跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 我肥女1996年出世, 有無媽咪個女係肥(瘦)鼠呀?

happyma ,

我地呢到d仔女好似只有兩種size, 唔係肥就係瘦, 你個提議我都有諗過, 唔知其他媽咪有興趣嗎, 做乜好呢?
我女下星期測驗, 希望佢努力以赴啦

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 我肥女1996年出世, 有無媽咪個女係肥(瘦)鼠呀?

我家鼠仔是96年11月/p.3/60磅

複式洋房

My girl was born in April 1996. She is thin, very baby till now. Around 50+ pounds.

She will have mid-term exams next week. Hope she gets good results.
:-)

男爵府

蘇菲姨姨 & other moms

你地

大宅

agree with happyma's suggestion.

My daughter will finish the last subject tomorrow.

報名here:

1. 蘇菲姨姨
2.

男爵府

蘇菲姨姨
Wish your daguther have a good result!

報名先
1. 蘇菲姨姨
2. happyma (1 adult + 2 childs (3 & 8 ages))

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Hi穎妍媽咪,

我大女都係叫穎妍,我都係穎妍媽咪呀!
佢出世時得2.66kg,都係瘦鼠女!

InMaMa
逃避 -- 不一定躲的過    面對 -- 不一定最難受
孤單 -- 不一定不快樂    得到 -- 不一定能長久
失去 -- 不一定不再有    轉身 -- 不一定是軟弱

大宅

Hello,

我個女都是96年出生, 是8月,好似沒有小朋友是8月的,相信我個女是最輕, 只得44磅, 都是讀p3. 她在學校是跳中國舞,但比較喜歡劃中國晝多d.

子爵府

Hello!

各位好,我個細女今年8歲,係隻瘦鼠女呀,讀緊P.3,唔知呢樹多唔多同齡

大宅

44磅好似輕

別墅

我大女96年9月, P.3, 6x磅, 男女仔玩具都愛玩!

子爵府

咦!呢樹好似旺女多d喎!

別墅

我得一個囝囝, 96年尾, p.3, 都係老鼠仔一隻~~~

大宅

yyyy 寫道:
Hello,

我個女都是96年出生, 是8月,好似沒有小朋友是8月的,相信我個女是最輕, 只得44磅, 都是讀p3. 她在學校是跳中國舞,但比較喜歡劃中國晝多d.

Hello, 大家好, 我又番黎啦。

之前因為轉工, 好耐無上黎啦, yyy, 我個女都係8月出世架, 越大越反叛, 好難教呀 :-( :-(

大宅

hi,

你們d仔女考試駛唔駛你們幫佢地溫書架?我個女自己安排了2星期的溫書時間表, 我叫佢溫呢樣, 佢話自己安排佐果樣, 唔聽我講!

東京:
好開心見到8月出世小朋友.

別墅

我幫佢溫書,考試o甘大件事,始終都係跟跟好d

大宅

me too

mrs.correia 寫道:
我幫佢溫書,考試o甘大件事,始終都係跟跟好d

大宅

咁妳們是怎麼幫佢地溫呀? 出題目比佢做?叩佢讀比妳地聽?

別墅

又出題(手寫和在iclassroom做)又口問,邊問邊默字

大宅

iclassroom是什麼?
咁妳會唔會買補充比佢做?我覺得數學做補充都幾有效!

請問有沒有grammer的website?昨天我女叫我出些past participle的字比佢做, 我就求其出佐d, 例is am are have has..., 不過大家都唔清楚以上的字佢無做,請問有沒有p.p.的?

首頁

尾頁

跳至