自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

yan12345678 發表於 21-10-1 19:55
係呀!淘寶只係一個中間平台,只要對方商戶肯退款,即刻會退俾你㗎

淘寶係有監管,有事會介入仲裁,如果唔係,商戶邊有咁易退款。

子爵府

2024年龍年勳章

howmuch 發表於 21-10-1 20:12
淘寶係有監管,有事會介入仲裁,如果唔係,商戶邊有咁易退款。

我喺淘寶都試過退款幾次,都係即刻退款,有次商戶問我係咪唔啱,我話係呀唔啱啊,佢都即刻退俾我

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

梁阿太 發表於 21-10-1 20:05
佢地用咩理由拖你貨又唔比退錢?

佢同我講話啲貨已經上咗貨車, 係物流太多單, 送唔切 冇得退

伯爵府

Bigbig 不知所謂,我都中過伏,唔再幫襯

大宅

回覆樓主:

唔係ok囉貨就隱陣,我就係揀去ok囉貨,咪一樣延期,又一味拖,足足一個月都無,取消訂單算

大宅

happymama11 發表於 21-10-1 19:22
不過你去big big shop facebook專頁睇吓,有好多買中秋節食品、月餅...到而家 中秋過咗 都未收到貨呀 :igi ...

講起佢月餅就激氣
無遲送啊
但係呢 天上野個個奶黃月餅呢 黎到係碎哂

大宅

yan12345678 發表於 21-10-1 19:54
我上個月先試過差唔多20日末到貨,跟住我打去話係咪是否供應商冇貨,咁不如取消張單,佢就幫我取消張單, ...

我上次嘈左成日 之後叫唔要
第二日就打黎送貨

大宅

happymama11 發表於 21-9-30 12:32
9月5號落單付清款項買咗嘢,到今日9月30為止,仍然未肯送貨, 打電話去CS啲客服不斷喺度拖延,成日就話物流 ...

我都試過一次ok取貨都等咗3個星期都無到貨,日日催好煩,無下次

珍珠宮

上年中秋中過招,以後吾會幫襯

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

回覆樓主:

冇幫襯過,聽到你咁講都嚇親,太過分吧!

珊瑚宮

我上年試過一次之後咪搞我….我估完全係唔夠人做嘢….錢就收咗….話知你啦!
講真啲嘢又唔係特別平….坊間大把選擇唔一定要同佢買

珊瑚宮

Maggie_wwww 發表於 21-10-2 00:14
我上次嘈左成日 之後叫唔要
第二日就打黎送貨

咁衰格

大宅

chuiyeebird 發表於 21-10-2 04:39
咁衰格

都痴痴地
所以以後只會買係ok拎到既野

大宅

happymama11 發表於 21-9-30 12:32
9月5號落單付清款項買咗嘢,到今日9月30為止,仍然未肯送貨, 打電話去CS啲客服不斷喺度拖延,成日就話物流 ...

Same case, 我 8 月26號落單買既凍貨,而家仲未送,佢話轉左物流公司同埋太多單,我話呢啲係你哋內部問題,關我哋消費者咩事,我已經要求退款,而家仲要等佢確實可以取消訂單,經過今次嘅事,唔會再幫襯

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

mambaybay 發表於 21-10-2 08:56
Same case, 我 8 月26號落單買既凍貨,而家仲未送,佢話轉左物流公司同埋太多單,我話呢啲係你哋內部問題 ...

你買凍貨,就更加要要求退款啦!

啲凍貨送到嚟都臭啦,所以佢冇可能唔俾你退,唔退就報警、消委會或海關見啦, 真係離曬譜呀,超過份

子爵府

happymama11 發表於 21-10-1 19:22
不過你去big big shop facebook專頁睇吓,有好多買中秋節食品、月餅...到而家 中秋過咗 都未收到貨呀 :igi ...

咁即係俾佢玩死

大宅

happymama11 發表於 21-10-2 09:37
你買凍貨,就更加要要求退款啦!

啲凍貨送到嚟都臭啦,所以佢冇可能唔俾你退,唔退就報警、消委會或海關見 ...

我覺得佢係咁拖,又話要聯絡物流取消送貨,要果邊確認至得,我話而家我決定左取消,就算佢哋送嚟我都會拒絕收貨,過多幾日又話等公司回覆可唔可以取消訂單,前日再打去又話過幾日假期要下星期一至回覆我點,我未試過買嘢買到咁架,真心唔會再幫襯

大宅

mambaybay 發表於 21-10-2 08:56
Same case, 我 8 月26號落單買既凍貨,而家仲未送,佢話轉左物流公司同埋太多單,我話呢啲係你哋內部問題 ...

從來都唔敢買佢啲凍肉
朋友話試過就咁放番佢屋企門口聽完怕怕

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

睇哂結論都係唔好買big big shop ,其實最初疫情都試過上網買嘢,又係全部未能如期出貨,成日要記住又要問住,真係好攰,真係怕依家好少上網買嘢

男爵府

初初HKTVMALL都係咁,不過之後做得好好,買野好準時
BIGBIGSHOP做左咁耐都係咁,啲人仲點會幫襯
搞好物流先啦

首頁

尾頁

跳至