自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

cecelc 發表於 23-3-3 14:13
佢係其他post有回覆個喎,淨係唔覆呢個post。

即係放飛機囉

公爵府

咁奇?

公爵府

BK Milk勳章

kmbb519 發表於 23-3-2 12:25
我都覺得係, 有心出黎交收, 點會問幾次都唔留電話......
我諗都係算了

其實我買野都冇留電話比人,我仲要九龍入到屯門交收,但我地係carousell有聯絡。

公爵府

kmbb519 發表於 23-3-2 12:07
我買一樣野, 賣家話金鐘 MTR 面交only.... 問左幾句, 每次都隔 1-2日先覆

約左今日放工後, 我尋日問佢邊個 ...

咁既態度,balcklist佢啦

大宅

其實應該好多人都覺得無必要留電話,唔想俾私人電話隨便一個陌生人。我買野賣野每次都無留電話,去到現場Carousell msg溝通確認對方位置。係現場對方要搵你自然會睇msg啦,其實就算留左電話對方要唔黎要唔聽電話咪一樣。

希望係有安排好,約好曬無故臨時失約對方應該會好嬲。驚被人放飛機所以自己先行放人飛機係好唔合理。

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

咁都比你留意到
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

一樣還一樣,唔留私人電話好正常,又唔係無溝通渠道,佢唔留電話可以,但唔可以咁遲覆人,如樓主介意亦應該出聲講清楚,約好左如唔出現都係無品黑人憎。

伯爵府

想生BB熱投

kmbb519 發表於 23-3-2 12:07
我買一樣野, 賣家話金鐘 MTR 面交only.... 問左幾句, 每次都隔 1-2日先覆

約左今日放工後, 我尋日問佢邊個 ...

而家好多都唔會留電話,因為超多賊!佢哋喺群組入邊有教,去教授千祈唔好留電話,只係喺app入邊溝通。
I am Agent P

水晶宮

回覆樓主:

其實都已約好交收時間,做乜猶豫去唔去?
我在carousell/FB 買賣,都冇問人拎手機號碼或俾號碼,用番個平台的 message/ chat function 約交收。交收當天早上會再send reminder 俾对方,除非对方表示當天有事唔來得,否則如期交收

首頁

尾頁

跳至