自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

NoMoreRegret 發表於 24-1-25 11:11
咁其實係嘅,認識得健康舞,都唔會係後生仔喇,所以期望應該係只當郁吓反正又$65蚊。我自己係返工 ...

以經有長者健體班,點解唔轉變吓模式,參加年齡係1X以上,初時仲以為運動量會較高,原來剛相反。

珍珠宮

snoopyiu 發表於 24-1-25 13:01
睇彩數,我跟過一個代課導師有健身教練牌玩健身,主修舞蹈,跳舞好叻連kpop都好掂,佢教既自創舞著重練肌 ...

請問可以分享邊區同教練名嗎?

大宅

2024勳章

kaheiboy 發表於 24-1-25 13:58
以經有長者健體班,點解唔轉變吓模式,參加年齡係1X以上,初時仲以為運動量會較高,原來剛相反。
...

當然可以提倡佢轉成為funky dance或者zumba,佢而家好似有新興活動建議,因為可以建議㗎。
至於健康舞,我唔覺得係出唔到汗嘅,我自己做都有汗出,但問題係教得健康冇嘅,都未必係勁後生,我上果班嘅老師都60喇,始終以前學得健康無價,都係80年代人。我覺得比較難昌健康舞課程去改變,但絕對建議新增其他舞蹈健身班

伯爵府

kaheiboy 發表於 24-1-25 14:00
請問可以分享邊區同教練名嗎?

珍珠宮

snoopyiu 發表於 24-1-25 14:13
只係代課,聽聞導師只教一班私人班,導師話自己好養生唔教咁多班 或者去工聯會,我跳左八年以上跟 ...

多謝你回覆。

聽講受歡迎嘅教練都係為吸客,唔會長教,之後會開私家班。咁都合理嘅,超低價都唔可以太高要求。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊