親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

babytt2 發表於 23-3-11 22:22
迪士尼附近同香港一樣,百無的, 係酒店裡面食啦

我最驚係玩得夜酒店都冇嘢食,落機之後連續住三晚,所以想知道附近有冇嘢食。

大宅

EABB 發表於 23-3-13 18:28
我最驚係玩得夜酒店都冇嘢食,落機之後連續住三晚,所以想知道附近有冇嘢食。
...

我自己其實都想帶小朋友去迪士尼樂園玩住附近,但我係最怕迪士尼附近冇嘢食,要出返去東京站附近才有嘢食,最後我都選擇咗落機後直接去池袋sunshine
住。 如果有安排錯請告知

大宅

FIONWONG123 發表於 23-3-13 18:40
我自己其實都想帶小朋友去迪士尼樂園玩住附近,但我係最怕迪士尼附近冇嘢食,要出返去東京站附近才有嘢食 ...

迪士尼係我哋嘅必到景點,小朋友最期待,我見其他post話七點幾就要去排隊,唔住附近我驚趕唔切,但係又驚附近冇餐廳喎!我應該點樣分配好呢?七點幾要排隊,連早餐都食唔切。

大宅

EABB 發表於 23-3-13 19:38
迪士尼係我哋嘅必到景點,小朋友最期待,我見其他post話七點幾就要去排隊,唔住附近我驚趕唔切,但係又驚 ...

其實迪士尼是否一年四季都要排隊入場?
有冇分季節?

子爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

EABB 發表於 23-3-13 18:26
嗰個商場係咪開到好夜㗎?會唔會已經閂門?
一朝早要去排隊,應該玩到好夜先走,我怕連酒店都冇嘢俾我哋食 ...

賣衫可能早收但餐廳收10點11點都有
你住迪士尼邊間酒店?
我住舞濱日航同反斗其兵酒店入面都有便利店
有普通飯團 三文治
唔會餓親既

子爵府

我岩岩2月底去左land 同sea
當時唔算超多人 我哋都冇一早去排隊
兩日都係大概11點幾先到
入場即刻買左fast pass
Land 就買到想要嘅時間
反而sea 買soaring 就只係買到下晝七點
不過toy story mania 都仲有好多位

其實都唔驚餓親我同阿仔入邊都食咗好多小食,同埋佢都幾多餐廳選擇。

大宅

mechu 發表於 23-3-13 20:15
賣衫可能早收但餐廳收10點11點都有
你住迪士尼邊間酒店?
我住舞濱日航同反斗其兵酒店入面都有便利店

Budget 有限打算住附近嗰啲細間嘅酒店 Henn na 或 Mystays。

子爵府

EABB 發表於 23-3-13 22:21
Budget 有限打算住附近嗰啲細間嘅酒店 Henn na 或 Mystays。

你可以睇下舞濱站個商場啲野岩唔岩你哋食

大宅

mechu 發表於 23-3-14 08:54
你可以睇下舞濱站個商場啲野岩唔岩你哋食

好啊,等我search下先

子爵府

EABB 發表於 23-3-13 22:21

東京灣間Hen na 之前都想住 因為個大堂好得意!我之前book 日航大概800零蚊一晚, 同Hen na 差不多

大宅

mechu 發表於 23-3-14 13:57
東京灣間Hen na 之前都想住 因為個大堂好得意!我之前book 日航大概800零蚊一晚, 同Hen na 差不多
...

日航抵喎!

大宅

shanQQ 發表於 23-3-13 17:04
唔使客氣,你plan好未呀,你都係住池袋?

未plan . Book 左池袋sunshine.
我book咗嗰個只限兩位成人入住,
但是兩張單人床的, 諗住小朋友和我一起瞓,
擔心俾唔俾check-in(emoji)

大宅

mechu 發表於 23-3-13 20:19

Fast pass 是即場買?
兩個園有哪些是必要玩的呢?

子爵府

EABB 發表於 23-3-16 00:26
Fast pass 是即場買?
兩個園有哪些是必要玩的呢?

係呀 首先要download Tokyo Disney resort 個app 入左場就scan 門票qr code 先可以買dpa

Land 啲遊戲同香港差唔多 睇下你小朋友幾大 我仔仔五歲都係鐘意玩baymax (買左dpa), 小飛像,睇beauty and the beast(買左dpa), jungle cruise, tea party 我仔膽少啲 有啲刺激遊戲佢冇玩

Sea 啲遊戲係刺激啲 我地玩左soaring (買左dpa), Toy Story mania (買左dpa), turtle talk (唔識日文唔建議 因為係互動遊戲), electric railway, aquatobia, nemo and friends, flying carpet, jumping jellyfish, whirlpool!

因為買dpa 係用信用卡 如果你過數要收驗證碼 用上網卡未必買到 我用返csl 個七日漫遊 就收到sms 買dpa

大宅

mechu 發表於 23-3-16 10:01
係呀 首先要download Tokyo Disney resort 個app 入左場就scan 門票qr code 先可以買dpa

Land 啲遊戲同 ...

三個小朋友去一個12 , 13 ,同埋一個已經係大學生,land 會唔會已經唔啱佢哋玩呢?有冇邊個遊戲係特別啲同香港唔同㗎同埋Dpa 係點樣收費㗎?

子爵府

EABB 發表於 23-3-16 10:09
三個小朋友去一個12 , 13 ,同埋一個已經係大學生,land 會唔會已經唔啱佢哋玩呢?有冇邊個遊戲係特別啲 ...

咁sea 好似岩啲 你可以上東迪官網睇下啲game 先決定!
Dpa 用credit card 買 1500-2000yen 一人
你亦都可以係官網睇點買 咩game 有dpa

大宅

mechu 發表於 23-3-16 11:29
咁sea 好似岩啲 你可以上東迪官網睇下啲game 先決定!
Dpa 用credit card 買 1500-2000yen 一人
你亦都可 ...

感謝您

大宅

mechu 發表於 23-3-13 20:19
你好呀👋 我哋打算6月頭去Disney Sea,請問你入咗Disney sea後先買fast pass,請問喺邊度買呀?
我哋十幾年前去過一次東京和Disney sea,但而家乜嘢都變晒,要爬文重新認識所有事情,包括搭車😅
先謝謝🙏🏼

子爵府

szeching 發表於 23-3-16 13:42
你好呀👋 我哋打算6月頭去Disney Sea,請問你入咗Disney sea後先買fast pass,請問喺邊度買呀?
我 ...

用Disney resort apps 買 所以你要下載定

大宅

mechu 發表於 23-3-16 15:38
用Disney resort apps 買 所以你要下載定
謝謝回覆!我已經睇到你之前嘅講解,大概我都明白了!
上文提到買fast pass 一定要用信用卡,咁你電話會用漫遊來收到一次性密碼,請問如果用一插即用嘅sim咭係咪買唔到fast pass,因為會收唔到一次性密碼架?
謝謝

首頁

尾頁

跳至