美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

LoveCorgi2 發表於 23-9-15 00:40
M22會唔會有咩唔好反應例如反黒?

我打PICO同M22都冇反黑

複式洋房

蘭開夏道 發表於 23-9-8 10:44
鼻打到嗎?可否PM我那兒打?
打到呀, PM你

複式洋房

Maayboo 發表於 23-9-9 22:15
可否pm喺邊間打?謝謝!
PM左你

複式洋房

牛牛牛牛 發表於 23-9-15 12:15
你係咩斑?我打完PICO仲多咗斑同深色咗,好唔開心

大宅

牛牛牛牛 發表於 23-9-15 12:15

可pm我嗎?

伯爵府

CjinhCjy 發表於 23-8-24 12:19
我都做過M22 Stellar 2次, 我都係打收毛孔同埋細紋,斑就係得粒, 問心我覺得第一次係唔係超明顯, 但打第2次 ...

請問做完有機會好似做laser, pico 咁反黑嗎?尤其出面咁曬。
皮膚乾而做M22會點呢?
Stellar是部機的牌子還是什麼?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

dominiciatong 發表於 23-9-20 08:12
你係咩斑?我打完PICO仲多咗斑同深色咗,好唔開心

我有雀斑、曬斑同荷爾蒙斑

之前見人經常話反黑,我都唔明咩叫反黑,最近有另一位同事去美容院做,做完啲斑深咗好多我先知係咩一回事,佢係打荷爾蒙斑,打完兩邊面都深色咗好多,仲打到有少少爆微絲血管咁,不過過咗一星期後見佢開始淡番,我GOOGLE見人話反黑都係因人而異

我打完PICO塊面有紅,第一次冇敷MASK就做,所以之後仲有敏感起蚊爛咁痕咗兩日左右,之後每次去打都有做好保濕就冇再痕,不過打完之後塊面特別乾

伯爵府

zuccabb 發表於 23-9-20 11:10
可pm我嗎?

唔係咩秘密我去香港心打,打完好耐,而家KEEP住做防曬同久唔久敷MASK,再加埋久唔久用吓美容儀咋

複式洋房

M22係激光?

禁止訪問

大宅

Bcbee 發表於 23-8-22 11:07
我做過M22 Stellar 3次, 其實頭兩次嘅效果係肉眼都睇得出, 因為我打色斑+收毛孔+細紋,有冇效果好快見到, ...

可否pm地址同價錢?Thanks

水晶宮

LoveCorgi2 發表於 23-9-15 00:40
M22會唔會有咩唔好反應例如反黒?

我打 M22後反黑了兩三個月,唔敢再打。

伯爵府

Elenalan 發表於 23-9-25 09:00
我打 M22後反黑了兩三個月,唔敢再打。

邊隻/邊代嘅機呢?是否能量太大?

水晶宮

LoveCorgi2 發表於 23-9-25 10:07
邊隻/邊代嘅機呢?是否能量太大?

Lumenis M22第七代,我係見完醫生再由治療師打,打左2個濾片(去紅和美白)本來打3個的,但治療師話第一次俾我適應下先。打完唔覺即時白,皮膚仲比平時打laser紅和熱,第3日退紅後,皮膚膚色深左2度,以為一兩星期暗沉期會退,點知都要幾個月先正常番,呢幾個月停哂所有療程,仲要靠粉底tune番d膚色。
我本身已經打laser打到冇乜斑,早知唔貪得意試m22。睇小紅書先發現好多人好似我咁m22反黑(而且反黑期更長)。
而且,m22打去紅真係幾痛。

伯爵府

Elenalan 發表於 23-9-25 11:22
Lumenis M22第七代,我係見完醫生再由治療師打,打左2個濾片(去紅和美白)本來打3個的,但治療師話第一次 ...

打完嗰幾個月就係靠皮膚自己退黑?還是有做其他方法去退黑?
有時就係怕做機 反黑仲麻煩過唔做。

水晶宮

LoveCorgi2 發表於 23-9-25 11:32
打完嗰幾個月就係靠皮膚自己退黑?還是有做其他方法去退黑?
有時就係怕做機 反黑仲麻煩過唔做。
...

自己退,但我有食VC, skincare只用最簡單補濕,做足防曬。我算比較好彩,3個月到退了,見小紅書有人一年都唔退,有d就扯哂d色素出來,斑浮哂面。
光類項目我以後只會繼續打番普通Q-switch laser就算了。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Elenalan 發表於 23-9-25 11:22
Lumenis M22第七代,我係見完醫生再由治療師打,打左2個濾片(去紅和美白)本來打3個的,但治療師話第一次 ...

咁你反黑後有冇同醫生講? 醫生點答你?
你打幾多J?

我打左都有10次左右, 好彩冇反黑, 不過我每次都係打11-12J左右, 唔知係咪唔算大能量所以冇反黑....

伯爵府

Elenalan 發表於 23-9-25 11:49
自己退,但我有食VC, skincare只用最簡單補濕,做足防曬。我算比較好彩,3個月到退了,見小紅書有人一年都 ...

Q switch laser 打面層定荷爾蒙斑?邊隻機好?是否比1064或Pico好?

水晶宮

me920 發表於 23-9-25 11:55
咁你反黑後有冇同醫生講? 醫生點答你?
你打幾多J?

我第一次打因為告知我唔會打好高能量,所以我冇mark低幾多Joules,只記住打邊2片濾片。之後wts診所講番我情況,順便cancel第二次booking (因反黑未退),但冇人覆我。

水晶宮

LoveCorgi2 發表於 23-9-25 12:21
Q switch laser 打面層定荷爾蒙斑?邊隻機好?是否比1064或Pico好?

我自己用淡斑產品已經冇乜淺層斑,打laser只係當清下d中深層色素(荷爾蒙斑)和嫩膚保養。
我唔係打過好多機,pico只試過幾次enlighten,冇乜效果亦比較乾。Q switch我打luntronic spectra, Helios III, 2隻對我都work。我覺得光類項目效果都要視乎個人體質反應。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊