夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

owla 發表於 23-5-30 23:27
係佢眼中而家只係分開冷靜下, 佢覺得只要佢挽留你一定會接受返佢,
所以佢先咁唔緊張同打算襯呢幾個月盡情 ...

好賤,咁其實佢一啲都吾重視我

大宅

pangpangshan 發表於 23-5-30 23:27
我都經歷緊,知道老公出軌,但我未同佢攤牌,因為有兩個小朋友,唔想傷害佢哋,所以自己忍住屈住,好痛苦 ...

老公知道你知仍然無分手?

複式洋房

pangpangshan 發表於 23-5-30 23:27
我都經歷緊,知道老公出軌,但我未同佢攤牌,因為有兩個小朋友,唔想傷害佢哋,所以自己忍住屈住,好痛苦 ...

我好明白你而家既心情,我反而最吾開心既時候係仍然同居緊個陣,佢成日話ot吾番黎,我個時不停猜忌又疑惑,晚晚等佢番黎,搞到失眠。而家知道哂真相同分左居之後個人定番啲,起碼吾會再失眠同猜疑,睇開咗。但我好明白你為左2個小朋友而選擇忍受,會吾會試下同佢攤牌,可能佢會知錯呢?因為忍受真係好痛苦

洋房

emilychan@@@ 發表於 23-5-29 14:03
回覆 nldw2012 的帖子

多謝你既意見,個C6仲要夠膽死係我分左居之後話愛我多過小三。但因為我地有養狗,我 ...

佢最愛佢自己

大宅

畀面勳章

Cherry2012 發表於 23-5-30 23:46
老公知道你知仍然無分手?

佢應該未知我知道呢件事

子爵府

畀面勳章

emilychan@@@ 發表於 23-5-30 08:56
我同佢兩個月期仲去緊honeymoon,出街會拖手攬吓,臨瞓前又會goodnight kiss,我自悶自己都吾係悶既人,不 ...

呢個情況好多夫妻都會出現, 最大問題係嗰個人嘅責任心有幾重, 玩我相信好多人都想但係佢哋會衡量乜嘢重要啲, 好明顯你先生覺得自己感受大於一切, 就算有心挽回婚姻你同佢其實都唔會好過, 佢心裏面始終唔想受婚姻束縛,你亦都因為失去信任會成日有懷疑令到自己唔開心, 我個人覺得其實真係唔使諗咁多,親自己仲後生未有小朋友重新開始新生活仲好, 另外順便講一句年紀完全無關, 有啲好細個已經好有責任心唔會行差踏錯,有啲70歲都一樣自己開心重要過家。。。祝樓主之後順順利利

cathngai    發表於 23-5-31 10:56

大宅

畀面勳章

emilychan@@@ 發表於 23-5-30 23:46
我好明白你而家既心情,我反而最吾開心既時候係仍然同居緊個陣,佢成日話ot吾番黎,我個時不停猜忌又疑惑 ...

我初初知道時都想同佢攤牌,但我真係無信心可以說服佢離開個小三,忍真係好痛苦,所有嘢都係自己承受,每次佢話約咗朋友出去食晚飯,我都不停猜忌,佢到底係咪同個小三出去,不過我同自己講,到咗某一個時間,我就會同佢攤牌講清楚,因為自己都已經有咗最壞打算,呢段時間要令自己強大先,我先有能力去保護我兩個小朋友

伯爵府

pangpangshan 發表於 23-5-31 09:19
我初初知道時都想同佢攤牌,但我真係無信心可以說服佢離開個小三,忍真係好痛苦,所有嘢都係自己承受,每 ...
你好堅強, 祝福你早日 走出困局

複式洋房

caliamama 發表於 23-5-31 09:00
呢個情況好多夫妻都會出現, 最大問題係嗰個人嘅責任心有幾重, 玩我相信好多人都想但係佢哋會衡量乜嘢重 ...

謝謝你嘅意見,講得啱,我都咁認為,只不過我需要時間釋懷

複式洋房

pangpangshan 發表於 23-5-31 09:19
我初初知道時都想同佢攤牌,但我真係無信心可以說服佢離開個小三,忍真係好痛苦,所有嘢都係自己承受,每 ...

無錯,要令自己強大咗先,例如要考慮吓俾自己足夠嘅經濟保障,加油丫,支持你

珍珠宮

要讚樓主果斷理智!
約得第三者去旅行,肯定已經有肉體關係
對住未玩夠嘅人,無論你做得再好,對方一樣會出去玩,千祈唔好以為自己可以令玩家收心養性
放手!重新過新生活就係最好嘅選擇!
祝福樓主

男爵府

31歲夠後生,冇小朋友,離婚袋層收租樓加每月贍養費,已經算係唔錯的結果

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

english1221 發表於 23-5-31 17:16
31歲夠後生,冇小朋友,離婚袋層收租樓加每月贍養費,已經算係唔錯的結果 ...
樓主,你算係好好彩,可以輕易解決呢段婚姻。無小朋友,仲後生,仲有層樓。你去參加d 興趣班,學下新野,識下人擴闊圈子都好。可能好快識到下段感情。祝好運!! (吾好做你前夫備胎)

男爵府

emilychan@@@ 發表於 23-5-29 12:58
我其實都唔太知男人嘅想法係咩?大家比比意見我。我今年31歲,同老公拍拖11年,結婚兩年,沒有小朋友,其實 ...

樓主其實你不用知他想緊什麼,你只須care自己想點就是了

複式洋房

Rich5 發表於 23-5-31 18:21
樓主其實你不用知他想緊什麼,你只須care自己想點就是了

謝謝你們,我只是現在仲係執着緊,原來10幾年嘅感情係咁兒戲,話變就變。第一次經歷失戀失婚背叛,一諗起就難受。

男爵府

emilychan@@@ 發表於 23-5-31 18:55
謝謝你們,我只是現在仲係執着緊,原來10幾年嘅感情係咁兒戲,話變就變。第一次經歷失戀失婚背叛,一諗起 ...

唔開心就唔好想,做D另自己開心的事,走得型D

男爵府

emilychan@@@ 發表於 23-5-29 21:38
謝謝你嘅睇法,但我而家暫時feel吾到佢有挽留呢段婚姻既心,淨係不停講要冷靜沉澱下,前嗰幾日出嚟同狗仔 ...

冇乜必要唔好再接觸啦,重新開啟自己社交圈子,學新嘅嘢仲好

子爵府

好明顯想同新女發展中,拖住你先!你死佬未玩夠啦!佢咪好着數同個新女玩咗先玩厭咗就返嚟搵你!

子爵府

cupid0627 發表於 23-5-29 20:10
好明顯未玩夠
呢啲puppy love成功結婚多數都係咁樣下場
我17歲拍拖,同年紀的男朋友8年後話想睇下外面的世 ...

我識朋友由小學同學開始拍拖結婚到中年,個老公係暖男,十分顧家,湊仔女煮飯洗衫做家務,全部老公做,勁錫老婆!但知佢暗中叫過雞!老婆不知情,但佢真係勁錫老婆,連老婆娘家都對各人好好!直到現在都仲係好愛老婆對老婆好好!老婆去打牌,佢會攞湯比老婆飲!有時煮埋飯攞比老婆食,話出面外賣冇益!但就係有叫過雞囉,呢個男人唔知咩心態!宜家唔知仲有冇叫!

子爵府

alicewong18 發表於 23-6-1 14:18
我識朋友由小學同學開始拍拖結婚到中年,個老公係暖男,十分顧家,湊仔女煮飯洗衫做家務,全部老公做,勁 ...

男人叫雞咪當食個快餐或打場波
同愛老婆分開的

首頁

尾頁

跳至