潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024勳章

jcassy 發表於 23-2-16 03:54
回覆 baby_CH 的帖子

各有各好啦,tempete無咗蓋雖然唔classic,但就夠方便,又比較casual d。

其實tempete已經好方便,我問過sa幾次想買返mini都只是說已經停產,可能我係細客,未買夠可以so袋,定係停產咗唔可以so呢?
其實喜瑪拉雅lizard唔洗so都得,小紅書間中都見到,不過我怕怕地lizard,全白lizard返過2次貨,sa問我要唔要但我拒絕咗,不過Delvaux exotic皮真係加得算少,不過我成個collection都唔洗1個(emoji)的價錢,同埋好彩我sa會賣比我,之前有同sa提過都ok,反而深啡色D皮pin,sa話太成熟唔建議我買,如果買粉藍young啲襯我d

大宅

哈哈,我本身有tempete,只係覺得無蓋可以再塞爆啲個袋,會方便裝嘢。
Mini就肯定停。唔關大客定細客啦,我都係普通細客。應該任何普通熟客都SO到袋,不過要個SA唔怕煩去幫你夾,始終SO要幾個月時間follow up,左傾傾右傾傾,傾嘅時間都夠輕輕鬆鬆賣幾個外縫袋,少功夫少煩惱。

喜瑪拉雅lizard係唔洗SO,之前我都見到唔同嘅lizard袋。佢地通常係配銀HW多,但我鍾意用RGHW,所以都要SO去轉下啲spec,否則要等到個exact spec可能要啲時間。仲有就係SO可以決定啲紋路係點,雖然我都係相信個工匠嘅手藝,由得佢判斷我最近經過都有問過喜瑪拉雅aligator Brillant幾錢,係有啲貴,但都係個句,買少幾個就夠買一個終極boss。同買H d JM一樣,早買早享受,遲買貴幾舊。

哈哈,深啡色box pin真係好成熟架,所以我覺得盡量都係唔好買,要買就買粒粒皮,box皮留返嚟買Brillant or Tempete。個粉藍色toy pin我都有考慮過,SA們都話完全係我color,不過因為我已經有Delvaux粉藍色嘅袋。你快啲買個粉藍色啦,下次event可以用toy pin同JM相認呀

伯爵府

2024勳章

jcassy 發表於 23-2-17 01:41

哈哈,我本身有tempete,只係覺得無蓋可以再塞爆啲個袋,會方便裝嘢。

我反而鍾意銀hw,Delvaux比較多先入坑,今季佢都出得多RGHW

深啡果個唔係box皮Pin toy,那個啡都唔算深了,係Pin Mini Bucket Arsenal,即是leather D,有d似織皮咁嘅,pin toy我麻麻地粒粒皮,我只會買box皮,已經hold咗黑色,之前都想買pin mini,呢幾日會去比錢了

終極boss要考試下先,白色的手袋怕易污槽,平時我用淺色SLG都唔會易整污槽,但用佢地白色box皮card holder就用唔夠1個月就死亡,咁貴的袋如果好快污槽我會發癲架 而且我買佢地的手袋一定要配短鍊帶,雖然喜馬拉雅可以配白色box皮chain strap,不過始終唔係prefect match,同埋個價錢對我嚟講真係超乎能力了,lizard版還可以但我又麻麻

禁止訪問

伯爵府

2024勳章

wenwendy_224 發表於 23-3-17 22:06
個人好想買晒Brillant咁多個size

我鍾情mini, brillant同tempête都係

大宅

wenwendy_224 發表於 23-3-17 22:06
個人好想買晒Brillant咁多個size

Brillant 真係好靚好好睇!

伯爵府

2024勳章

efie 發表於 23-3-18 19:22
Brillant 真係好靚好好睇!

我係後來先識欣賞, 可能我用tempête好睇D

大宅

回覆 wenwendy_224 的帖子

我除咗Brillant GM, size全齊Tempete就差PM儲齊唔難啦...趁未加價快啲儲...

大宅

baby_CH 發表於 23-3-19 12:27
我係後來先識欣賞, 可能我用tempête好睇D

我見佢tempete 新出了tote款可上膊岩晒我心意

伯爵府

2024勳章

jcassy 發表於 23-3-19 18:21
回覆 wenwendy_224 的帖子

我除咗Brillant GM, size全齊Tempete就差PM儲齊唔難啦...趁未加 ...

tempete PM個比例拉長咗,唔知點解覺得怪怪的

伯爵府

2024勳章

efie 發表於 23-3-19 19:57
我見佢tempete 新出了tote款可上膊岩晒我心意

喜歡大袋嘅的確唔錯,簡簡單單幾好

大宅

回覆 efie 的帖子

但真係好唔抵,之前出嘅D Tote比tempete tote大少少,只係外面無tempete嘅design,但平一半。新嘅tempete(crush or tote)都唔太抵玩,因為入面唔係皮,係canvas,但都3萬幾

大宅

jcassy 發表於 23-3-20 01:03
回覆 efie 的帖子

但真係好唔抵,之前出嘅D Tote比tempete tote大少少,只係外面無tempete嘅design,但平 ...

噢呢層我就真係唔知道添!
就好似gp 我情願要比多少少同重啲但係全皮多過canvas

伯爵府

2024勳章

見到呢個色幾好, 但網店限定, 無得望下實物先

https://hk.delvaux.com/zht/produ ... mistral-palladium-3

大宅

baby_CH 發表於 23-4-5 19:37
見到呢個色幾好, 但網店限定, 無得望下實物先

https://hk.delvaux.com/zht/products/handbags/pin-toy-cha ...

呢隻淡灰色幾靚喎應該都易襯

伯爵府

2024勳章

efie 發表於 23-4-5 20:11

睇色名應該係有啡的灰,但係真係幾靚,而且又易襯,係淺色咗少少啫

伯爵府

2024勳章

efie 發表於 23-4-5 20:11

再落舖試真d個袋,但容量真係太細用唔到,唯有放棄

sa推介呢個款都幾抵玩,細細個又裝到嘢,但係好似成熟咗d,同埋個D字咁大
attach0/tmp/phpok8sTx

大宅

baby_CH 發表於 23-4-8 11:01
再落舖試真d個袋,但容量真係太細用唔到,唯有放棄

sa推介呢個款都幾抵玩,細細個又裝到嘢,但係好似成熟 ...

我小紅書見過人拎呢隻swing 上身都幾好睇,但真係要襯造型。認同個D字放大咗有啲怪

伯爵府

2024勳章

efie 發表於 23-4-8 12:41
我小紅書見過人拎呢隻swing 上身都幾好睇,但真係要襯造型。認同個D字放大咗有啲怪
...

我有睇埋呢個色的pin bucket,我sa話買呢個色要襯下衫

大宅

我從來未買過廢包,但入手咗隻Pin toy,因為太可愛。之後發現又唔係咁細,都裝到好多嘢。放到幾張卡,少量現金,2支唇膏,2張紙巾,消毒酒精,咁就夠晒。我一部電話袋住係褸或褲袋,一部手拎反而我覺得其他pin太大,唔太靚。另一隻我之前想買嘅係限量嘅Osier Pin

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊