嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

呢個topic 真係好正... 尤其for 我呢d Mama初哥!!

我11月預產, 大家認為應該幾時開始買野呢? 奶樽方面, 孖B應該要買多少個呢?

禁止訪問

複式洋房

我都睇中 COMBI 果部孖車 , 你睇邊度買 ? 幾多錢呀 ? 依家我睇到係 $2000

原帖由 Snowonna 於 10-6-4 10:28 發表

咁我唔覺得孖B車出入唔方便wor, 我用緊combi架孖B車, 可以正常咁入lift, 有次試過一d屋村商場lift同時入一架孖B車+人o地一架單B車再加4個人都夠位~
係唔可以搭巴士小巴lor~(但單B車都好難搭呢d)
出入推/拉門時如果 ...

別墅

原帖由 Melody_Pan 於 10-6-5 06:53 發表
我都睇中 COMBI 果部孖車 , 你睇邊度買 ? 幾多錢呀 ? 依家我睇到係 $2000

我o係上網DNAbaby買送到屋企1599~
不過其實佢都係由中國運落o黎, 妳唔mind可以自己o係淘寶買應該平d, 不過因為我見淘寶太多假貨所以唔敢...

複式洋房

我未見過 d 兩架車合併在一起果種 , 想問下係邊度買呀 ? 淘寶都見唔到呀 ~

uote]原帖由 mytwin 於 10-6-4 03:20 發表
我之前都打算買孖b車, 聽看了很多分享都話出入唔方便, 寧願買兩架單獨的.

前人分享:單獨同初生孖b出街, 一個用揹帶一個推車方便好多. 到孖b大到3-4個月再按bb的重量及需要再決定是否耍去買多部bb車. 可考慮買兩架 ... [/quote]

禁止訪問

複式洋房

有冇人用過 Peg Perego Duette SW Twin? 可以前後坐......又可以前坐 180度反轉面對面坐.....仲可以比初生開始坐 ...... 不過要 八千幾 ..... 大家有乜意見比到我呀 ?

PS. 我個大B而家 1 歲 ..... 孖b出世時佢大約 1.5 歲, 我大 B 好大隻, 而家已經 27 磅, 唔帶車仔一定出唔到街, 因為抱同揹佢都超攰

原帖由 mytwin 於 2010/6/8 10:05 發表

都是有個twin ma說過(忘了那個話題)我先知, 我不敢上網買野所以唔知taobo有無. 不過有我想我都不敢買啦!
你真有興趣我試下找找pm record看看有沒有那個twin ma的資料, 你pm通知我啦. ...

別墅

原帖由 安格斯牛仔 於 10-6-11 00:04 發表
有冇人用過 Peg Perego Duette SW Twin? 可以前後坐......又可以前坐 180度反轉面對面坐.....仲可以比初生開始坐 ...... 不過要 八千幾 ..... 大家有乜意見比到我呀 ?

PS. 我個大B而家 1 歲 ..... 孖b出世時佢大約 ...

前後坐唔可以俾初生ga wor...同埋佢呢隻都幾大部...摺埋好阻掟ga...
BTW, 我見外國賣歐羅5百幾only, 8千幾咪賺好多???

複式洋房

所以如果買都會係外國買左送返來 ...... 連運費都仲平d

原帖由 Snowonna 於 2010/6/11 11:49 發表

前後坐唔可以俾初生ga wor...同埋佢呢隻都幾大部...摺埋好阻掟ga...
BTW, 我見外國賣歐羅5百幾only, 8千幾咪賺好多???

別墅

其實好多BB stuff 喺外國都好平, or say 唔知點解香港嘅 BB 野特別貴...>.<
我對twins 食緊嘅奶粉都係喺 UK 買 (老公經常出trip,可以買返香港) , 大約HKD$110 . 同一個牌子香港sell 緊成 $200 @.
連咪 BB 衫褲鞋襪全部 UK 買返香港, 真係慳好多.

原帖由 安格斯牛仔 於 10-6-11 21:29 發表
所以如果買都會係外國買左送返來 ...... 連運費都仲平d

男爵府

請問孖b大概需要幾多個奶樽? 可唔可以分享下有邊d網站訂日本奶粉較平、同埋可靠呢? pm我也可,謝謝!

別墅

原帖由 vnice 於 10-6-12 23:55 發表
請問孖b大概需要幾多個奶樽? 可唔可以分享下有邊d網站訂日本奶粉較平、同埋可靠呢? pm我也可,謝謝!

我孖b total用8個細樽, 一日消毒兩次~
大樽諗住買10個到~

日本奶粉睇返妳買邊隻牌子再慢慢逐個網格價好d~仲要睇埋佢訂幾多先免運費wor~
不過而家日本口蹄症咁嚴重, 又唔知日本奶粉d牛奶係咪o黎自宮崎縣d牛, 所以而家好多媽咪都唔飲日本奶粉住,轉o左飲其他牌子...
我本身諗住幫孖b轉日本奶粉都hold住睇定d先~

首頁

尾頁

跳至