自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

2024年龍年勳章

小肥兔 發表於 22-10-12 08:52
上一層樓, 我是連租約買入,等到租客搬走安排裝修, 可能佢知我會裝修, 所以佢好幫手, 幫我拆哂d冷氣機 ...

佢好等錢使定係好念舊,搬屋都要家俬電器跟身

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

我都係會清潔返間屋先交俾業主

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

好租客

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

櫺囹桼 發表於 22-10-12 07:46
好租客可遇不可求!內地有買家購入一個單位,未曾入住就將單位放租。事隔一年租客退租,房東自言有心理準備 ...
我係業主平10%

大宅

驚業主唔退按金,我都試過幫佢大清潔一番先交俾佢

大宅

櫺囹桼 發表於 22-10-12 07:46
好租客可遇不可求!內地有買家購入一個單位,未曾入住就將單位放租。事隔一年租客退租,房東自言有心理準備 ...
間屋真係好乾淨

伯爵府

TinyTomato 發表於 22-10-12 08:39
幸運地,我都遇過類似的神仙租客

我自己就是神仙租客,退租時業主直頭抱住我直說謝謝。
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

珍珠宮

香港大把按金當租
週屋垃圾不在話下,仲有周圍鑽牆打孔,又話冇話寵物,又狗又貓

真係租兩三台客又要大维修

特別啲所謂大公司客至麻煩

大宅

回覆樓主:

以前租樓我都鐘意執番乾淨整齊比番業主,好黎好去,住酒店都係,鋪好張床被,放好拖鞋,執好洗手間,先交房。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

小肥兔 發表於 22-10-12 08:52
上一層樓, 我是連租約買入,等到租客搬走安排裝修, 可能佢知我會裝修, 所以佢好幫手, 幫我拆哂d冷氣機 ...

我都經歷過。
骨子裏都是下流人
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

伯爵府

iamiam 發表於 22-10-12 08:25
退租要清潔返比業主?我真係唔知

我次次都清潔返曬比業主,我唔知可以唔駛,我覺得應該咁做。

男爵府

當年連租約買時有話租客住左好多年,預左佢走時要裝修,最後佢走時算正常,不過都有重新剷灰油油,換左d廚櫃,爐,所有燈同電制,大清潔後再放租
事隔三年啦,都有諗過將來收返預咗再裝修過,希望唔好太污糟

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我唔係自誇,我每次退租都會打掃乾淨間屋先交番比業主。我覺得呢D係有手尾。

首頁

尾頁

跳至