自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

seaheart88 發表於 21-10-9 13:21
基本上食過好幾間自助餐都差過之前。。。

當然食材貴因為運輸成本都上漲。。。第二就係做得太多staycatio ...

請問邊幾間最近無蟹腳食?
以免去到中伏,謝謝!

公爵府

seaheart88 發表於 21-10-9 16:31
係呀就算唔使自助餐都好多選擇。。。可以晚上去fish bar 。。。中午就揀去萬豪金殿飲茶。。。咁樣嘅消費差 ...

佢啲房……真係非常非常嘛嘛!
不過會員送埋早餐同lounge加late checkout,食突左再有7折,咁計就真係非常抵。

瑪瑙宮

大廚勳章

crabaries 發表於 21-10-9 16:36
請問邊幾間最近無蟹腳食?
以免去到中伏,謝謝!

你去Facebook揀香港自助餐討論區啲人分享左幾間都冇。。。你突然間問我又醒吾起邊間。。但我肯定有三四間出名嘅呢排都係冇腳腳
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

littledot 發表於 21-10-9 16:40
佢啲房……真係非常非常嘛嘛!
不過會員送埋早餐同lounge加late checkout,食突左再有7折,咁 ...

係呀。。。因為佢啲房比較殘舊。。又冇乜設施最多游泳池。。。我嗰隻係萬譽會會員所以唔知有冇得送早餐。。。bonvoy我只係普通會員所以都未必有得送早餐。。。所以我唔考慮佢啲住房優惠

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

yuyueng 發表於 21-10-9 14:15
半島!我月初至打電話book 過。

原來打去反而有位,多謝消息

大宅

seaheart88 發表於 21-10-9 16:13
初頭俾你嚇親以為JW都分兩場做到咁cheap啊。。因為我嚟緊19號又book咗晚餐cafe。。不過我就一定係食平日嘅 ...

剛食完金鍾JW CAFE ,無蟹腳, 但有3-4種類既蟹,
最愛食花雕蒸蟹同避風塘抄蟹, 好鮮味,

但幾貴, 平日$848 一位

下個月就和牛主題

男爵府

seaheart88 發表於 21-10-9 16:43
你去Facebook揀香港自助餐討論區啲人分享左幾間都冇。。。你突然間問我又醒吾起邊間。。但我肯定 ...

Ok, thanks

瑪瑙宮

大廚勳章

MeLKaka 發表於 21-10-9 16:56
剛食完JW CAFE ,無蟹腳, 但有3-4種類既蟹,

我專登留返張coupon 10月先去食㗎。。6折。。。因為會員七折都太貴

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

琥珀宮

畀面勳章

MeLKaka 發表於 21-10-9 16:56
剛食完金鍾JW CAFE ,無蟹腳, 但有3-4種類既蟹,

請問有冇龍蝦?

琥珀宮

畀面勳章

yuyueng 發表於 21-10-9 15:43
13號假期前,唔知會唔會打風。

原來打電話反而有位,多謝報料

琥珀宮

畀面勳章

Charlotte_mom 發表於 21-10-9 15:39
Island Shang, grant Hyatt grand cafe,自助山,都係$7xx (以星期六晚dinner計)
Cafe Too (island Shang ...

請問 Grand Cafe 係咪港島個間 Grand Hyatt?

大宅

littlesister 發表於 21-10-9 22:01
請問有冇龍蝦?

有,凍龍蝦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

littlesister 發表於 21-10-9 22:03
原來打電話反而有位,多謝報料

公司食飯想訂十月,有同事話想去半島食,咁我直接打電話訂,我地7個人要2張枱都有位,不過唔係星期六日,我哋重陽節前一日收工5點過去。
唔知星期三係咪打風。

公爵府

君悅咖啡廳

男爵府

mini_yan 發表於 21-10-9 22:52
君悅咖啡廳

其實tiffin/咖啡廳有咩分別?我book左staycation 食埋個晚餐buffet,兩邊餐廳都有buffet供應,我揀左咖啡廳

侯爵府

Charlotte_mom 發表於 21-10-9 15:39
Island Shang, grant Hyatt grand cafe,自助山,都係$7xx (以星期六晚dinner計)
Cafe Too (island Shang ...

Grand Cafe (Grand Hyatt)我哋較鐘意作食材靚,龍蝦鵝肝多到你唔想食,海鮮不停refill (無生蠔有蟹腳),即煮蟹粥天婦羅,手造雪糕

這些中午有嗎?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

littlesister 發表於 21-10-9 22:06
請問 Grand Cafe 係咪港島個間 Grand Hyatt?

係,灣仔北果間

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

HongV 發表於 21-10-10 00:40
Grand Cafe (Grand Hyatt)我哋較鐘意作食材靚,龍蝦鵝肝多到你唔想食,海鮮不停refill (無生蠔有蟹腳) ...

我未食過中午,唔清楚,你可以打去問吓

侯爵府

Charlotte_mom 發表於 21-10-10 00:44
我未食過中午,唔清楚,你可以打去問吓

謝謝

侯爵府

Giant 發表於 21-10-8 21:34
同事啱啱食完,話款式係多,不過食材唔太好,魚生唔新鮮

我都係1號食咗,認同。

首頁

尾頁

跳至