自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

wendyaupooh 發表於 21-11-26 16:53
回覆 goodsnooky 的帖子

之前ABRSM覆過我﹐補領都只會寄返比APPLICANT (即係佢)﹐同埋要佢APPLY........( ...

學校入職要簽約唔可以做part time,如果你講畀校長聽,再寄埋信去校董會佢一身蟻分分鐘工都冇得做。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

呢d咁嘅人為人師表都唔知會唔會教堆垃圾出嚟,為咗香港嘅將來你舉報佢啦!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

這個老師好衰

男爵府

唔明點解佢唔肯比妳咁唔負責任ga ,就算係佢自己整唔見,咁佢認左佢再幫你報領返咪得lor ,點可以就咁不了了之ga

男爵府

哦原來因為轉老師

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

老師好X格~吾跟佢學就收埋證書

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

gilgilgilgil 發表於 21-11-27 20:29
搵慌張西望囉!

係喎

男爵府

回覆樓主:

係囉,唔明佢點解唔肯俾返張證書你?

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

個琴老師好cheap, 你轉老師係明智之舉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

熊熊老婆 發表於 21-11-26 17:01
在職教師兼職教琴要學校批准的!
據我所知大多數校長係唔會批准的
...

我以前學校老師就係咁比人炒咗。因為佢收自己學校學生,我媽都收過佢電話。

珍珠宮

wendyaupooh 發表於 21-11-26 17:08
回覆 天貓 的帖子

我已經好客氣。(但佢係一個大話接一個大話) 佢最初死口話無收到。之後我提供左郵局紀錄 ...

佢真係好不負責任。唔繼續搵佢教咋喔

珍珠宮

wendyaupooh 發表於 21-11-27 20:24
回覆 青豆 的帖子

報警佢應該唔驚。。。佢而家180度大變,應該睇到post(我估)驚我同學校講,影響佢升主任 ...

枉為人師表,勁小氣!轉老師就要唔畀返證書畀小朋友,勁無愛心!

大宅

牛年勳章

呢d枉為人師

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 蘋果姐姐^_^ 的帖子

佢收証書既時間,我仍然跟緊佢(不過不是學琴,是補其他科),佢當時都無比我地。所以佢明顯係報復我唔學琴。。。(所以正式收到証書後我都要“造”佢一獲架啦)(本來我都想好黎好去,但越諗條氣越唔順,不停大話接大話甘講,博我唔check)

珍珠宮

wendyaupooh 發表於 21-11-28 15:24

佢收証書既時間,我仍然跟緊佢(不過不是學琴,是補其他科),佢當時都無比我地 ...

當時你應該追佢攞返證書先。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

怪自己無check囉。。。當時真係以為無甘快有。。。點知新既琴老師早排問我有未(話佢d學生差唔多時間考都收到)我先alert到呢件事,咪即刻check囉。(因為我已經唔信佢,所以我直接check左英國同香港make sure佢收妥)我先問佢收到未。(當然佢最初係答無收過啦)到而家佢雖然話會比返証書我,但都拖緊我架。。未知幾時會比到我

goldpiglet    發表於 21-11-28 17:47

公爵府

2024年龍年勳章

wendyaupooh 發表於 21-11-28 19:34

怪自己無check囉。。。當時真係以為無甘快有。。。點知新既琴老師早排問我有未( ...

佢仲拖住唔俾你就直接WhatsApp自己定日子去佢學校攞,你堅持去學校話遷就佢,我估佢會息事寧人唔會再拖

珍珠宮

wendyaupooh 發表於 21-11-28 15:34

怪自己無check囉。。。當時真係以為無甘快有。。。點知新既琴老師早排問我有未( ...

個老師真係cheap到無人有。
家長轉老師平常到不得了,咁都要報復。其實佢得到d咩呢?!心理變態咁。

伯爵府

最新Updated :証書到手。。。。。(我亦都可以行動)多謝各位jm之前既指點,教路

珍珠宮

wendyaupooh 發表於 21-12-5 22:18
最新Updated :証書到手。。。。。(我亦都可以行動)多謝各位jm之前既指點,教路 ...

你諗住隨後會有咩行動

首頁

尾頁

跳至