自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆 wcandtt 的帖子

感恩及早發現及康復呀,祝身體健康呀
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章 畀面勳章

回覆樓主:

祝福平安

男爵府

mercurycc 發表於 21-3-17 11:17
記得有集fit開有條路有講,
都係話有d病人唔煙唔酒,有可能係吸入太多油煙。
...

咁做廚房佬咪好高危

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Genini_kwok 的帖子

請問你家人第幾期?有無擴散?祝你家人早日康復

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

祝福平安

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

祝平安~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

回覆 Connielai 的帖子

從報告睇係1A, 同時發現左右淋巴total 有3粒細點著燈. 醫生話做手術時會一併切埋右邊2點淋巴去評估左邊淋巴,因為無理由左右肺都開刀🙈如果有擴散就係2期,要做埋化療😅
我想問下大家知吾知手術後應該煲咩湯水?我見網上d人話手術完幾日只可以飲流質食物? 石崇魚好多網絡上都推介,但好似吾係成日都買到😫又吾知應吾應該買定oral impact ,我見d人話多數化療時飲,無咩人提過手術後飲🙈

伯爵府

回覆 Genini_kwok 的帖子

就算1,2期都係早期,吾洗擔心。而家睇私家定係政府?營養奶吾洗咁快買,到無胃口或食吾到野先要飲,吾係個個都需要。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Alohayo 發表於 21-3-17 15:33
廚師、廚房工作咪高危?!

煎炸釋放好多致癌物質
放下自在

大宅

政府同私家都有睇,雙方醫生都主張手術政府醫生話我媽前面仲有64個人等緊手術,起碼要2-3個月先有期,前日聽到政府醫生甘講,即刻打去私家醫生confirm 做手術

象牙宮

祝早日康復!
有朋友上個月做完化療,
佢話有食雲芝,睇都好精神,
講野好夠氣,
話係有一次化療時好辛苦,完全落唔到床,醫生生幫佢調整後又無咩,
不過都要睇隻癌係咩,有d無咁惡就係好d。

伯爵府

Genini_kwok 發表於 21-3-18 08:53

政府同私家都有睇,雙方醫生都主張手術政府醫生話我媽前面仲有64個人等緊手術,起 ...
祝你家人早日康復。

大宅

多謝你,祝大家身體健康

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

wcandtt 發表於 21-3-16 22:05
就係趙明智醫生睇完我d片,話有機會係,refer了李德偉比我做手術。

嗰時我老公反對,話我日日跑步又食嘢 ...

睇到你寫都覺得好驚,好彩你冇聽果個林冰講,唔係3個月又3個月,一路拖落去唔知有咩變化。

水晶宮

Genini_kwok 發表於 21-3-17 22:06
回覆 gooddeal 的帖子

你去照埋PET/MRI, 拎到報告先去book 專科. 做左抽組織化驗未? 你本生係咪睇開政府 ...

我記得當時法國因為裝修,唔夠三人房分配,法國醫院叫我去大房,我又唔想,咁就book2 人房,問李德偉是否會加$,佢話唔會,一樣咁多$!!咁我就放心做la

李醫生好好手勢,我做完三個月之後已經可以跑返步,冇事一樣

水晶宮

peaceaa1122 發表於 21-3-18 11:29
睇到你寫都覺得好驚,好彩你冇聽果個林冰講,唔係3個月又3個月,一路拖落去唔知有咩變化。
...

其實林醫生如果每三個月照一次,都會睇到變化的,我應該都死唔去。

當然,咁而家做左就安心d!

男爵府

gooddeal 發表於 21-3-16 18:22
剛收到ct報告懷疑肺癌,請問有冇好的胸肺科醫生介紹,謝謝!

保重

大宅

wcandtt 發表於 21-3-16 22:39
晚上在床偷偷哋打機,怕老公鬧,所以「責」住只右手,早上手麻痺,以為自己中風,所以家庭醫生叫我照CT, ...
下?!照 x ray肺片也不會見到?!

你咁健康都咁,正常人咪要定期CT?

水晶宮

taobaobuyer 發表於 21-3-18 12:53

因為太細粒,得8mm.

我係定時作息,飲食清淡,但基因唔好嘛

大宅

taobaobuyer 發表於 21-3-18 12:53

X-ray不太準確,如果家族有肺癌史,有懷疑最好照低劑量CT

首頁

尾頁

跳至