影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

ccdccl 發表於 22-11-4 12:52
我睇完6,係唔太燒腦,都係跟住佢地一齊查案啫,不過玉真係唔抵,次次有人出事,佢梗係第一個去到現場嘅:h ...

係呀 哩套真係近期好睇既一套 亞玉今次做得好好睇
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

男爵府

好耐無睇過一套無爛尾嘅韓劇!

珍珠宮

我唔係好認同個結局, 班細路真係好慘, 最後竟然大哥仲要道歉又要無期徒刑
個班害細路的人就冇道歉亦冇講佢地的下場

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

fanny590 發表於 22-11-7 12:33
我唔係好認同個結局, 班細路真係好慘, 最後竟然大哥仲要道歉又要無期徒刑
個班害細路的人就冇道歉亦 ...
我都麻麻地, 我以為會將個 PD 的錄影帶公開, 點知就咁開庭講幾句就算, 班細路咁被人虐待, 唔變傻咪心理變態囉, 想報仇殺死班人都好正常

[img=500,400][/img]

珍珠宮

miu~miu 發表於 22-11-7 13:54
我都麻麻地, 我以為會將個 PD 的錄影帶公開, 點知就咁開庭講幾句就算, 班細路咁被人虐待, 唔變傻咪心理變態 ...

咪係, 班細路咁慘, 陪審團仲一致話大哥有罪

男爵府

大哥判無期徒刑好慘,最尾集有d 眼濕濕,但作者都係想交代殺人去報仇都係吾啱,都要付出代價,雖然大哥無甘做件事真係無人理,另外一個被害兒童長大左有好好生活,其實選擇權都係自己手

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

catherine2011 發表於 22-11-7 15:12
大哥判無期徒刑好慘,最尾集有d 眼濕濕,但作者都係想交代殺人去報仇都係吾啱,都要付出代價,雖然大哥無甘 ...
其實殺左人有罪就預左, 但庭審太倉猝, 無詳細交待, 結局又無交待其他人有咩懲罰, 警察局長, 亞玉父母, 喱D 人點都要罸得重過大哥掛

男爵府

回覆 miu~miu 的帖子

可能係我眼中佢地己經身敗名列,又一定會坐監,所以我都無理佢地,甘可能寫多少少會好d

男爵府

同埋PD同大哥對話時講過錄影帶一早已經無左,大哥係叫佢扮有錄影帶去傾

珍珠宮

catherine2011 發表於 22-11-7 17:06
同埋PD同大哥對話時講過錄影帶一早已經無左,大哥係叫佢扮有錄影帶去傾

我記得呀, 不過成日覺得係假, 其實另外有副本係度, 自身希望係咁咋

珍珠宮

miu~miu 發表於 22-11-7 16:00
其實殺左人有罪就預左, 但庭審太倉猝, 無詳細交待, 結局又無交待其他人有咩懲罰, 警察局長, 亞玉父母, 喱D ...

但阿哥處心積慮咁多年
其實都變態
玉慘d身邊除左女主無個好人

珍珠宮

bigbighei 發表於 22-11-4 15:57
係呀 哩套真係近期好睇既一套 亞玉今次做得好好睇

同埋都算寫得暢順

珍珠宮

andyan324 發表於 22-11-7 23:03

但阿哥處心積慮咁多年

有咁嘅童年, 變態都好正常, 現實中好多連環殺人犯都係童年被虐或性侵, 根本成個心態都扭曲哂, 允宰都慘, 咁細個, 家姐又死得咁慘, 成套劇嘅人物都係悲劇

珍珠宮

andyan324 發表於 22-11-7 23:04
同埋都算寫得暢順

係唔錯, 緊張明快, 韓劇小有唔爛尾, 係差左小小其他人物的交待, 但整體黎講係一套好劇

珍珠宮

miu~miu 發表於 22-11-7 23:19
有咁嘅童年, 變態都好正常, 現實中好多連環殺人犯都係童年被虐或性侵, 根本成個心態都扭曲哂, 允宰都慘, ...

阿哥高估左自己控制到允宰
尤娜真係好慘
阿媽連個女死都無感覺

珍珠宮

andyan324 發表於 22-11-7 23:28
阿哥高估左自己控制到允宰
尤娜真係好慘
阿媽連個女死都無感覺

正要重新做人就無啦啦比人殺左 個亞媽食屎啦, 唔鐘意就唔好生 所以話成套劇嘅人都係悲劇人物

珍珠宮

miu~miu 發表於 22-11-7 23:31
正要重新做人就無啦啦比人殺左 個亞媽食屎啦, 唔鐘意就唔好生 所以話成套劇嘅人都係悲劇 ...

哥好可憐 (emoji) 犯罪要受懲罰無話可說 但冇明顯交代幾個壞人就差啲
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

珍珠宮

bigbighei 發表於 22-11-8 08:59
哥好可憐 (emoji) 犯罪要受懲罰無話可說 但冇明顯交代幾個壞人就差啲
...

不過個幾個壞人都係比人拉左
應該唔會當無罪既
當坐哂監囉

珍珠宮

bigbighei 發表於 22-11-8 08:59
...
就係囉

珍珠宮

andyan324 發表於 22-11-8 10:18

不過個幾個壞人都係比人拉左
見D 韓劇有錢壞人坐監好似住酒店咁, 我驚好似 big mouse 個幾個有錢佬咁, 又 vip 房又有好野食, 我係咪睇劇睇得太認真

首頁

尾頁

跳至