親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

ceo234 發表於 23-10-19 09:23
我住過係L hotel珠海囗岸店,我覺得啱大細家庭,你係携程,trip. com,微信都揾到
...
謝導謝,我再找找。

別墅

珠氏家庭 發表於 23-3-23 08:00
你住長隆入面酒店?

請問港珠澳大橋珠海口岸係咪指拱北口岸?因為我選擇酒店佢地提供免費穿梭巴士去珠海拱北口岸,謝謝

公爵府

2024年龍年勳章

jesuis 發表於 23-10-24 22:00
請問港珠澳大橋珠海口岸係咪指拱北口岸?因為我選擇酒店佢地提供免費穿梭巴士去珠海拱北口岸,謝謝
...

不是~
拱北口岸 係連接 澳門~
不過 港珠澳大橋珠海口岸 離 拱北口岸 都唔算遠~
你可以喺珠海大橋珠海口岸 坐的士去 拱北口岸,
轉酒店提供免費穿梭巴士~

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

見klook呢2個套票都幾吸引,疫情前只試過直接係hk坐直通巴上珠海長隆

但如果依家要自己坐車上,我想請問下,去到港珠澳大橋過左關,係咪要自己再買飛坐金巴去珠海再轉車去長隆呀?因為無試過,謝謝各位。
attach0/tmp/phpNkDwlb
attach1/tmp/phpM75PAP

大宅

yuensiu 發表於 23-11-2 08:10
見klook呢2個套票都幾吸引,疫情前只試過直接係hk坐直通巴上珠海長隆

但如果依家要自己坐車上,我想請問下 ...
係阿!我個時係珠海搭動車去珠海長隆,因為仔仔想坐,去到長隆站,原來飛船酒店有一段距離,當時長隆站有D小販,佢話行好遠,佢話我載你去,15元,我老公又夠膽上車,佢話佢都係到做生意,應該無事既,跟住回程,我地就坐滴滴返港珠澳大橋離境大堂,吾使一佰元。如果你諗住係港珠澳大橋口岸去,就直接叫滴滴去,吾使再出拱北口岸,佢有指示話網約車係邊到上

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

ceo234 發表於 23-11-8 22:40
係阿!我個時係珠海搭動車去珠海長隆,因為仔仔想坐,去到長隆站,原來飛船酒店有一段距離,當時長隆站有D ...

唔該晒,因為得我同女2個去咋,所以都仲考慮緊跟團定自己去,跟團就平d可以玩3日團但玩既時間少d。自己去就貴d,我又唔想走出去太子,尖沙咀坐中港通車

大宅

yuensiu 發表於 23-11-8 22:53
唔該晒,因為得我同女2個去咋,所以都仲考慮緊跟團定自己去,跟團就平d可以玩3日團但玩既時間少d。自己去 ...
跟團就吾使煩,自由行就自由D,中意幾時起身都得。

子爵府

ceo234 發表於 23-11-8 22:40
係阿!我個時係珠海搭動車去珠海長隆,因為仔仔想坐,去到長隆站,原來飛船酒店有一段距離,當時長隆站有D ...

請問珠海長隆值得去嗎 我聖誕都想帶仔仔去

大宅

畀面勳章

yuensiu 發表於 23-11-2 08:10

但如果依家要自己坐車上,我想請問下 ...

係,過了關就可以買飛搭金巴。之後過了珠海,搭的士,巴士,自己call車都得。我上次因為四個人就搭的士去,的士站很多車。

大宅

bbhappy68 發表於 23-11-9 14:07
請問珠海長隆值得去嗎 我聖誕都想帶仔仔去
一定值得去!仔仔幾歲?

子爵府

ceo234 發表於 23-11-10 05:55
一定值得去!仔仔幾歲?

好呀謝謝你 佢九歲

男爵府

回覆樓主:

岩岩卜左聖誕3日2夜,好期待呀

男爵府

回覆 情若真 的帖子

請問你係邊到BOOK呀?BOOK邊間酒店好?我都係諗住聖誕節,唔該哂

珍珠宮

ceo234 發表於 23-11-9 11:33
跟團就吾使煩,自由行就自由D,中意幾時起身都得。

我都偏向自由行,玩得輕鬆d,跟團雖然平d但玩得太趕。 依家係煩想香港直接車上,唔想轉車,我遲d問下中港通先,去程出去太子/尖沙咀無所謂,但回程去到港珠澳大橋想自己走個到方便坐A車機場巴返屋企,我怕假期上去,金巴都排大隊。

大宅

yuensiu 發表於 23-11-11 15:07
我都偏向自由行,玩得輕鬆d,跟團雖然平d但玩得太趕。 依家係煩想香港直接車上,唔想轉車,我遲d問下中港 ...
其實都好順暢,同埋吾好太遲走,就吾會塞車

大宅

yuensiu 發表於 23-11-11 15:07
我都偏向自由行,玩得輕鬆d,跟團雖然平d但玩得太趕。 依家係煩想香港直接車上,唔想轉車,我遲d問下中港 ...
我今次聖誕都係去珠海,不過今次去太空中心同御溫泉。

珍珠宮

ceo234 發表於 23-11-11 23:21
我今次聖誕都係去珠海,不過今次去太空中心同御溫泉。

御溫泉我都想去 不過得我自己帶女,都係去1個地方算了,我諗珠海長隆同宇宙飛船玩2日1夜都好趕。我見中港通回程就17:50分車

珍珠宮

pearlying 發表於 23-11-11 11:31
回覆 情若真 的帖子

請問你係邊到BOOK呀?BOOK邊間酒店好?我都係諗住聖誕節,唔該哂 ...

klook或者直接官網book,如果想近珠海長隆樂園就住企鵝酒店,行過去就係樂園,好近。我如果去都應該book返企鵝酒店。

大宅

yuensiu 發表於 23-11-12 01:50
御溫泉我都想去 不過得我自己帶女,都係去1個地方算了,我諗珠海長隆同宇宙飛船玩2日1夜都好趕。我 ...
都趕趕地,我覺得兩天吾夠時間玩,佢送我海洋王國我都無去,如果小朋友細個,其實可以吾使去海洋王國,直接去宇宙飛船玩,宇宙飛船都有海洋生物同啱細個D小朋友玩既機動遊戲。

珍珠宮

ceo234 發表於 23-11-12 10:42
都趕趕地,我覺得兩天吾夠時間玩,佢送我海洋王國我都無去,如果小朋友細個,其實可以吾使去海洋王國,直接 ...

珠海長隆我疫情前去過1次,今次第2次去,我女都大啦11歲,得我同佢去都要買2人套票。到時睇下係長隆玩1日夠唔夠先再決定去唔去宇宙飛船。

我見中港通回程都17:50車,都玩到2日既。3日太貴

見klook買套票如果有信用卡code扣都ok既,之前食過企鵝酒店早餐,麻麻地,不過可能都會買。但見官網買可以免費取消 考慮下先。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊