自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

我用三星wifi
冇預拎出街
返學又冇話要帶要訂

翡翠宮

joycestram 發表於 22-11-3 14:43
用緊華為pad好多年 依家壞壞地都搵緊咩pad好用 想問鴻濛難唔難用? 定要裝番個google 好啲? google係咪自己 ...

港版可能裝唔到google,不過平板屏幕大,開瀏覽器做都到,唔一定要用apps。

折衷辦法係裝個gspace,gspace有play store裝apps,當某啲apps需要google框架運行就咁做,否則用華為市場、apkpure都已經裝到絕大部份apps;某啲銀行官網會提供apk安裝。

我用緊matepad pro國行係有裝google,由android升鴻蒙都一路正常。至於鴻蒙我覺得好用,好多功能 ,如桌面有大、小folders,一版可以放到勁多apps。

男爵府

ling426 發表於 22-10-5 13:30
華為wi fi版$14xx

想問下華為平板係唔係用唔到play store

同埋用唔用到youtube mytv,謝謝

翡翠宮

^^Hannah^^ 發表於 23-4-3 14:21
想問下華為平板係唔係用唔到play store

同埋用唔用到youtube mytv,謝謝

無play store,華為應用市場有mytv super;睇youtube可以裝另一個app叫newpipe,無廣告。

可以喺華為應用市場裝gspace或gbox,係虛擬空間,裏面有play store,可以用佢安裝一啲需要google服務框架運行嘅apps。

男爵府

lyh80115 發表於 23-4-3 22:22
無play store,華為應用市場有mytv super;睇youtube可以裝另一個app叫newpipe,無廣告。

可以喺華為應用 ...

多謝詳細回覆

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

honor
根本係華為pad ( 我兩部都有)
但平、正版google. 裝咩gspace呀 , 小朋友學習嗰啲app裝唔到㗎

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

lyh80115 發表於 23-4-3 22:22

可以喺華為應用 ...

搞咁多嘢直接用榮耀喇
香港有行貨
google正版
又平又好用

子爵府

Yanbaby2015 發表於 22-10-5 22:55
聽你咁講,即係蘋果係唯一選擇

學校用蘋果,你必須要買蘋果!

首頁

尾頁

跳至