自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

好恐怖

大宅

回覆樓主:

我唔係呢間讀,廿幾年前已經出晒名係壞分子學校,廿幾年前我讀中四,讀葵涌學校但住青衣,有日只係咁岩落雨路過青衣公園,無啦啦俾4,5個讀呢間明愛既女仔圍住掌摑左塊臉幾下,眼鏡都跌左落地,睇唔清對方個樣,當時我驚到俾唔出反應,淨係識喊,又無途人幫忙,只怪當年怕事細膽,所以我好憎校園欺凌事件,也成為我不能磨滅的陰影,會怨自己怕事,現在成為媽媽的我,其中一位小朋友都是SEN,所以我會好關注學校的背景同校園情況,沒關愛的校園絕對唔會俾小朋友去讀,寧願轉校,今時今日絕不啞認!

大宅

小風火輪 發表於 21-7-9 01:16
唔知大家仲記唔記得上個月呢間學校單新聞
入面有個SEN肥仔學生被女同學掌摑暴打,所以上面同大家重溫下

milk媽的小朋友都是sen,讀了伍少梅,小朋友讀得開心最緊要,https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3633608226864989&id=2551753631717126

大宅

CathyKwan1228 發表於 21-7-10 03:01
milk媽的小朋友都是sen,讀了伍少梅,小朋友讀得開心最緊要,https://m.facebook.com/story.php?story_fbi ...

呢個校長其心不正,佢支持黑暴架

伯爵府

CathyKwan1228 發表於 21-7-10 03:01
milk媽的小朋友都是sen,讀了伍少梅,小朋友讀得開心最緊要,https://m.facebook.com/story.php?story_fbi ...

依間好多南亞
唔係話歧視,但真係好曳

男爵府

當年同學原校升唔到,去左讀哩間
變壞變得好快,佢本來只係成績差,人品無野,但變到食煙離家出走會考零分打架留案底
聽佢講,好多同學收到測驗卷都唔做,直接訓覺,所以我好記得哩間學校係差!

洋房

飛哥與發仔 發表於 21-7-10 08:27
呢個校長其心不正,佢支持黑暴架

你指佢去理工搵仔單新聞?
我知,但我估係佢搏出位啫

平心而論,伍少梅呢類Band 3B/C學校
呢個年頭,正常土生土長香港人點會去讀?
有土炮香港人都係我地SEN家長先有機會既啫
我哋既SEN仔女果年做緊咩我哋自己家長最清楚

再咁推論落去,根本理工當時唔會有佢地既仔
所以照計我估伍少梅個校長係想上報啫
想人覺得佢間學校關愛

再睇返前兩年去親理工搵仔而有上報既校長
間間都係Band 3學校,無理由咁橋

洋房

LITLITPIG 發表於 21-7-10 09:22
當年同學原校升唔到,去左讀哩間
變壞變得好快,佢本來只係成績差,人品無野,但變到食煙離家出走會考零分 ...

依間遲到早退都好嚴重
試過朝早送細路返學
明明都差不多8點
附近無幾個明愛同學仔

再問下問下,原來同班都日日一半同學遲到缺席。我睇過個時間表,我諗佢地個學生早會係十點幾先開始,而唔係正常學校咁八點幾開始,我估都應該同大量學生遲到有關

果時睇到就應該要諗到呢間學校有包庇壞學生慣例,如果唔係點會推遲早會時間就佢地?

轉行做埋夜校方便佢地學生起身返學好唔好?

大宅

小風火輪 發表於 21-7-10 09:37
你指佢去理工搵仔單新聞?
我知,但我估係佢搏出位啫

唔緊要啦!希望你小朋友讀得開開心心,好好分辦是非黑白。千萬不要俾校長荼毒 我真係接受唔到一個中學校長去營救犯咗法/破壞社會嘅人渣

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

真的咁恐怖?

洋房

飛哥與發仔 發表於 21-7-10 12:03
唔緊要啦!希望你小朋友讀得開開心心,好好分辦是非黑白。千萬不要俾校長荼毒 我真係接受唔到 ...

循道李惠利個鬍鬚佬張欽龍校長就應該真係死黑暴。2019年6月12號竟然容許學生罷課補考,離曬譜!家長錄埋佢音有證有據都死撐!!
國安法下唔拉埋呢d賣港人渣真係無天理!!!

洋房

飛哥與發仔 發表於 21-7-10 12:03
唔緊要啦!希望你小朋友讀得開開心心,好好分辦是非黑白。千萬不要俾校長荼毒 我真係接受唔到 ...

對!!
香港真係好需要還返一個安靜和平既學習環境俾學生。驅逐呢d禍港黑暴黃師曱甴出校園!

洋房

推到俾多d人睇到!

首頁

尾頁

跳至