自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

買出買入價,每両相差$5000。

男爵府

食屎啦講到山窮水盡咁!冇呀伯果時兩母子點生活?點解突然要窮到變賣野維生呀

男爵府

畀面勳章

sunkiss 發表於 24-5-16 01:45
食屎啦講到山窮水盡咁!冇呀伯果時兩母子點生活?點解突然要窮到變賣野維生呀
...

諗住賣慘搏陸大狀幫佢啲錢到佢手啫,同呀伯一齊幾個月就話冇晒錢,之前兩母子又過到?呢隻河馬真係念念不忘450
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

珍珠宮

阿笑 發表於 24-5-15 21:55
請教吓,啲金舖收咗啲金器(例如呀何太呢對流星錘 )會成對直接再賣番出去㗎?我一直都以為啲金 ...

大金舖如周XX呢啲,一定溶左佢,細個啲唔知。

珍珠宮

回覆樓主:

睇完甘多jm解說,原來對鈪3兩幾,甘賣出去7萬幾差不多啦,邊度黎蝕2萬幾,騙子講野狗改不了吃屎,無句真

男爵府

rubycourt 發表於 24-5-16 00:38
何太之前話飲食有得做係香港定珠海?

我都留意到,一時又話香港飲食業有得做,一時又話上珠海開舖,一時又話最初想開髪型屋同人取經。

好明顯佢都做過功課,改左一d 說法,又夾埋個仔對口供,喊又用前臂遮面,真係用心良苦

水晶宮

回覆樓主:

之前講大陸有樓,放咗,估應該有錢?

珍珠宮

brother4 發表於 24-5-16 07:15
之前講大陸有樓,放咗,估應該有錢?

隻貪錢河馬視錢財如命,點會用自己錢,係都攞咸濕伯隻勞去賣啦

水晶宮

cy101 發表於 24-5-15 20:39
係咪怕被查資產,上次出鏡咁高調!

有人去信政府要求徹底調查佢的資產有冇過額

珍珠宮

spikenard 發表於 24-5-16 07:39
有人去信政府要求徹底調查佢的資產有冇過額

係末真?
而家件事發酵到唔靜止係佢兩個人嘅事,係關乎成個香港市民嘅事,房署要積極調查,因為實在太多呢啲case, 騙婚/假結婚,呃身份証,呃公屋,呃津貼

大宅

green1apple 發表於 24-5-15 23:14
其實唔明點解要賣?阿伯又唔欠缺錢,係咪隻肥野想Cap 錢呀,蝕咁多,傻先會賣返出去 ...

似係怕查資產

水晶宮

waic 發表於 24-5-16 07:43
係末真?
而家件事發酵到唔靜止係佢兩個人嘅事,係關乎成個香港市民嘅事,房署要積極調查,因為實在太多呢 ...

男爵府

loolooloo 發表於 24-5-15 22:34
其實河馬出嚟正正經經搵份工做,一家三口死慳死抵,都可以啦。
何況河馬咁愛河伯
使乜買咗對龍鳳鈪呢

唔係個個女人都肯正正經經打工的。心態是奉旨搵人養。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Sadness 發表於 24-5-16 07:10
我都留意到,一時又話香港飲食業有得做,一時又話上珠海開舖,一時又話最初想開髪型屋同人取經。

好明顯 ...

仲話無錢,係街邊煎牛扒揾錢 真係好好笑,街邊煎牛扒,連街邊賣肉都要賣牛扒(貴價)

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

waic 發表於 24-5-16 07:20
隻貪錢河馬視錢財如命,點會用自己錢,係都攞咸濕伯隻勞去賣啦

係囉,咪迫阿伯拎錢出嚟

子爵府

牛年勳章

stagea 發表於 24-5-16 08:11
仲話無錢,係街邊煎牛扒揾錢 真係好好笑,街邊煎牛扒,連街邊賣肉都要賣牛扒(貴價) :happ ...

唔熟唔做,賣開慾
所以睇好前景。

大宅

-早唸好買嘅全部都係可以變現嘅,到時要走對方都冇得話收番啲禮物。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

waic 發表於 24-5-16 06:31
睇完甘多jm解說,原來對鈪3兩幾,甘賣出去7萬幾差不多啦,邊度黎蝕2萬幾,騙子講野狗改不了吃屎,無句真 :a ...

如果真係佢地講話蝕2萬幾,咁應該阿伯都比人扼慣

象牙宮

何太更在節目中晒出一對「流星錘」龍鳳鈪,是何伯今年送贈的情人節定情信物,何太說:「第一隻就1.8幾(両),加埋可能3両幾,接近4両,都成10萬,99,900。」
她自言一對接近4両,售價近10萬元,新何太更甜爆說:「我覺得佢咁錫我真係好難得,從未有人咁樣為我使錢。」

「流星錘」鈪上鑄有九條龍,盡顯豪華,寓意一對新人婚姻長長久久,屬於「重量級」金器,更是眾多龍鳳鈪中最有體面的黃金手鈪。

10萬元龍鳳鈪 變賣僅值8萬多元
不過,在節目尾聲時,主持說新何太為應付生活,已經將龍鳳鈪變賣。以周二金行回收價計,何太賣出價值10萬元的龍鳳鈪,大約只能套現8萬多元。相比2月時的買入價,可能只是平手離場,甚至有機會輕微虧損。

首先,沽金飾可先參考金行每日的買入價,各大型連鎖金舖均將金飾的買入價、賣出價上載官網。參考其中一間金行網站,周二賣出價為每両26,380元,以一對共重4両的龍鳳鈪計,索價105,520元,而且還未計可能收取的手工費。

再看同一間金行,周二買入價為每両21,020元,客人賣出4両重的金飾,未計佣金前價值84,080元,較同一日買入價低兩成!而且,在金行賣出金飾,通常會收取2%作為佣金。上述例子中,收取2%佣金即1,681.6元。換言之,實收僅82,398.4元。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

可能河馬知時日無多,可以騙錢的時間及數量已差不多!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊