自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

空姐, 但大個咗發現只係在飛機上做侍應

大宅

我係黃太 發表於 23-6-26 16:45
而家揀學校好似買野咁

經常聽人講,沒有最好既學校,只有最適合既學校,有得選擇當然最好啦

水晶宮

cbeyond 發表於 23-6-26 12:09
開腸粉店, 自己可以食晒
最好開係學校隔離, 學校放假, 我放假

俾你哋笑死,你樓上樓下都係咁為食

男爵府

記得,做太空人!

我細個有本書叫"宇宙的奧秘" ,好鐘意睇,覺得太空好靚!

我家有BB豬小豬肉,豬爸爸大豬肉和靚靚豬媽媽  :cheeze:  :cheeze:  :cheeze:

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

幼稚園時想過做教師、護士,小學時想做作家。

子爵府

siulingling2 發表於 23-6-26 10:25
睇mytv gold細蚊仔傾下偈有集好好笑,問到小朋友長大後想做乜野,其實大家細個時個想大個做咩呢?
...

做老闆

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

細個會不定期寫下日記, 寫下文
想做乜有寫低仲畫埋出黎
寫左3個都做到了~
仲有個list 係寫左成版想去邊度, 咩國家/城市都已經去左一半地方
淨底一堆應該要到退休先KO到...
咩沙漠/熱帶森林/北極果類

複式洋房

回覆樓主:

講真,夢想大個想做乞衣

男爵府

細個已經冇乜大志,志願係老公養

男爵府

回覆樓主:

做大慈善家,即本身自己有錢先幫到人,但老師評語係「不設實際」。

作文比d夢想都唔得,唔怪得香港學生冇夢想

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

一直想做生意、最後都做了老闆~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

野原美冴 發表於 23-6-26 10:36
細個諗住做嫁個有錢人,做闊太,日日只係扮靚和玩

事實上我而家慘過做工人, 要返全職, 放 ...

咁有大志?我就想做女強人,事業有成,現實只是小職員,自己沒有這個才能

水晶宮

Y123 發表於 23-6-26 17:14
以前的人很單純,都係話想做老師,護士,醫生,覺得職業有意義,唔係為左錢 ...

的確係

男爵府

siulingling2 發表於 23-6-26 10:25
睇mytv gold細蚊仔傾下偈有集好好笑,問到小朋友長大後想做乜野,其實大家細個時個想大個做咩呢?
...

想做老師。

宜家做緊補習老師,算係夢想成真啦

別墅

...

記得

男爵府

回覆樓主:

開幼稚園 仲諗埋一間係非牟利,一間係揾$嘅

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

護士,我唔怕血,而護士係終身職業,唔驚冇得做。
不過選讀文科班後又考到上大學就冇諗。細個好鍾意畫畫,有諗過想做插畫家,不過驚餓食。
又有想過做作家,有投稿去報紙,又有參加徵文比賽,
不過現實做爬格子又搵到食唔容易,最終我都喺網上發表過小說,叫做圓咗個心願。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

複式洋房

kitbebe 發表於 23-6-26 17:14
空姐, 但大個咗發現只係在飛機上做侍應

我細個時覺得空姐係周圍去旅行

子爵府

回覆樓主:

小時既志願係家庭主婦,仲要唔好太辛苦,只管吃喝玩樂就可以

子爵府

...

作文時就寫老師,因為多野寫,順便擦下鞋
但現實就家庭主婦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊