自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 B媽-Blue 於 10-10-11 05:37 PM 發表
唔係呀,我打過去問,佢地話有ID COPY証明有70歲就可以架喇

但係e 番說話係嗰到嘅主任同我講!
嘅然佢咁講得就捉住e 句說話同佢拗...

子爵府

原帖由 irenekit 於 10-10-11 17:39 發表

你申請左幾耐呀,我到未收到信呀,我個女都係返全日架,扣左學卷交$17XX,等到我都好心急呀!!!

我8月尾交學校...但唔知學校幾時交去學資處...
我都係打去問....比個申請人id佢check...就話呢個星期會有信...
我先尊登叫老公去開信箱睇咋...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

原帖由 jennyliu 於 10-10-11 17:19 發表

咁點解要選間學費咁貴的學校呢
選學校時也應看看學校的學費是否支付到嗎

全日制最平都要成2800喎, 2個成4500元唔係好正常嗎?
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

等我今晚返去睇下我批咗未先!!

緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

男爵府

我多你$90,有$93.
我今年仲出去打工,叫老爺幫我湊細仔.我比老爺份人工都幾千蚊.甘我甘辛苦做咩 .我另願轉讀半日無甘煩.

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

話ID COPY就OK,係職員講的
但我上訴要講點照顧佢,因為62在9月1日未夠70
我62在9月5日先70,就係呢幾日要做多好多野

我平時整野佢食囉,幫我99買送等,因為我99上年腳做過手術,有時腳都會一軟,平時佢地要出去我都要陪
我住圍村,要行一百級樓梯先返到屋企

原帖由 TSZYUI 於 10-10-11 17:43 發表

但係e 番說話係嗰到嘅主任同我講!
嘅然佢咁講得就捉住e 句說話同佢拗...

子爵府

畀面勳章 親子達人勳章

原帖由 YUKIYAN 於 10-10-11 13:30 發表

豪比巨,3蚊都寧願唔要.:;pppp:

男爵府

原帖由 B媽-Blue 於 10-10-11 05:59 PM 發表
話ID COPY就OK,係職員講的
但我上訴要講點照顧佢,因為62在9月1日未夠70
我62在9月5日先70,就係呢幾日要做多好多野

我平時整野佢食囉,幫我99買送等,因為我99上年腳做過手術,有時腳都會一軟,平時佢地要出去我都要陪
我住圍村, ...

希望你快快翠攪掂唔駛煩,
不過佢哋申請真係一年煩過一年!

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

係呀,下年阿女申請唔到就算.有學卷都好好
係今年冇學卷就有d困難
唔止我6299,我上年都跌過.尾x骨有時都痛
仲有knee,因為行得樓梯多,拎完重野都唔多掂
未老先衰

原帖由 TSZYUI 於 10-10-11 18:09 發表

希望你快快翠攪掂唔駛煩,
不過佢哋申請真係一年煩過一年!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

等我今晚都返屋企睇下信箱有無先??
不過唔知批唔批比我呢?

公爵府

畀面勳章

我都係得3蚊

子爵府

好媽媽勳章

算啦,我都吾会上诉喇,又吾一定有,而家起码有多一千蚊。。

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

咁都有

男爵府

畀面勳章

其實你自己計下就知,係唔係
我上年都同你一樣,都係得$3蚊
不過自己計下又正確,你有$1蚊都好
起碼有政府o個$1000蚊

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章

以2010/11計算
學 券 資 助 額 為 全 年 14,000 元
最高學費減免額
幼 稚 園 幼 兒 班 、 低 班 及 高 班 ( 即 K1 至 K3 班 )
半 日 制 : 每 名 學 童 每 年 18,700 元
全 日 制 : 每 名 學 童 每 年 30,200 元
最 高 膳 費 減 免 額 (適 用 於 全 日 制) : 每 名 學 童 每 月 400 元
請問紅字啲資料要在http://www.sfaa.gov.hk/tc/schemes/kinder.htm那兒先看到,找直都找不到.

男爵府

畀面勳章

我諗係攪錯吧, 一係唔批, 一係就按比例, 一半OR 4份1 都有掛...

瑪瑙宮

阿藍,我收到喇,學費$603,膳食$278
原帖由 阿藍2006 於 10-10-11 18:31 發表
等我今晚都返屋企睇下信箱有無先??
不過唔知批唔批比我呢?
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 yoma1975 於 10-10-11 20:33 發表
請問紅字啲資料要在http://www.sfaa.gov.hk/tc/schemes/kinder.htm那兒先看到,找直都找不到.

http://www.sfaa.gov.hk/tc/kinder_pop.htm

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

學 券 資 助 額 為 全 年 14,000 元

係咪因為今年學 券 資 助 額多咗呀?..所以變相你地學費減免會少咗??

若同一學費,即上年同今年不變..扣咗學 券同學費減免額..實質要交既應該同上年差唔多.

水晶宮

好媽媽勳章

出返主頁你會搵到
http://www.sfaa.gov.hk/pdf/common/news/kinder_ceiling_chi.pdf

原帖由 yoma1975 於 10-10-11 20:33 發表
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

首頁

尾頁

跳至