在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 明天last day lu

我朋友試過一次仲勁, 本來係叫佢上去見工, 見見下個老闆就叫佢即刻開工, 嚇死佢, 佢話本來諗住係見工, 點知變左番工.

男爵府

kiumama

我都未試過架, 今次都算幸運既.
你都要努力呀, 下一個可能就係你, +oil.

男爵府

badegg

嘩, 真係架. 你朋友都係resign左先搵工?
badegg 寫道:
我朋友試過一次仲勁, 本來係叫佢上去見工, 見見下個老闆就叫佢即刻開工, 嚇死佢, 佢話本來諗住係見工, 點知變左番工.

子爵府

mangolam

係呀, 我個朋友係被迫辭工囉, 因為佢公司無糧出呀, 咁咪搵過一份工囉.

洋房

Hi all,

唉!有d氣餒添,上一兩個星期send左出去o既apply一份都無回應添!唔知係咪因為我3字頭又結左婚,所以已經無人請呢?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Dear All:

要求1萬令銀,捱,吾係好多者,成20年會計經驗,不過人地最中原因係厭老餅者!計落如中學畢業做,而家都38呵..

bettylam :cry:
NNN

男爵府

IOU

我3字尾, 都搵緊工, 大家一齊努力啦, 吾使氣餒, 有d工我打去問, 佢問我幾歲, 我話3x, 佢叫我去見工, 有d公司想請3x以上既人, 睇你撞吾撞到, 不過份工我吾喜歡太遠, 無去到.

男爵府

唔洗氣餒架 , 我公司有個同事都四十有多都有工叫佢去in, 我覺得唔同公司要求都唔同, 無論年齡幾多, 實有公司啱既. +oil呀.
IOU 寫道:
Hi all,

唉!有d氣餒添,上一兩個星期send左出去o既apply一份都無回應添!唔知係咪因為我3字頭又結左婚,所以已經無人請呢?

洋房

mangolam,

多謝你打氣呀!今日終於有一份有回音喇,約左星期五見工,雖然信心不大,不過見左先算當拎多個見工經驗囉!

男爵府

IOU

信心唔大唔緊要架, 可能仲有驚喜出現 .
我之前見過d工有信心既反而唔成功, 當覺得冇咩信心時, 反而會成功添.

+oil呀!

首頁

尾頁

跳至