自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

kenzi23 發表於 21-9-16 21:31
帶兩個仔女去迪士尼玩,宜家2歲多d,入園睇左個劇場後就開始哭,扭計碌地沙點哄都唔得,自己撞到個頭淤青曬 ...
邊日去,俾個日期我

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

miriam 發表於 21-9-17 00:09
邊日去,俾個日期我

9月10日 星期五

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

kenzi23 發表於 21-9-17 00:10
9月10日 星期五

10/9/2021
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

miriam 發表於 21-9-17 00:12
10/9/2021

感謝曬!但係唔知咩意思啊(emoji)

大宅

kenzi23 發表於 21-9-17 00:07
距自己無事啊後面,大約幾耐啊。

係呀,不過唔太記得具體維持咗幾耐了,應該至少有2個禮拜,而家2歲3個月大冇再出現過這種情況。
只係記得嗰段時間日日都要好有耐性咁同佢「鬥亅好驚佢又發爛渣 trouble2真係好難搞!

王國長老

kenzi23 發表於 21-9-17 00:15
感謝曬!但係唔知咩意思啊(emoji)
似撞左五鬼哭星

去紙紮舖同佢地講返邊日,佢地會執野俾你拜,記得要問同寫低要講既野,拜完即走,千萬不能回頭望,去人多地方行一陣先返屋企

你小朋友咁細,叫紙紮舖幫佢掃身,夜晚你自己去拜,唔好帶埋佢去丫

大宅

亞Tong 發表於 21-9-17 00:19
係呀,不過唔太記得具體維持咗幾耐了,應該至少有2個禮拜,而家2歲3個月大冇再出現過這種情況。
只係記得 ...

我都一個星期係甘啦!我仲有個女,晚刻一發癲,個女又醒又一齊喊,真係搞死我啊。

大宅

miriam 發表於 21-9-17 00:19
似撞左五鬼哭星

去紙紮舖同佢地講返邊日,佢地會執野俾你拜,記得要問同寫低要講既野,拜完即走,千萬不能 ...

太太多謝你啦!掃身要帶埋距去紙扎鋪定係自己羅翻黎後幫距掃啊。

王國長老

kenzi23 發表於 21-9-17 00:23
太太多謝你啦!掃身要帶埋距去紙扎鋪定係自己羅翻黎後幫距掃啊。

帶埋佢去紙紮舖,你同佢講唔識搞,睇下佢會唔會幫你小朋友掃

掃身唔難,由頭頂一路掃落去腳,掃三次,後面都係咁做,一樣掃三次

我去拜開所有野都唔會拎返屋企,暫放紙紮舖,到要燒時連埋拜既食品一次過拎,因為燒街衣既野唔入屋

珍珠宮

kenzi23 發表於 21-9-16 23:16
後面有無做過d咩幫距啊,定自然無事啊!
自己冇事,當時我完全冇諗係有古怪野

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

kenzi23 發表於 21-9-16 21:31
帶兩個仔女去迪士尼玩,宜家2歲多d,入園睇左個劇場後就開始哭,扭計碌地沙點哄都唔得,自己撞到個頭淤青曬 ...

屋企有冇地主,如有,試吓喊驚先

大宅

miriam 發表於 21-9-17 00:39
帶埋佢去紙紮舖,你同佢講唔識搞,睇下佢會唔會幫你小朋友掃

掃身唔難,由頭頂一路掃落去腳,掃三次,後 ...

好好,明白,

大宅

qq媽媽咪 發表於 21-9-17 00:51
屋企有冇地主,如有,試吓喊驚先

無啊,租屋住無呢d野!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

kenzi23 發表於 21-9-17 00:53
無啊,租屋住無呢d野!

咁你去衣紙鋪問下

大宅

qq媽媽咪 發表於 21-9-17 00:54
咁你去衣紙鋪問下

好(emoji)(emoji)

伯爵府

kenzi23 發表於 21-9-16 22:11
後面返到屋企有無再喊其他情況啊。
返到屋企冇
有兩年買左年票,所以成日去
每次去到Winnie the Pooh 附近就驚定先,死都唔行去附近
我真係唔明驚咩

大宅

厚多士 發表於 21-9-17 01:18
返到屋企冇
有兩年買左年票,所以成日去
每次去到Winnie the Pooh 附近就驚定先,死都唔行去附近

應該係心理陰影,第一次驚可能係陌生或者覺得奇怪恐怖,之後每一次見到都會感覺唔舒服掛。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我小朋友三歲幾,晚晚發癲喊左兩三個月,係唔清醒喊,有時會大叫,有時會發開口夢咁講野,我之前查過日腳,都搞唔掂,都唔知有咩方法解決

大宅

lovebobo 發表於 21-9-17 01:24
我小朋友三歲幾,晚晚發癲喊左兩三個月,係唔清醒喊,有時會大叫,有時會發開口夢咁講野,我之前查過日腳, ...

我宜家個就係合埋眼爆喊,叫,再睇翻感覺係訓緊喊甘,舞手動腳。你個甘耐,有無去睇醫生啊,有時缺維生素之類都會甘啊!同埋長時間都會形成習慣,我個侄細個到6-7歲都係甘,無端端訓住喊。距媽咪俾左d野距戴,大大下先無,

首頁
23456...9

尾頁

跳至