自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

cbeyond 發表於 22-3-4 00:42
閣下要搵幫自己解釋,有一大堆理由
若呢件事發生係你鄰居, 你會唔會咁理直氣壯話,確診出街係無問題呀?
...

我意思係你覺得有政策幫到我哋咩??
就當我一家都係無人緣既,無朋友無親戚無同事既,咁點?全家都佛系留喺屋企等死嗎?
我只係想講,曾幾何時我都係好似你咁諗,但依家當我一家我周圍幾家都中哂招,我就深深體會到難處囉。當政府議員官員都係咁講,有啲直情話趁未派手帶你就好快啲落街買齊嘢喇,第時派咗就一定唔落得街㗎喇,咁你覺得呢啲係一大堆理由,咁你咪當係囉,完

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

mike89 發表於 22-3-4 00:45
其實真係唔係得一個方法解決
但偏偏選 ...

朋友同事幾十幾百都還會幫你吖,依家係幾萬,聽電話都聽得出佢面有難色唔敢來,聽唔出係你個人唔夠敏感,你仲邊好意思對朋友自私?
我自問已儘咗力,當你家有8,90歲暈咗call白車都無回音,當你搵哂唔同區議員都話無辦法幫唔到你,唔通真係仍然留喺屋企等死先至係啱?

珍珠宮

hfl2000 發表於 22-3-4 00:59
朋友同事幾十幾百都還會幫你吖,依家係幾萬,聽電話都聽得出佢面有難色唔敢來,聽唔出係你個人唔夠敏感, ...

咁你繼續 你覺得無問題就得

子爵府

朋友同事幾十幾百都還會幫你吖,依家係幾萬,聽電話都聽得出佢面有難色唔敢來,聽唔出係你個人唔夠敏感, ...

如果住附近隔離唔使搭車都可能會諗下叫人幫買藥。
但其實自己顧自己一家嘅餸菜,廁紙,藥物等已經好難,仲要照顧多另外一家,可能真係要至親先敢開口。

子爵府

uhtcl2006 發表於 22-3-3 23:48
無錯,果3句口號我一聽到即時小左出嚟,好火滾
我心唸,你老闆,講邊個唔曉,你班政府廢柴生活喺 ...

我朋友就係咁,快測中咗,網站未得,冇確診編號,咩都做唔到,只能自救

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

樓主,唔好動氣,佢哋無親歷其景,根本唔會知大家幾無助。

你哋多飲水,多休息,好快會康復,加油

侯爵府

BGCOME08 發表於 22-3-3 22:53
而家好返哂未?

想問吓而家仲要拎口水樽再check嗎?唔係已經承認 ...

未有網站 所以好多時 都叫你再搵樽仔 但樽仔 都幾難取

首頁

尾頁

跳至