自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章

大力大力 發表於 22-1-17 08:39

長時間用呼吸機、對人事物沒有反應、甘情況點入特殊學校呀 ...

同問

子爵府

kuhs 發表於 22-1-17 01:12
bb係慘,但佢屋企人成日借個女博出位,睇得多都煩厭,仲有,有冇禁神化首歌,求其一首兒歌都應該有反應啦 : ...

換轉係我自己,上網直播做小丑能引到大家幫忙留意一下,可能,只要係可能有機會幫到個女一點點的,我都會做,因為實在係冇哂辦法
你真好恐怖冷血到咁都有,佢阿爸想個女攪成咁再日日攞個女出嚟嘅?你打呢啲字之前有冇諗吓,你打就打得輕鬆,人哋父母睇到係咩感受?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kuhs 發表於 22-1-17 01:12
bb係慘,但佢屋企人成日借個女博出位,睇得多都煩厭,仲有,有冇禁神化首歌,求其一首兒歌都應該有反應啦 : ...

或者你好彩冇經歷過,當你最重要既人出事,任何野你都會去做去試 只要係有希望 只要佢可以好返(唔好話飲符水咁極端)佢爸爸冇sale薑既歌可以點點點,只係撞彩 咁岩阿囡聽到有反應
係!或者兒歌一樣有反應..但如果呢個方法(薑歌)有用的話,點解佢唔用?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tearycow 發表於 22-1-17 08:37
同意
咩都黃藍
同埋後疫情時代喇

成日見黃藍大戰,最初暴動 宜家疫苗
成日科興vs復必泰 鬧餐死
下下都政治上腦

翡翠宮

fionacat 發表於 22-1-17 01:14
大部分香港人喺社會事件後已經完全撕裂,乜都分顏色、乜都同政治有關,其實咁嘅社會真係好可怕。

天瑜事件 ...

bk 風氣/氣氛越黎越沉重
就快變 負面王國 怨婦討論區

複式洋房

呢單野針唔拮到肉都知痛!爸爸唔放大件事,根本冇人會幫佢追究責任,大家唔幫手/幫唔到都唔好落井下石啦!

男爵府

呢度都大把人踩啦,雖然我都唔信咁神化,其實可能其他兒歌都有一樣反應,但我覺得唔需要踩任何人囉,有反應總好過無反應啦,使唔使講野講到咁盡呢,如果自己身邊人發生事俾人咁講法。又會唔會好受呢?

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

無啦啦因為一個半個會員有唔同意見,就變成聲討大會POST?一邊話人把口衰,一邊用難聽既說話去聲討不同意見會員?咩事呀?

BK唔係只可以吹奏12塊鏡架,同樣BK亦不斷批鬥攻擊好多歌手藝人啦,又唔見人地既FANS成日係度伸冤?伸完冤後必定要利伸自己唔係FANS?係咩玩法呢?

男爵府

cbeyond 發表於 22-1-17 08:05
天瑜爸爸講到明唔係黃絲, 希望唔會有賤格黃絲追擊佢啦

可惜係有,而家香港只可站邊,好似佢咁藍但又聽姜嘅歌會俾兩邊深色人士追擊

而家真係太恐怖,不分是非,只睇顏色

子爵府

回覆樓主:

可惜啲新聞即刻將姜生首歌神化咗呢,有時佢無心,但其他人有意,誤會就咁出現了

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

schricky 發表於 22-1-17 09:09
可惜啲新聞即刻將姜生首歌神化咗呢,有時佢無心,但其他人有意,誤會就咁出現了
...

無錯!你講出重點!依家就係傳媒或網媒動不動都誇張神化12塊鏡,下下將佢地吹到上天,咁有些觀眾咪反感囉,反感就會講出唔同意見!大家即使對姜頭及妹妹爸爸有微言,最終都向妹妹送上祝福!

唔明點解要係呢啲post圍埋伸訴?個個伸訴完又要利伸唔係fans,好無聊囉!

大宅

fionacat 發表於 22-1-17 01:14
大部分香港人喺社會事件後已經完全撕裂,乜都分顏色、乜都同政治有關,其實咁嘅社會真係好可怕。

天瑜事件 ...

Well said

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

sugarcheung 發表於 22-1-17 08:44
換轉係我自己,上網直播做小丑能引到大家幫忙留意一下,可能,只要係可能有機會幫到個女一點點的,我都會 ...

做小丑都要有膽量, 要好似天瑜爸爸咁上埋電視講自己個女做乜變成咁, 唔係人人做得到...
天瑜呢件事, 睇到BK呢度, 大把人都係無同理心, 真係冷血!

子爵府

回覆樓主:

其實好小事,大家都想天瑜好

伯爵府

其實,我唔係好明呢個爸爸,個女出事已經係事實,都過左2年,然後,又話兩公婆抑鬱咗2年,為咗個女辭職,唔番工,拎綜緩,真係為個女好咩?

個仔也要照顧,個女一世係咁已經係事實,成家唔做野。等政府賠償、又等政府轉層大單位給他們,咁就過一世?

完全唔知佢哋咩心態?人總要向前望,我覺得佢哋有啲借題發揮,成家想政府養過世咁。

珍珠宮

祝福天瑜妹妹早日康復

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

leopak 發表於 22-1-17 09:25
其實,我唔係好明呢個爸爸,個女出事已經係事實,都過左2年,然後,又話兩公婆抑鬱咗2年,為咗個女辭職,唔 ...

開始想人捐錢俾佢

公爵府

咩都玩顏色玩分化又真係好煩

珍珠宮

我見呢度啲回覆大都算有良心帶住祝福,只不過大家未必信一首歌會咁神。
Btw, 呢首係我覺得姜濤最好聽嘅一首歌,旋律同內容都好好,姜生唱得雞仔聲都唔太遺和。

珍珠宮

leopak 發表於 22-1-17 09:25
其實,我唔係好明呢個爸爸,個女出事已經係事實,都過左2年,然後,又話兩公婆抑鬱咗2年,為咗個女辭職,唔 ...

申請大單位接個女絕對可以合理。
至於返唔返工就睇佢哋本身搵錢能力啦,要照顧一個咁嘅小朋友再加個大仔,一個女人無人幫係做唔到,如果兩公婆真係落手落腳去接返屋企照顧,攞綜援都算無可否厚非。

pistachio    發表於 22-1-17 14:35
mother904    發表於 22-1-17 10:42

首頁
23456...9

尾頁

跳至