自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

子爵府

回覆樓主:

试過返工行行吓,有个女人鬧我扮嘢用假袋

子爵府

回覆樓主:

係尖沙咀站金馬倫道出口,有個女人日日一路行入港鐵口,一路講粗口. 我試過係出口行出來比佢正面問候娘親.

已經係幾年前嘅事,而家我好少去個邊,唔知而家仲係唔係度.

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

有次一早C6朋友條女打比我,話揾左好耐揾吾到條仔問我知吾係邊,我話吾知一向都吾理男人野,收線後,C6跑完步返黎,我就同C6講啦,C6即刻打比朋友話佢知,轉頭條女連發whatsapp用粗口鬧我,話我同C6講佢揾條仔,嬲到我剷C6禁止佢地上屋企,原來條女拎白卡,之後條女whatsapp C6 道歉話自己未食藥前排覆發。

公爵府

mimi199188 發表於 23-6-3 15:28
其實好多,年年有幾單,正常人可以躲,吾好亂攪男女關係,吾好做黑社會,吾好周圍得罪人,正常人無事,但精 ...

我認同如果佢地病發係令人好驚,但其實好多精神病患者都係冇暴力傾向,只有好少部分有暴力傾向,希望大家唔好再將佢地放大,佢地冇病徵睇唔出,但如果用歧視或怕左佢地既眼神/態度,就會刺激到佢地了

出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

babycam 發表於 23-6-3 13:15
點解你咁不幸經常遇到

其實我都經常遇到,同一個人嘅磁場有無關係?

水晶宮

mimi199188 發表於 23-6-3 14:17
精神分裂系遺傳病,一般大壓力最多抑鬱,吾會傷害人。

抑鬱會傷害自己,或者想保護嘅人(產後抑鬱傷害 BB),躁鬱會傷害其他人同自己。

水晶宮

ahpoo 發表於 23-6-3 14:19
其實好多初期係可以自己察覺既不過好多都覺得唔想人覺得自己痴線,又或者怕一看精神科會被人lab ...

要對 d 病有認識,先可以察覺。如果唔認識,唔會知自己病。

侯爵府

有次同朋友喺長凳度傾偈
有個大媽走出嚟眼麗麗咁望住我哋
咁我同朋友分頭走
個大媽唔知跟住我定我朋友,所以放棄
再次見到佢喺舖頭推開排隊啲人行出舖頭
還你千世笑來世未必能遇到

珍珠宮

回覆樓主:

試過一次,係荔枝角行行下,比個迎面而黎嘅印度女人打我背脊一鎚然後跑左去,佢迎面行過黎時已見佢自言自語,我諗住唔好咁大反應應該行過就冇事,點知佢返轉頭打我一鎚,好彩唔係好大力,但都嚇鬼死呀,真係好討厭

大宅

ChingYee123 發表於 23-6-3 11:56
試過好多年前同舊同事係旺角某間餐食飯傾閒計,傾傾下後面有個大媽走過來大大聲指住我地鬧,鬧我地做咩講佢 ...

我都覺得香港係特別多精神病人

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

fanny590 發表於 23-6-3 13:29
我住38樓, 有部LIFT由39樓落來, 一開門係有個男人係入面, 我企埋一邊, 個男人突然對住我狂鬧, 我冇出聲又企 ...

好恐怖, 係 lift 入面有咩事走都無得走, 下次見到喱個人, 千期咪入 lift
[img=500,400][/img]

子爵府

BLouie 發表於 23-6-3 15:41
有次一早C6朋友條女打比我,話揾左好耐揾吾到條仔問我知吾係邊,我話吾知一向都吾理男人野,收線後,C6跑完 ...
你c6朋友都幾沙膽,白卡都同佢一齊,真系結婚真系累三代

伯爵府

shop_baby 發表於 23-6-3 14:46
就算冇精神病,正常人都會打人同斬人殺人,香港兇殺案有幾多係精神病人做?其實同意有jm講如果殺人傷人應該 ...

係精神病醫院有人監察患者食足藥緊冇事
出面有事果d係唔肯接受治療果d
新聞訪問兇手爸爸,話自己個仔一個月覆診一次
但紀錄兇手最近一次覆診係三月

禁止訪問

公爵府

moon_o_o 發表於 23-6-3 18:44
係精神病醫院有人監察患者食足藥緊冇事
出面有事果d係唔肯接受治療果d
新聞訪問兇手爸爸,話自己個仔一個 ...

精神病醫院見病人好d就會比佢地出院,食藥既病人係幾個月先覆診一次,佢一個月覆診一次應該係打1針劑,但佢冇打針就真係有影響,大部分精神病人都冇暴力傾向,唔好將佢地放大就冇事

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

見過個老女人
稱住大袋紅白藍
響大街大行自己響度用粗口鬧人
唔知做乜自言自語
成條街都聽到

侯爵府

12ChanMay 發表於 23-6-3 18:47
中學上堂 老師用咪讀書 一位男同學突然走去剪斷咪線 之後對住老師儍笑!
...

真係冇仇報

子爵府

好多年前深水埗有個成日着紅色衫嘅女人,成日捉住啲女人嚟鬧佢,尊係跟住啲女人,跟住就話佢哋係狐狸精

追住人打

珍珠宮

1.
多年前,當時A-level等放榜,就同朋友們,一行幾個女仔行旺中等地方。我們行到女人街果時,落雨,我們就開遮繼續行。突然有個著茶餐廳制服,拎住好多外賣又無帶遮的阿叔無先兆咁迎面而來搶我把遮掉落地話我阻住佢(當時個時間,大人返曬工,學生返曬學,班中五會考緊,又正值午飯時間,根本條街就無乜人,完全無阻到佢囉),然後再推我朋友,之後走左去,我們都估佢係痴線,突然身後傳黎幼童喊聲+女人罵聲,排最後的朋友話個痴線佬推完佢再行多幾步,行到2母女範圍,搶完再掉阿媽把遮(即好似我咁)再踢左個目測係幼稚園的阿女一腳,女仔跌落地大聲喊,個阿媽就尖叫,同時有個男人(疑似女童的阿爸,推測當時係啲檔入面買緊野比緊$)衝出黎,大喝然後追住個阿叔,個阿叔見到男人就逃跑,事後我們覺得阿叔不是完全痴曬,因為識得簡女性或小童郁手,見到男人就逃走

2.
朋友4圍問人有無興趣領養兔仔,原來佢有個舊同學病發時去寵物店買兔仔養,同學家姐簽紙+報警捉同學強制入院,搞完入院手續後,隻兔仔係無辜,家姐先去寵物店度鬧,質問啲店員仲咩要賣寵物比精神病人,店方不退$不緊要,最緊要接收返隻兔仔,店方不肯,於是家姐就叫阿妹身邊的朋友4圍問下有無人肯領養隻兔仔,最後都無人要的話,家姐會代為承擔責任養隻兔仔。時至今日,家姐已經養左(接收左)2隻兔仔

3.
大學時同朋友去商場食飯,果時係晚市時段,所以商場都好多人,我們用上行的電梯去樓上,突然聽到樓上有女人罵人的聲,把聲漸近,個女人進入我們旁邊條下行電梯,邊指罵空氣邊推其他電梯上的人,好危險。電梯尾行多幾格階磚就係商場出口,全部人目送個癲婆邊鬧人邊離開商場

已刪除用户

回覆樓主:

首頁
23456...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊