自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

我老公不嬲都鍾意佢亞媽煮既,

佢亞媽唔係清楚佢口味, 只係我老公有問題, 明明D野食臭左, 佢都唔覺有問題

D野食臭唔淨係我一個覺得, 佢D亞哥都食得出, 得佢一個係傻既

佢亞媽煮野唔知算唔算傳統, 我只係知好重調味料

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔出奇,因為食慣左阿媽煮既野

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

男人口味 媽媽飯菜勝妻子

哎喲!通常我先係一家之煮喎!太太直接講真係煮唔到我咁好味,不過當佢見到我煮出來的飯菜就好感動話好幸福呀!我又每次都有不同菜色,其實都係媽咪傳受畀我遮。

你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

珍珠宮

cy101 發表於 12-3-17 09:46
食慣咗口味, 又有感情分係到, 情意結!!! 男同女都係一樣!

yes!感情分係人之常情!

我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

珍珠宮

畀面勳章

都唔一定,我煮既餸,老公好鐘意食既。

大宅

回覆 是是但但 的帖子

"將就" ? 好難啦, 佢一樣奄奄尖尖, 挑挑剔剔, 只係冇得比佢揀, 到我有心情煮飯比佢食果日, 佢簡直當我神咁拜. 正所謂" 未到80都吾好比飽飯佢食"

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我以為香港係咁,唔知英國都係

大宅

stkyo 發表於 12-3-20 10:42
我以為香港係咁,唔知英國都係

正所謂 : " 天下烏鴉一樣黑" , 我估都吾單只香港及英國, 可能其他國家都一樣 .

伯爵府

ac917 發表於 12-3-17 09:53
我不得不承認自由煮飯真係同99冇得比,99係叻好多

一直都好佩服我99, 放工放假都肯煮飯我地食, 仲要好好送煲埋靚湯,
自問真係做唔到

男爵府

hashtag影視迷勳章

其實都很有情意結,一邊吃媽媽煮的飯餸,一邊感受媽媽的愛心,所以一定最好食.

首頁

尾頁

跳至