自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

再上次派消費巻5千,c6話換雪櫃,初頭我哋意見不一,最後達成共識先買咗。基本上買屋企大電器(如雪櫃/洗衣機/冷氣機/電視)每次都會一齊睇,有共識先買,小電器我話事(氣炸鍋/電飯煲)
最近冷氣機唔夠凍,跟開我家嘅裝修師傅剛上來檢查過話無大問題,只係污糟,明午來洗機;其實c6想換冷氣,我話洗埋呢d次機先

明白樓主無耐接受…..

琥珀宮

20150618bb 發表於 22-8-27 17:25
雪櫃只有再大的...............再大

20150618bb    發表於 22-8-27 18:19

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

如果只矮五吋都唔係少好多位或者新款內籠好用呢,用住先

別墅

回覆樓主:

樂觀啲睇 細左
好過大左個位放唔落

琥珀宮

mkmama21 發表於 22-8-27 15:27
我諗呢啲家庭瑣碎事,只有屋企嘅女主人 才明白 ,事源屋企個雪櫃,有少少問題, 已經整返好,但係我老公堅 ...

買新無問題,但點解要比佢全權負責?
比我一定叫佢落order前比我過目睇下先!你應該主動開聲問佢揀咗邊個model ,無理由大安旨意送咗貨先知佢買咗乜!

伯爵府

絕對明白,但似乎都冇咩辦法。雪櫃又真係好襟用先頭痕,有排都未等到佢壞

男爵府

回覆樓主:

通常雪櫃對我們(煮婦)係好重要,我绝對吾會交比豬對友去買啰!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

放2手,買個新,自己全權處理。

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

其實有限嘅位置,唔雪老公要飲要食嘅野,過1排佢就會明 先要佢明白雪櫃嘅重要,先可以下次有話事權
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

差冰櫃既就買多個吧!

比我會賣咗呢個買過一個自己鐘意既

男爵府

我諗呢啲家庭瑣碎事,只有屋企嘅女主人 才明白 ,事源屋企個雪櫃,有少少問題, 已經整返好,但係我老公堅 ...

換款,補錢;補運費得唔得.

珍珠宮

mkmama21 發表於 22-8-27 15:35

就係冇,我話唔使買的。

下次唔好傻,佢話買一定要一齊去買,屋企嘢男人信唔過。

水晶宮

有位就買多個啦,到時仲多可以放多啲添

大宅

你c6 平時做野都咁求其架?如果明知佢係咁我唔會俾佢買

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我實在太明白你,我老公又係堅持買雪櫃一定要同佢一齊去揀,我巳經同佢講我要求要抽櫃桶式冰格同大啲容量,去到電器鋪我揀親部部佢都話唔啱,終於佢自己堅持買果部返嚟仲細個之前果個,我話你一日唔換部大啲嘅俾我你唔好諗住買嘢返嚟放喺雪櫃,雪糕要即刻碼要即刻食,唔好放響我雪櫃

水晶宮

回覆樓主:

揀雪櫃呢個項目,一定唔會比c6負責,就算比佢負責,最後審批權都應該落係老婆身上

男爵府

安慰自己,買多個細,生熟分開,衛生d

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

唉…深表同情 當然愈大愈好。
當日我c6話雪櫃少少嘈唔洗換,次次都係得個睇字,終於有日自動停,我拿拿聲攞啲一定要雪嘅放鄰居度,佢仲話睇唔啱。最終我自己去買,跟鄰居買同一款,佢老公睇過曬,good fit,仲高過舊少少,新雪櫃簿身好多,放多好多嘢。

今日有嘢搵c6問朋友,佢收到whatspp 無通知我,話見唔到我。但我係隔離間房……

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

經驗告訴我,買大件/貴野,真係一定要有我在場先好買,否則10之有9都出事

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

日日對住真係會眼火爆

首頁
23456...7

尾頁

跳至