懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我上次去政府照完oscar個護士只係話無危險係安全之內,之後我去私家到做例行產檢同個醫生講話上次係政府到都無講我知有幾多mm...個醫生就幫我check埋,但無另行收費呀,其實照oscar即係照照聲波咁是嗎??

複式洋房

回覆:boboo1234 的帖子

你係咪問你既醫生?還是領峰醫生?因為我問我醫生時佢話以佢所知唔係check哂23條,所以我再問領峰佢話只驗兩條,所以我先費事side錢去驗lor!

男爵府

畀面勳章

daodao914 發表於 11-9-7 15:37
你係咪問你既醫生?還是領峰醫生?因為我問我醫生時佢話以佢所知唔係check哂23條,所以我再問領峰佢話只驗 ...

剛剛都打左個電話去問 nifty test, 佢地的護士話都會做哂 23條~
佢地仲說任何一條有問題, 都會話返俾你知唔 pass, 不過出 report, 就只有 t18/t21~

佢地會唔會呃我呢?

boboo1234  我諗無必要呃你吧, 做nifty test既基因公司規模很大呀, 相信無必要呃果少少^^  發表於 11-9-7 23:57

別墅

回覆 daodao914 的帖子

我係問領峰既劉醫生,係佢幫我做nifty既,我都有問點解有check其他染色體而report又只有T18和T21既結果,佢話一直以來既醫學研究都集中在T18和T21,對其他染色體既研究數據很少,所以報告就只出T18和T21

複式洋房

回覆:boboo1234 的帖子

你做完nifty test 之後仲有冇抽洋水呀?我而家15/16, 因為我係t13/18 blood test唔pass, 都唔知應唔應該做nifty定直接抽洋水好!

別墅

回覆 daodao914 的帖子

做完nifty後無再抽羊水了,我做nifty就係唔想抽羊水,我第一胎就是抽了羊水後BB便走了,所以死都唔想再抽羊水。做化驗果間基因公司都好出名,有同中大合作搞基因研究,所以report係low risk,我便完全接受/相信了

首頁

尾頁

跳至