自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

住咗10幾年未遇過 今日遇到 比佢哋嚇到除咗大叫 唔知點做 事緣今日著件衫出街 完全冇發現有卵 番屋企除低件衫 到中午送飯比小朋友 準備著番 就好明顯見到隻袖有 嚇到即係掉低件衫 之後仲要將成個衣櫃嘅衫拎哂出黎續件睇 睇完一次過拎咗落洗衣舖洗(emoji)真係超核突 超驚 我想知 係咪發現有卵就係嗰件嘢 唔會留咗咩液體響第二d衫度架 吓吓要全部檢查 真係好大工程(emoji)

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 Martin媽咪 的帖子

複式洋房

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Martin媽咪 發表於 24-4-15 12:24
是臭屁蟲蛋, 如果唔知, 將衫放入衣櫃, 約2星期後, 14隻臭屁蟲出生, 我試過
...

係唔係成個衣櫃既衫都臭晒

大宅

好驚呢啲嘢

大宅

Martin媽咪 發表於 24-4-15 12:24
是臭屁蟲蛋, 如果唔知, 將衫放入衣櫃, 約2星期後, 14隻臭屁蟲出生, 我試過
...

救命,嚇死咗

複式洋房

好核突呀

子爵府

pomanlife 發表於 24-4-22 18:46
係唔係成個衣櫃既衫都臭晒

活蟲唔會臭,拍死左蟲/卵既汁液會臭及傷害皮膚

子爵府

coolqoome 發表於 24-4-22 17:18
住咗10幾年未遇過 今日遇到 比佢哋嚇到除咗大叫 唔知點做 事緣今日著件衫出街 完全冇發現有卵 番屋企除低件 ...

如果只係蟲卵未破其他衫應該無事亦唔會有臭味

複式洋房

好恐怖

大宅

hnh_mami 發表於 24-4-22 19:34
如果只係蟲卵未破其他衫應該無事亦唔會有臭味

Thanks

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊