自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

麟媽媽 發表於 22-2-26 11:50
奶奶防疫意識比你高。

x2, 已經有27%小朋友打左,仲諗?
放下自在

子爵府

wanwan123456 發表於 22-2-26 11:46
奶奶叫完我去打針,跟住叫埋我個三歲仔快去打針,小朋友唔同大人,我自己想睇定啲先,你地有咩意見?我已打 ...

睇唔明,你最尾嗰句話你已打齊針,點解奶奶仲叫你去打?定係你打咗佢以為你未打?

男爵府

點解仲有人上來問呢啲問題。。。

男爵府

係呢度問, 其實都預左得一個答案.... 個仔係自己, 好好諗下啦....

子爵府

BK Milk勳章

wanwan123456 發表於 22-2-26 11:46
奶奶叫完我去打針,跟住叫埋我個三歲仔快去打針,小朋友唔同大人,我自己想睇定啲先,你地有咩意見?我已打 ...

已經到咁既環境,仲要再睇定D?睇到幾時?
唔係一打就有抗體

就算係打晒針,阿仔冇出街,都有機會中。
新聞話兒童醫院都冇位再收小朋友。
萬一小朋友唔好彩中左,你承受到嗎?

男爵府

我個打左復必泰, 唔知有無用, 因為剛剛至開放打

細妹一家打左科興, 包括兩個姨甥. 全家確診, 大人無乜病徵. 姨甥發緊高燒.

水晶宮

BKsquare 發表於 22-2-26 11:50
都睇咗成年
睇成點

嘩 樓主篇嘢改曬

拿 咁細個唔打都無可厚非
你係家長你自己諗

咁細路唔打 主要照顧者更加要打
去保護無打嘅人

侯爵府

奶奶好錫孫,真心想保護佢先會叫佢抵針,暫時香港都差唔多3成兒童打左,佢地批打針都係講緊1個月左右,可想而知大家都好想打黎保護小朋友,基本上十幾萬兒童打左都冇咩事
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

水晶宮

大人定打啦,3才小朋友如果唔返學,你可以再等一下,但大人 must la

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

我奶奶之前叫我唔唔好同細路打,依家就成日問打左未

珍珠宮

麟媽媽 發表於 22-2-26 11:50
奶奶防疫意識比你高。

正解

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

日日咁多小朋友中招,你仲要諗乜嘢?

伯爵府

應該好好向你奶奶學習!死咗幾個小朋友都係無打針,仲唔快啲去book打針!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

本身諗住看定先,e家3歲小朋友打

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

已經死咗幾個

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

其實仲要睇啲咩,唔通睇多357年睇下有冇副作用?

男爵府

回覆樓主:

其實,小朋友打到針同預約到針既家長好應該同仍在“睇定d”既家長致敬。
因為一針難求啊!
啱啱睇到隔離有個post話,就算預約咗中央圖書館,都要排1.5小時才打到針。

子爵府

畀面勳章

mandy952 發表於 22-2-26 12:02
個個都話睇定d,但就係講唔出睇定d咩,真係有趣
而家仲唔夠定,係死定
...

agree

珍珠宮

fong2005 發表於 22-2-26 12:43
你喺bk問打針?
乜唔係只得一個答案咩?
自己小朋友自己決定