自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

我個囡都冇剃過, 一來唔想佢變光頭妹, 二來一出世都夠頭髮

男爵府

引用:Quote:原帖由+SiuOnOn+於+12-05-15+發表我

原帖由 iczzzz 於 12-05-15 發表
多謝妳!呢段嘢要俾佢睇呀
我仔出世頭髮好多又黑,幾個月後已經甩清光,再生出黎唔係好密,而且金啡色。我fd就話剃下佢啦,會靚啲!我無理佢,因為我細個都無剃過頭,而家咪一樣咁多!加上夏天易於打理。其實都係自己鐘意就得啦我老公細個本來頭髮好柔順嫁,5歲剃過一次之後,又粗又硬(頭髮)一支支樹起,好難打理,髮型好局限

大宅

畀面勳章

我無啊~唔理囝定囡都無,接受唔到啊~

禁止訪問

做咩迫我同個女剃光頭喎!

子爵府

我冇聽過話BB剃光頭會聰明D, 不過就信剃走咗D胎髮之後, 再生D頭髮會靚D, 所以仔女都在1歲前剃光過兩次, 再生果然D頭髮係又滑又直, 粗細適中.

男爵府

引用:回覆+tc001039+的帖子 +http://pippen1004

原帖由 SiuOnOn 於 12-05-15 發表
回覆 tc001039 的帖子

http://pippen1004.blogspot.com/2011/12/blog-post_6013.html
Thx! 好有用

男爵府

引用:Quote:原帖由+幸福C9+於+12-05-15+發表吓,

而家佢令我好傷心,講到我要害阿女咁
邊會有關係嫁,點會害左個女呀。剃左,第時要比錢做負厘子仲煩啦!

伯爵府

iczzzz 發表於 12-5-15 16:40
我阿媽迫我喺個女100日大時剃光頭,話bb會聰明啲同聽話啲,我唔肯,佢話我自私,寧願佢個孫女變蠢都唔聽佢 ...

我99又係想我個女剃頭, 佢話頭髮比胎水浸過, 要剃晒先健康
我大女係由佢湊, 100日大99幫佢剪到無晒頭髮.
細女由工人湊, 99又叫咗好多次, 我話我已經有幫BB修剪, 佢都話要剃光
好彩我老工幫口,99才無再要求

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

tuenmunbb 發表於 12-5-15 17:05
我個女四個月時,我老公都襯我返左工剪晒呀女啲頭髮!我放工回家真係喊左出嚟,我傷心到收唔到聲,要叫呀媽 ...

比我一定鬧爆SUGGEST果個 同操刀果個!

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

男爵府

好媽媽勳章

冇wor, 6299之前成日叫我地幫bb剃, 話bb d頭髮好幼唔好睇.
幼先好呀, 無啦啦做咩要剃!
同埋剃完生出黎既頭髮樹起哂好醜樣架.
而家bb近一歲, 頭髮又長又幼又多, 不知幾好睇.
A delighted mama, enjoying every minute and second with my sweet heart

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我都兔B 無剃, 好似差唔多8個幾月先同佢修下. 因為佢好多

伯爵府

回覆:做咩迫我同個女剃光頭喎!

我冇幫呀囡剃

禁止訪問

BK Milk勳章

做咩迫我同個女剃光頭喎!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我會剃呀..太熱喇..我大細b女出世都多頭髮,但又似我好大汗。。咁細個,唔使講靚定唔靚啦,最緊要佢舒服,邊個睇者,咪又係自己人。。到佢識自理打扮時都未遲啦,會唔會剃傷頭皮。。我2個真係未試過。。好在撞岩個快靚正既師父剃,不過你真係唔想就唔使理人點講啦,果時我99同姑9果d係度嘈,我話個女係我既。。

伯爵府

引用:我阿媽迫我喺個女100日大時剃光頭,話bb會

我阿媽迫我喺個女100日大時剃光頭,話bb會聰明啲同聽話啲,我唔肯,佢話我自私,寧願佢個孫女變蠢都唔聽佢 ...
no way. 我B出世勁多頭髪,剃佢个頭

大宅

叻叻勳章 畀面勳章 陪月勳章

joannewu_0302 發表於 12-5-15 16:48
我有,
仔同囡都有,
但因為熱先剃,

me too ~~

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

引用:我無,+BB頭皮咁薄,+整親佢咁點算呀~?

原帖由 luvysl_blythe 於 12-05-15 發表
我無, BB頭皮咁薄, 整親佢咁點算呀~?

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

iczzzz 發表於 12-5-15 16:40
我細個時都無剃過頭...而家都好聰明同聽話

男爵府

BK Milk勳章

無所謂啦...3個月大之嘛,D頭髮好快長番,
而且剃左就會再生出黎D頭髮會靚D囉!

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

回覆:做咩迫我同個女剃光頭喎!

咁細個BB,剃光頭都無咩所謂啦,但吾剃又吾關蠢事咼

首頁
23456...9

尾頁

跳至