自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆 ChammyMAMA 的帖子

不過呢個世界咩野人都有做好自己本份
對得住天地良心就可以

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

la_source 發表於 23-4-21 10:00
回覆 ChammyMAMA 的帖子

不過呢個世界咩野人都有做好自己本份

好彩我最後搵到另一份

la_source    發表於 23-4-21 10:24
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Lilian_lee 發表於 23-4-20 19:31
今日先俾個舊人話我:嗱,我大聲唔代表我惡呀,我平時係咁講嘢架,我而家係袋錢落你袋呀...
唉,我越做越 ...

加油~ 比d時間自己,如果真係頂唔順就搵過份啦
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

唔需要埋堆, 但有時佢地撩你講野又要回應下. 最好帯飯. 約你食lunch咪間中應酬下. 完成自己份內事, 照大家姐意思做野. 唔好經常OT.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Lilian_lee 發表於 23-4-19 23:20
我自己本身就係想工作時工作,做好自己嘢,唔係咁鐘意同人傾計,要我傾計唔做嘢反而係一種壓力,可能同我 ...

做好自己嘅工作, 做完通知上司 , 等佢安排新工作 , 亦都唔須要問其他同事有無嘢可幫手

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

我自己係old seafood, 問心講句, 我係唔會理你埋唔埋堆的, 所以你亦不必多心, 自己做返自己野就得, 出糧果個係老闆

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Lilian_lee 發表於 23-4-19 22:17
(續上)

公司規定食飯時間係一個鐘,但啲同事通常會食個半鐘,我係新人,梗係唔敢超時啦,夠鐘就埋位做嘢 ...
無一道百搭菜色,只要勿加口,勿背後講人,勿太接近小圈子

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Lilian_lee 發表於 23-4-20 19:42
做新人真係要步步為營咁,所以做開一份工我都唔太想轉,去到新環境又要重新適應,重新處理人際關係
...

做做吓你都好快變舊人,到時教返新人,加油

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Lilian_lee 發表於 23-4-20 19:31
今日先俾個舊人話我:嗱,我大聲唔代表我惡呀,我平時係咁講嘢架,我而家係袋錢落你袋呀...
唉,我越做越 ...

總之唔該前,唔該後就得架啦,禮多人不怪,對方聽到又順氣,感謝人地你自己感覺都會好啲

伯爵府

想生BB熱投

少說話多做事
同事無咩邊個做到FRD
因為你地有利害關係

首頁

尾頁

跳至