自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

文華package幾錢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Joey8 發表於 21-5-5 21:12
呢個啱你

其實好吸引,我如果有日發咗達一定要試一次

大宅

Joey8 發表於 21-5-3 12:34

好似都係威靈頓正啲

男爵府

fatmousechai 發表於 21-5-4 11:27
哇一定好高質素,請問可以分享吓你個package 包乜嘢呢?你邊度book 呀?
...

Klook訂,我見今日又出左新package,仲平過我之前訂$100!
味之旅 - 免費升級至豪華海景客房 + 早餐 + 3道菜晚餐 + 沐浴套裝 (療癒浸浴包)
如果你唔一定住海景房,有個山景房package,同海景房一樣價但多個下午茶set。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Joey8 發表於 21-5-5 21:13
Ritz我覺得係全香港最難食嘅tea

咁我食過比佢難食嘅tea set 嘅
不過真係好多進步嘅空間

珍珠宮

cheung2000 發表於 21-5-5 21:23
文華package幾錢?

好似約?3150 左右

珍珠宮

c27cheun 發表於 21-5-6 16:06
Klook訂,我見今日又出左新package,仲平過我之前訂$100!
味之旅 - 免費升級至豪華海景客房 + 早餐 + 3道菜 ...

謝謝你呀,好詳細

珍珠宮

回覆樓主:

3千頭包咁多嘢又幾抵,我上年12月住普通房包早晚餐加一個小童早餐都要26xx

大宅

好正咁wo

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

fatmousechai 發表於 21-5-6 15:53
其實好吸引,我如果有日發咗達一定要試一次

咁你試呢個先

https://m.fourseasons.com/zh_hant/hongkong/offers/taste-of-a-dragon/

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

fatmousechai 發表於 21-5-6 16:30
咁我食過比佢難食嘅tea set 嘅
不過真係好多進步嘅空間

我暫時覺得最好食係Rosewood個tea set

珍珠宮

cheung2000 發表於 21-5-6 16:47
3千頭包咁多嘢又幾抵,我上年12月住普通房包早晚餐加一個小童早餐都要26xx
...

所以佢房間普通,夜晚主菜普通我都收貨了,三千頭包咁多餐又有咁多嘢送

珍珠宮

Joey8 發表於 21-5-6 20:35
咁你試呢個先

https://m.fourseasons.com/zh_hant/hongkong/offers/taste-of-a-dragon/

依個如果四千幾唔多捨得喎,等佢平返少少先啦

珍珠宮

Joey8 發表於 21-5-6 20:36
我暫時覺得最好食係Rosewood個tea set

Rosewood 我都等緊佢有無抵package

珍珠宮

食完下午茶周圍行吓,好好彩遇上節果決明樹開花好靚呀,我同老公話點解從來無見過依種花嘅?原來全香港只有兩棵,依家係開花季好多人去影相,各位JM 有興趣可以去睇吓

珍珠宮

我哋住嘅房可以黃昏去免費飲酒嘅,上次平日去有好多Tapas 自己攞好happy, 今次星期六唔知點解小食係一份份上嘅,不過食完可以再encore,我哋一陣去食晚餐所以都無食太多啦
同老公坐室外吹吓風飲酒食嘢閑話家常,好難得嘅放空時光呢

珍珠宮

飲完酒去餐廳食晚飯啦,星期六夜晚座無虛席好熱閙呀,我哋package 包晚餐三道菜,前盤㨂咗蘑菇湯同油甘魚剌身沙律,主菜分別澳洲和牛同US steak 全部好好食,比較上次晚飯更加滿意,尤其兩款牛肉各有各好食,麻煩老公都大讚
食完甜品好满足返房間休息啦

珍珠宮

夜晚房間好舒服,隔音唔錯好寧靜,老公用大電視睇足球睇得好開心呢

珍珠宮

早餐上次食得好滿意,所以好期待早餐時間

上次係一樓食今次就去咗26樓食,環境清靜啲比較舒服呢(不過食物一樣嘅)

我哋兩位老人家比較早起身,去到餐廳無乜人,座位任我哋選,咁我哋坐係窗邊位啦
佢係半自助早餐,選擇算豐富呢,而且味道都幾好㗎,不過呢cheese plate 無一樓咁多款,但環境靚好多呀

珍珠宮

自選係任點嘅,雲吞麵普通不過加咗XO 醬同樱花蝦香好多,Eggs Benedict 做得好好蛋生熟程度啱啱好,pancake 呢賣相好靚,不過啲粉比較鞋唔夠香滑(老公一啲都唔肯試)
依個早餐唔算超級豐富但都好啱我哋食,環境服務加好多好多分呀

首頁

尾頁

跳至