夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

yee426 發表於 22-3-13 13:15
我想觀察一,二個月先決定係咪離開,但當知道曬佢點樣出軌點同人談情,我其實唔離開我見到佢每一日都會好傷 ...

樓主,成件事佢都好離譜喎!依家係佢出軌在先,仲係你面前讚小三有幾好?佢表面話同小三斬覽,實際上仲掛住小三,仲表面得好傷心💔我唔覺佢真心想留低!
唔好再留戀啦,自己湊大bb好過啦,加油

別墅

yee426 發表於 22-3-13 13:15
我想觀察一,二個月先決定係咪離開,但當知道曬佢點樣出軌點同人談情,我其實唔離開我見到佢每一日都會好傷 ...

通常鍾意搶人老公嘅女人, 都會喺個男人面前扮到有幾好, 但求達到目的

別墅

我其實知道我老公係傷害得我好深,我亦都思想好幼稚,覺得佢會改過,有時我覺得如果唔知佢出軌好過知,我係上個月仲覺得自己一直人生好美好

大宅

樓主你要慢慢接受你老公再唔係你當初識的那個人,他變壞了!將生活重心回到自己同小朋友身上吧!他已經不值得你愛!

別墅

好多謝你哋既寶貴意見,我承認我唔夠成熟,同鑽牛角尖
我會日子愛自己多d,唔會再相信渣男

民房

cathngai 發表於 22-3-12 14:18
回覆 yee426 的帖子

你對你C6嘅愛才是真愛加愚愛, 面對你C6 嘅背叛, 你還要怪責自己
岩. 樓主如果有能力唔洗靠佢,分開啦.

大宅

回覆 aryemyem 的帖子

不能更加認同!!!!!!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

yee426 發表於 22-3-13 21:42
我係上個月仲覺得自己一直人生好美好...
樓主, 你現在的人生, 也會很美好架。果個只係你生命的過客。雖然呢個時間, 你會5 0岩聽, 寧願用其他野換佢回頭。但人生, 只能向前, 往事只能束之高閣。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

洋房

yee426 發表於 22-3-11 23:17
由上個月開始,我發現我老公同佢個女同事好好傾,憑女人嘅直覺,我覺得佢地唔係同事咁簡單,但我老公堅持佢 ...

在4個月前,我都同樣與你遇到同一問題。老公係我小朋友1歲多時與公司同事出軌,維持了2年添。當時我諗法與你一樣。我作為過來人,你千祈唔好比自己攪到自己抑鬱,有咩事搵1個朋友喊又好訴苦又好,我覺得幫到自己。我老公當時直情比左個期我話想搬走去小三度住,去到果刻我就覺得無力,由他選擇。係搬去之前,我態度已經平淡當無事發生與他相處。反而佢覺得感覺來得舒服自然,到期要搬時,佢沒有搬走。直到現在。

洋房

Ginnia 發表於 22-3-15 14:36
在4個月前,我都同樣與你遇到同一問題。老公係我小朋友1歲多時與公司同事出軌,維持了2年添。當時我諗法與 ...

而4個月了,佢都沒有與小三聯絡,見面。其實如果你想比機會佢,你需要做到無事發生一樣(但其實好難,我初初會喱埋喊),而佢有心同小三斷聯後,佢會慢慢忘記佢。我2年都得,你2星期都可以。但記住比個期自己,覺得唔work就分開啦…唔好太勉強自己。

男爵府

yee426 發表於 22-3-11 23:17
由上個月開始,我發現我老公同佢個女同事好好傾,憑女人嘅直覺,我覺得佢地唔係同事咁簡單,但我老公堅持佢 ...

我覺得你地要求揾人幫手, 輔導就最好, 了解清楚佢點解出軌, 佢未來點避免, 你自己的感受, 好多時唔係話一個promise 就得, 因為結婚都答應左, 佢都出得軌, 咁點可以再單獨信佢, 揾d 專業人業幫下好d

大宅

Ginnia 發表於 22-3-15 14:36

而4個月了,佢都沒有與小三聯絡,見面。其實如果你想比機會 ...
依家你哋感情如何?
睇到你和樓主經歷,我都感到痛,我的情況比你哋淺一點。
老公同一個相識三四個月女人攪曖昧,及早給我發現,又話怎樣同人好夾等等(真的不知所謂);不經不覺都糾纏前前後後一年半至兩年。
成日聽人講,情傷的良藥就是時間,以前都不能領會。依家就明白,真係要時間治療,等時間過去,等自己老公清醒下來,等自己慢慢淡忘傷痛。
大家努力吧!

大宅

smile930 發表於 22-3-15 23:04
依家你哋感情如何?
老公同一個相識三四個月女人攪 ...

你真係好彩,及早發現!我個玩咗好多年都唔知自己只係一隻兵,又送錢又獻殷勤,成日話自己對人無嘢,但係啲行為出賣哂自己。關心個綠茶多過自己老婆,重利用老婆成全自己對個綠茶好。

時間的確可以減少了傷痛,但是我對他已經返不到之前嘅信任了!

洋房

smile930 發表於 22-3-15 23:04
依家你哋感情如何?
老公同一個相識三四個月女人攪 ...

當然感情唔會同之前一樣,果2年我比太多自由佢,所以佢同小三感情一日千里,仲多次旅行。所以佢地唔係玩玩下。但最後,佢都選擇放棄佢可能係佢比我知道後,再唔洗逃避我。令佢真真正正諗清楚邊個先能同佢光明正大走落去。佢依家離左職,基本上日日係屋企湊仔,重心放晒係屋企,我見佢都好enjoy, 但佢做既野,以前會覺得佢係付出,依家係補償。我覺得時間係最好良藥,對佢對自己都係。 相信自己感覺,做自己想做既事,想原諒就原諒,想離開就離開,跟自己想法,免得自己後悔。大家加油。

大宅

lneedlove 發表於 22-3-15 23:44
你真係好彩,及早發現!我個玩咗好多年都唔知自己只係一隻兵,又送錢又獻殷勤,成日話自己對人無嘢,但係 ...
對呀!就係C6行為上出了異樣,才給我及早發現。
男人真係好幼稚,女人玩少許手段已經迷失自己,當時質問過佢相識數月,怎樣好夾,夾到忘記了家中自己有個老婆,他默言說不出。
女人最蠢就係會多次比機會老公返轉頭,當中有幾多個可以真心真意回頭?抑或他還有少許良知,不想一手摧毀自己多年建立家庭,勉強繼續一齊,久而久之又回復以前平淡生活?
其實,睇到樓主多次說唔想拆散佢老公和賤小三,我都有感而發。當老公說與那個女人好夾,我有想過是否要自己退出。相信我和樓主都唔想老公唔開心,留著個人不留心也沒用,但不代表把他們快樂建築在我痛苦身上。
我有想過兩公婆對得耐是否真係會悶,如果外來有衝擊就要睇下自己有冇定力,這就是夫妻必定經的歷程!

大宅

Ginnia 發表於 22-3-16 00:23
當然感情唔會同之前一樣,果2年我比太多自由佢,所以佢同小三感情一日千里,仲多次旅行。所以佢地唔係玩玩 ...
“相信自己感覺,做自己想做既事,想原諒就原諒,想離開就離開,跟自己想法,免得自己後悔。” 好欣賞這個說法。
雖然老公好像修心,但好似樓上 JM 話斎,對他信任已經不復以前。
只知道:要走留不了,要留趕不走。

伯爵府

smile930 發表於 22-3-16 00:52
“相信自己感覺,做自己想做既事,想原諒就原諒,想離開就離開,跟自己想法,免得自己後悔。” 好欣賞這個 ...

係,我頭先又係睇到e段,講得好啱!唔洗急,也急不來。

子爵府

是的,就算對方回頭,要有心理準備,信心已破壞,回不了以前了!

別墅

你仲好年輕,仲可以再揀自己既生活架!

首頁

尾頁

跳至