影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

男爵府

littlesister 發表於 23-10-16 20:07
其實好多人都有p 既,如露絲p 瘦面,楊紫都有p, 根本經常發生,有d 人濾鏡磨皮,玉骨遥反而無咩呢d, 時影 ...

好多人評女主樣貌,但我接受到。

反而,雖然楊紫被受歡迎,但我總覺得佢似薛家燕,更難投入。

珍珠宮

kyliema2006 發表於 23-10-17 20:33

我都唔鍾意楊紫,睇過佢兩套,覺得佢好嘈,唔自然,好刻意咁做戲。

男爵府

olkan 發表於 23-10-17 22:23
我都唔鍾意楊紫,睇過佢兩套,覺得佢好嘈,唔自然,好刻意咁做戲。
...

同意。論演技,任敏可塑性更高。任敏後段,多了人生歷練,少了天真懶漫,要接受師傅角色轉變,可惜新娘不是她,任敏都演得自然流暢。

琥珀宮

畀面勳章

kyliema2006 發表於 23-10-16 20:27
yeah 咁樣,無玄念就是復生吧~

小說,妳看過嗎?係咪無咁慘呢?

但劇改左好多,原著時雨死左,時影俾佢遺腹子做皇帝,自己做攝政王,所以唔知劇版係點

琥珀宮

畀面勳章

minnanotabo3030 發表於 23-10-17 13:14
露思比起陳芊芊,宜家已經好瘦喎。玉骨遙,我都覺得有濾鏡,但唔影響時影,反正佢都係皮膚顏值無瑕可擊。 ...

佢個身唔肥,個面好圓古裝唔好睇,星漢有 P 過,有人整左穿崩片段出黎,佢好多路透個面都好圓

偶像劇好多都有濾鏡,不過玉骨遙唔嚴重,時影可能太多 close up, 真係毛孔都睇到

琥珀宮

畀面勳章

olkan 發表於 23-10-17 13:29
https://youtu.be/mTmh0MKnnHI?si=w3OdY-IjhhBwcsTI
好溫柔嘅歌聲
好sharp嘅造型,希望快啲有高清相出啦! ...

香港唔知邊度間 Gucci 呢,想去睇下

琥珀宮

畀面勳章

kyliema2006 發表於 23-10-17 20:33

楊紫都有P 啦,不過長相思p 左都係肥,腰幾粗,上年年尾睇餘生時,覺得佢都ok, 係顏值時好時唔好,但後來睇到路透,佢原來好肥下,嚇死人,網友話因為咁好多時唔會影全身,搞到顧醫生都無咩全身鏡頭,講肥佢比任敏肥好多添,但又無咩人黑楊紫喎

琥珀宮

畀面勳章

kyliema2006 發表於 23-10-18 07:47
同意。論演技,任敏可塑性更高。任敏後段,多了人生歷練,少了天真懶漫,要接受師傅角色轉變,可惜新娘不 ...

任敏演技自然d, 喊戲幾好架,同埋少女既靈動害羞都好自然,不過顏值演古裝係差d, 雖然而家瘦左好多,但覺得佢鼻太大,時裝加埋穿搭髮型就好d

珍珠宮

littlesister 發表於 23-10-18 13:04
楊紫都有P 啦,不過長相思p 左都係肥,腰幾粗,上年年尾睇餘生時,覺得佢都ok, 係顏值時好時唔好,但後來 ...

可能佢係童星出身,觀眾都睇慣咗。係網見倒佢最近好似瘦咗,但唔知係迷全p圖。

珍珠宮

littlesister 發表於 23-10-18 12:59
香港唔知邊度間 Gucci 呢,想去睇下

海港城,我都想去影張相
attach0/tmp/phpDT35nn

琥珀宮

畀面勳章

olkan 發表於 23-10-18 16:04
可能佢係童星出身,觀眾都睇慣咗。係網見倒佢最近好似瘦咗,但唔知係迷全p圖。
...

內娛操作都係有動機去黑人既,任敏雖然有少許肥,但也不算太過份,但就被全網嘲,內娛真係好黑暗

公爵府

2024年龍年勳章

littlesister 發表於 23-10-18 21:55
內娛操作都係有動機去黑人既,任敏雖然有少許肥,但也不算太過份,但就被全網嘲,內娛真係好黑暗
...
可能吃不到的葡萄~
幾乎每個合作女演員都被黑過
只係睇有冇能力壓熱搜罷了

男爵府

凌陵綾 發表於 23-10-18 23:33
可能吃不到的葡萄~

啊,大眾認為不能有女生與肖戰匹配。

我睇過幾套肖戰主演的劇,包括
陳情令
餘生
驕陽似我
玉骨遙

只有玉骨遙,係能完全睇完。而我也能感受到男女主的魅力。

餘生,唔覺楊紫有何吸引力,劇情亦拖拉。我睇陳情令,又無乜feel。驕陽,唉同白百河是相距十萬8千里的感覺。一個中學生的初戀,點解會咁感動,可以掛念咁多年。我都想有人解釋到這幾套劇魅力所在。

琥珀宮

畀面勳章

凌陵綾 發表於 23-10-18 23:33
可能吃不到的葡萄~

首先可能係前 CPF 唔想有新 CP 出現,其次應該都係想防爆,黑唔到男主,惟有黑女主吧!

琥珀宮

畀面勳章

kyliema2006 發表於 23-10-19 07:47
啊,大眾認為不能有女生與肖戰匹配。

我睇過幾套肖戰主演的劇,包括

應該係少年期最低潮最迷失既時候,遇到一個令佢走出谷底既人,令佢有方向既人,所以不能忘記,不過應該唔算愛。愛係之後重遇先發生,因為白姐個角色,事實幾有魅力既。BTW, 推薦你睇夢中的那片海,真係好好睇,不過而家肖战好多劇,都唔係偶像劇,所以情情愛愛比較少,會無咩工業糖精,主要係想帶正向信息俾觀眾。

伯爵府

2018父親節勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章

littlesister 發表於 23-10-11 08:49
肖战細細個就眼好大,雙眼皮,青年期比較肥,所以無咁明顯

珍珠宮

回覆樓主:

gucci終於出動圖。

男爵府

littlesister 發表於 23-10-19 12:45
應該係少年期最低潮最迷失既時候,遇到一個令佢走出谷底既人,令佢有方向既人,所以不能忘記,不過應該唔 ...

我睇了一集夢中的那片海。

呢個背景,應該係好困難的年代。當時社會邊有咁富裕呀。人民穿的綠色軍服,都是又舊又殘的,所以我已經很難有共鳴。呢套劇,將年代美化了很多,看來是政治正確的作品。

張藝謀拍的一個都不能少。。。。,就真係帶出時代背景了。

琥珀宮

畀面勳章

kyliema2006 發表於 23-10-22 10:18
我睇了一集夢中的那片海。

呢個背景,應該係好困難的年代。當時社會邊有咁富裕呀。人民穿的綠色軍服,都 ...

肖春生同伙伴都係大院子弟,即係軍部家庭既孩子,所以佢地成班都著軍大衣,衣服都比普遍家庭好睇。當時,大院既資源係比出面好好多既,其實之後劇情都有交代,有人想肖春生攞大院商店既野出去賣,因為好多野出面無的。劇情有講文革,有講戰爭,好多重要角色父母都被民革所害,只係劇情無太多狗血,想帶正向信息俾觀眾。但如果你仔細睇,肖春生既衫都係比葉國華舊好多既, 因為佢爸爸正在被調查,而葉父母仲係軍部。個人覺得如果拍得太苦太沉重,反而會令普遍觀眾唔想睇。夢海既導演同編劇都係北京長大,好似編劇自己就係大院子弟。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊