發表於 20-12-15 23:21
我早2年係淘寶香港,直送到港扣曬卷498人仔,唔洗砌的,都好抵,不過用得耐甩油

...

你呢隻質地會甩油,如果甩得犀利可以淘啲白色櫃貼黐下,我廚櫃都係 黐完靚晒

ginevra    發表於 20-12-17 13:58
333s    發表於 20-12-16 13:30

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

ddkaka 發表於 20-12-15 23:32
你呢隻質地會甩油,如果甩得犀利可以淘啲白色櫃貼黐下,我廚櫃都係 黐完靚晒

...

我懶呀,所以甩左咁耐都未幫佢美化返

伯爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

patpat234 發表於 20-12-15 21:14
淘左十幾年,屋企淘返來嘅野真係多到數唔晒。
食落肚,著上身,傢俬,電器 ,家品,日用品,廚房用品,乜都 ...

請問水果可以集運嗎?有冇link? Thanks

男爵府

babyf 發表於 20-12-15 22:36
其實是你仍未真正識用淘寶,所以在運費兜咗個大圈。
1.首先國內舖包運費意思是只包國內運費。
2.所以淘寶 ...

請教如何可以送去淘寶集運?然後送到香港後再送上屋企?全程都係俾$20送上屋企果轉?定係淘寶集運送去香港有收費(跟體積重量收),另外如果揀送上屋企再額外收多$20?唔好意思,我搞唔清

大宅

ddkaka 發表於 20-12-15 16:16
淘寶太多平靚正,最近淘咗呢張連運費送上門港幣300到
4(emoji)(emoji)kBhbcKkTVCb¢噠閞℡(emoji)(emoji)/ ...

我都用緊尼張枱

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Fishqqma 發表於 20-12-15 23:14
7(emoji)(emoji)HPvDcKM4Okt£回(emoji)tb(emoji)或點̸击̸链节 https://m.tb.cn/h.4UAMZII?sm=a2f115 至 ...

好靚,價錢ok, 謝介紹

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

好多嘢都有買,多數買衫小家品

亦試過幫公司訂做戲服,旗幟

伯爵府

tobbywong 發表於 20-12-15 23:51
請教如何可以送去淘寶集運?然後送到香港後再送上屋企?全程都係俾$20送上屋企果轉?定係淘寶集運送去香 ...

你去支付時,就要揀集運到香港時要在什麼地點和什麼形式收貨。因為香港的收貨地點和形式,都會影響你啲貨去那個官集公司的集運倉。
當所有貨到集運倉,你就把所有貨 group 埋一起,淘寶會自動計算到港運費,你畀完錢你啲貨會去另一個物流流程,這個流程不會詳細顯示,只會到港後收到信訊通知取貨。

伯爵府

babyf 發表於 20-12-16 00:17
你去支付時,就要揀集運到香港時要在什麼地點和什麼形式收貨。因為香港的收貨地點和形式,都會影響你啲貨 ...

$20係送住宅區的附加費,不是運費,如果送上公司就唔使畀。

男爵府

好媽媽勳章

白毛毛 發表於 20-12-15 20:36

你講得唔清楚,唔知點解你會咁發生。
唉~~唔好話你唔明吖,其實連我自己都唔清唔楚...

我今次係第一次自己淘,諗住雙十一就試吓...我用信用咭畀錢,然後我記得佢有幾間運輸畀我揀,跟住我揀咗嗰間4xp...

送貨嗰個真係咁講,佢話如果送上門過咗某個重量(好似係話6.2)就唔洗畀上門費,所以第一次嗰件過咗就唔洗畀,之後嗰兩次因為分別都唔過,所以佢要每次收$20,Total收咗$40,但係我係一次過用信用咭畀錢,淘寶仲收咗我運費,為番港幣二百四十幾蚊...

我同個送貨講,我話明明係同一張單,你唔一次過送,硬將啲貨拆開三次嚟送,屈我兩次上門費...但佢話係淘寶個系統自動同我分開,唔關佢哋事喎,叫我自己同佢客服講...

我搵過4xp個客服,個電話長期冇人接,之後同淘寶客服講,佢話幫我email畀間公司,遲啲覆番我,但係到今日都冇任何回覆...

不過算了,人人都冇事,剩係得我係咁,可能係我唔識淘...

所以想請教吓,你哋通常會用邊間送到屋企呢?順豐係咪會好貴?因為我想淘個洗衣機架同埋啲文具,但係驚運費又會好鬼貴...

首頁
23456...11

尾頁

跳至