自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

子爵府

mandy952 發表於 21-10-22 20:01
冇理由搵唔到,其實嗰個女人搵cctv影住自己,到再有聲音嘅時候未清白囉
如果佢唔敢即係佢屋企
...

搵公正人夜晚係受害者單位聽下,做個實驗究竟聲音係咪個果度發出就知啦

侯爵府

牛年勳章

house622 發表於 21-10-22 20:07
公屋有扣分制度,

都唔明點解房屋處搞唔掂

係啦明明房署又話自己有扣分制度 既然兩家嘈嚟嘈去應該啲分都扣曬d分,但係房署都唔做嘢

男爵府

回覆 mongng 的帖子

我覺得係私怨,公屋小學雞(公屋欺凌)!我見被人圍果個單位都裝修得幾靚喎,會唔會是私怨加上唔抵得人哋整到個公屋單位咁靚,聯守欺凌迫去人。照投訴人個戴帽受害者如咁難頂,房屋署肯比另一單位搬,求之不得啦!仲話點解要佢搬啫⋯⋯係都要迫人哋搬

男爵府

回覆 raicherry 的帖子

呢班公屋學雞真係教壞自己細路

子爵府

錯重點,陳太個單位好靚喎,鋪晒磚牆

房曙有信話調查過係一般躁音....咁應該唔會咁勁....同層又話唔係陳太係樓上喎

樓上個位係咩事呢其實,無睇上集

象牙宮

呢單嘢簡直神奇

象牙宮

chingnc 發表於 21-10-22 20:01
但樓上又影到video甘古怪

上YouTube睇返上集有個男人喺屋企吾知做乜跟住女人又戴晒面具咁恐怖

伯爵府

回覆樓主:

我諗會唔會初初未必真係個個單位傳出聲音,因為我娘家都試過以為樓上個單位硺豬肉,都出門口才發現是樓上近lift 口隔離個單位,而家電視講個兩家人誤會愈來愈大,又鬥氣,便返唔到轉頭

pansy888hk    發表於 21-10-22 21:37

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

香港d屋樓層好薄,有次聽到好嘈電鑽聲,以為樓上裝修,八卦問吓管理員,原來係樓上幾層兼再過幾個單位,真係估佢唔到

子爵府

Haley_Sc 發表於 21-10-22 20:06
同層隔籬鄰舍都話係樓上,咁冇理由會夾埋幫佢講大話,我都覺得受害者(戴帽者)有心引導其他住上層住戶覺得 ...

同意,好多人未証實真相,只聽人講,就會信晒。高層住客可能都係聽人講
我較相信同層鄰居口供。

侯爵府

畀面勳章

FREESKY 發表於 21-10-22 20:02
好簡單,叫東張西望夜晚連續留守幾日,真相大白。

我都係咁話
如果明亮的光線使你雙眼再也看不見
我的愛能把你帶回家

子爵府

961123 發表於 21-10-22 21:08
上YouTube睇返上集有個男人喺屋企吾知做乜跟住女人又戴晒面具咁恐怖

我覺得係被嘈音影響,佢地幫小朋友戴上耳套,男戶主馬上關窗。

珍珠宮

1. 樓上話樓下嘈得咁緊要,樓上十幾層都嘈到要落去踢門,但係樓下嘅同層及樓下的樓下居然無人投訴。

2.樓下全屋貼曬磚,點樣可以鑽到樓上咁大聲

3.樓上肯和解,但樓上又死吾肯

4.影到樓下不停拍窗,點證明隻窗係樓下,就算係樓下閂窗1次,要剪接到不停拍窗,呢種技術,而家手機都做到

5.既然樓下長期長時間製造噪音,即樓上有足夠時間報警處理,以作證明,點解樓上吾報警

6.樓上話佢鋪曬地墊,如果要證明自己係受害者,叫得東張上黎,當然要展示自己有做野

7.點解可以搵到咁多人一齊投訴?普通家庭都吾會因為噪音而互相去認識到樓上咁多人掛

大宅

似乎原兇另有其人喎

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

樓上嘈樓下好易, 樓下嘈樓上好難.

樓上有細路仔TVB影到咁多玩具, 似係一開始佢個細路係屋企跳, 掟野落地下, 樓下上黎投訢, 樓下一句: 細路仔係咁架啦, 之後仲變本加厲, 咁樓下咪報復佢囉

同事, 朋友中唔小呢類俾樓上細路嘈音騷擾

侯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

花生

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Charitymami 發表於 21-10-22 20:36
同意~

好彩東張西望兩邊都訪問,無俾樓上借刀殺人。

我冇睇,
但睇你地留言 樓上果個似挑釁一班人去搞樓下果個, 但因乜事咁大仇口就真係唔知 (我估)
成班人情緒高漲到踢人門, 爛仔所謂, 好彩樓下果個報警, 唔果唔係唔知點收科

其實樓上樓下咁多人, 搭𨋢撞到都幾尷尬

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

anita_yps 發表於 21-10-22 21:26
樓上嘈樓下好易, 樓下嘈樓上好難.

樓上有細路仔TVB影到咁多玩具, 似係一開始佢個細路係屋企跳, 掟野落地下 ...
我估埋下半part,個劇情之後就係樓下玩報復,點知畀樓上有心裝彈弓影到正,跟住加鹽加醋,加上剪片apps.+自編自導自演,將事件無限擴大,不但聯合樓上部份住戶,找上門玩嘢,仲報埋東望自稱受害者.............

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

loved 發表於 21-10-22 21:22
1. 樓上話樓下嘈得咁緊要,樓上十幾層都嘈到要落去踢門,但係樓下嘅同層及樓下的樓下居然無人投訴。

2.樓 ...

假設係10樓發出嘈音, 11樓投訴係正常
但 12 樓打後10幾層樓實牙實齒 一齊話係10樓所謂 又真係幾神奇
20樓投訴10樓 嘈到佢, 呢個講法真係幾不可思議,
除非10樓裝修嘈音太大啫

loved    發表於 21-10-22 22:17

侯爵府

2024年龍年勳章

20162016 發表於 21-10-22 20:09
有個仲噴埋紅油添
咪係,搞到好似大耳窿追債咁,恐怖

首頁
23456...10

尾頁

跳至