自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我冇迫小朋友帶口罩,但我發現佢地帶慣左,真係會有容貌焦慮(尤其係返學),我自己就一早放棄左帶口罩。

侯爵府

wingwing915 發表於 23-4-16 08:43
我冇迫小朋友帶口罩,但我發現佢地帶慣左,真係會有容貌焦慮(尤其係返學),我自己就一早放棄左帶口罩。
...

same here. 冇迫孩子唔帶

ps, 尋日下晝出街其實都已經幾熱,今個禮拜測驗之後都要同佢好好傾吓...

男爵府

小朋友鐘意吾帶口罩 因為有同學吾帶但係依家流感都勁 想帶多陣 順便清口罩

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實戴唔戴可以自由選擇,不過有病有咳果啲,唔該比啲公德心戴番口罩唔好散播細菌,有啲細路有咳有病都照返學,又唔戴口罩週圍播菌。

伯爵府

回覆 台仔 的帖子

Agree .

公爵府

八十八 發表於 23-3-2 16:37
我有個咁嘅諗法,唔知啱唔啱

如果做先頭部隊唔戴口罩,咁啱嗰幾日又病咗冇返學,背後又會唔會俾人指指點 ...

又如何?

公爵府

我一定要個仔戴口罩,人哋家長要唔要仔女戴我唔會理

珍珠宮

MrBeast 發表於 23-4-16 08:45
same here. 冇迫孩子唔帶

ps, 尋日下晝出街其實都已經幾熱,今個禮拜測驗之後都要同佢好好傾吓. ...

小朋友唔戴幾日就已經習慣

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

台仔 發表於 23-3-2 16:27
人人都應該唔好迫其他人戴口罩
包括家長都唔好迫仔女戴口罩
戴唔戴口罩係每個人的自由

我都覺得唔好迫人,想戴就戴,不過可能小朋友見家長戴,都會繼續戴。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

洋蔥頭媽咪 發表於 23-4-16 09:57
其實戴唔戴可以自由選擇,不過有病有咳果啲,唔該比啲公德心戴番口罩唔好散播細菌,有啲細路有咳有病都照返 ...
可惜香港真係太多冇公德心嘅人,坐交通工具有啲真係病緊嘅都唔戴口罩。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至