自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Onlok 發表於 24-3-15 22:57
好多icon其實係假喎!
果啲group,知你係女,對方就一定係男。知你係男,對方一定係後生靚女。背後可能全男 ...

緊係全男班騙徒喇,唉!咁都上當俾人呃左

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

noodle_noodle 發表於 24-3-16 11:45
緊係全男班騙徒喇,唉!咁都上當俾人呃左

因為啲女嘅icon又後生又靚又可愛囉!我係朋友富途牛牛app見過。網上有新聞講被騙財。

我ig成日有後生大隻仔嘅“相”邀請我

水晶宮

回覆樓主:

咁都覺得悶只能講咸魚青菜各有所愛,我角度就係你唔識欣賞啫
如果你有專心睇根本唔會覺得亂
睇下連登仔都讚賞呢套劇,豆瓣評分都有8.8,好似話高過新聞女皇,事實上我都覺得佢比新聞女皇吸引,新聞女皇只係想睇下阿蛇。

男爵府

我都唔鍾意睇睇少少覺得人類真係令人討厭

水晶宮

she007 發表於 24-3-16 12:33
咁都覺得悶只能講咸魚青菜各有所愛,我角度就係你唔識欣賞啫
如果你有專心睇根本唔會覺得亂
睇下 ...

我都唔覺得亂。直頭有深度,值得細味。
不過,可能監製放唔同人嘅真實生活,想藉著呢套戲講俾大家聽。太多角度,所以有啲人會覺得亂。
呢套唔係查案燒腦劇,係人性燒腦劇。
好彩佢揀了一個咁靚咁可愛嘅做小三。所以出嚟效果咁好。一揀錯就真係gg.了。

女人睇女人其實要求超高。所以家嫂真心唔錯
佢係刑偵日記,我已覺得佢好charm .我本身鍾意燒腦查案劇

珍珠宮

canies 發表於 24-3-15 23:36
其實呢度就係最獨特嘅地方,即係每個人嘅視角係唔同,阿海覺得自己對佢對阿添係仰慕,但阿添覺得阿海係引 ...

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

chuiyeebird 發表於 24-3-15 22:53
應該爬上樓時整親 佢都chi chi 地

直頭啦, 忽然發癲爬窗入屋打人嗌捉姦, 佢大嗌捉姦真係勁搞笑, 佢一路都係chok住扮晒型, 忽然做埋呢D嘢笑C人

別墅

睇睇下覺YoYo同悅悅都好似人格分裂,另外YoYo 個胸墊好厚

珊瑚宮

gugumi 發表於 24-3-16 13:23
睇睇下覺YoYo同悅悅都好似人格分裂,另外YoYo 個胸墊好厚

有d時序真係睇到亂曬龍 明明星期四yoyo同阿媽講老爺走左 跟住琴晚又接到電話同davey講老夜走左……救命

大宅

暫時未棄劇,不過真係覺得愈睇愈亂,年份跳嚟跳去,雖然話係從不同視角出發去表達/演繹,但太多了,每個角色都係咁跳嚟跳去,有咩辦法唔亂? 之前都仲有啲心機坐定定睇,依家,會一邊做其他嘢一邊開住電視,睇吓又行開吓聽到聲就算

公爵府

chuiyeebird 發表於 24-3-7 22:12
講下以前又講下而家 愈睇愈亂

係啦, 一時又2025年, 嗰一陣又話2022年, 啲年份睇到我亂q曬

公爵府

回覆樓主:

唔覺得亂,雖然會做返轉頭,但交待得好清楚

公爵府

Onlok 發表於 24-3-16 12:45
我都唔覺得亂。直頭有深度,值得細味。
不過,可能監製放唔同人嘅真實生活,想藉著呢套戲講俾大家聽。太多 ...

水晶宮

piv 發表於 24-3-16 14:26
唔覺得亂,雖然會做返轉頭,但交待得好清楚

係,我都接得到,可能其他人忙,冇坐定定留意

侯爵府

canies 發表於 24-3-15 23:36
其實呢度就係最獨特嘅地方,即係每個人嘅視角係唔同,阿海覺得自己對佢對阿添係仰慕,但阿添覺得阿海係引 ...

不同視覺呢個拍攝手法都幾好。

伯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

黃秉怡又稱《婚後事》的製作不單止着眼香港市場,也考慮到要跟世界各地的作品比較,「今次有別於一貫的敘述模式,因為觀眾好容易會估到劇情發展,變得欠驚喜」。她慶幸觀眾喜歡這部作品。

https://news.mingpao.com/pns/%e5%a8%9b%e6%a8%82/article/20240316/s00016/1710523229573/%e3%80%8a%e5%a9%9a%e5%be%8c%e4%ba%8b%e3%80%8b%e8%b2%bc%e5%9c%b0%e9%9d%9e%e7%ab%a5%e8%a9%b1-%e7%b7%a8%e5%af%a9%e9%bb%83%e7%a7%89%e6%80%a1-%e6%84%9b%e8%88%87%e6%85%be%e4%b8%8d%e5%8f%af%e6%88%96%e7%bc%ba

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

fallwinter 發表於 24-3-16 13:07
直頭啦, 忽然發癲爬窗入屋打人嗌捉姦, 佢大嗌捉姦真係勁搞笑, 佢一路都係chok住扮晒型, 忽然做埋呢D嘢笑C ...

深愛一個人,原來會失控,平時幾咁理智,到呢啲咁嘅場景,感性支配咗理性,於是就做咗傻事

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

lily233242 發表於 24-3-16 14:42
深愛一個人,原來會失控,平時幾咁理智,到呢啲咁嘅場景,感性支配咗理性,於是就做咗傻事
...

Davey本身叫有D名氣, 私底下係大滾友, 閱女無數, 咩情況都遇過喇啩

當時Tim同Emma只係兩個人喺屋度, 乜都冇做到, 佢就癲到做D咁激嘢, 講到佢幾愛Emma都好呢part太離地

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

就好似Emma同Davey係屋企食飯,做三次,咁嘅拍攝手法好無聊

水晶宮

fallwinter 發表於 24-3-16 15:17
Davey本身叫有D名氣, 私底下係大滾友, 閱女無數, 咩情況都遇過喇啩

當時Tim同Emma只係兩個人喺 ...

因為男人嘅女神地位係超然嘛。
我啲男性朋友到今時今日仲記掛佢哋當年嘅女神。 上星期食飯,仲講起唔知佢女神而家點呢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊