自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:海豚都做到殘哂 =.=

離曬譜!

男爵府

我仔上次參觀完愛護動物協會,番黎都有同我講吾好再睇動物表演,d海豚無得休息真係好慘

水晶宮

育兒性格勳章 想生BB熱投

poor the dolphins
Have a Prosperous Life!

子爵府

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

放過d海豚啦! 好心痛!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

翡翠宮

好媽媽勳章

點解要就班Big6。。減番哂D場數。。

禾近年入OP,都無睇依D表演了。。

男爵府

畀面勳章

連海豚都要活受罪

大宅

我地好好地一個人都比D 大陸X 玩謝.....何妨係海豚,
好陰公~~~

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

男爵府

不嬲都鍾意海洋公園所謂保育政策

子爵府

其實我根本唔明點解要整海豚表演,去「教育」市民「愛護海洋」...
香港宜家無海豚咩?出海一兩個鐘已可以見到自由自在、如假包換的野生中華白海豚,小朋友又可以觀察野生動物行為,又可以體會中華白海豚面對的威脅 (如基建、被船撞、海水污染等),一定比海洋公園o個d 表演有教育意義得多。fing 尾、頂波、跳上岸、食死魚,野生海豚會做呢d 野o既咩?

不嬲都唔鍾意海洋公園d 海豚海獅 show... 海豚等唔係貓狗馬等已馴化的動物,佢地係野生動物,應該活在大自然,而唔係俾人捉返黎,被迫表演,俾人當搖錢樹!我只喜歡睇到開開心心、自由自在的海豚,見到海豚表演到咁倦,我好傷心... 同埋d 訓練員為左訓練d 海豚聽話,係要餓下佢地,表演得唔好無魚仔食架,真係好無陰公!

睇完呢段新聞,真係好想寫信去海洋公園投訴!我好認真,一日海洋公園有呢d 表演,我一日都唔會帶我小朋友去 (我帶佢地出海睇野生海豚,豈不更好!),聲援被虐海豚!希望海洋公園,立即cut 場,本來三場,就減返到三場!同埋永不再捉野生海豚返黎表演!遲d 希望剩低d 海豚無法放生的話,唔需要再表演,帶佢出場介紹下就夠,俾佢地平靜度過餘生!

侯爵府

畀面勳章

海豚都做到殘哂 =.=

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

伯爵府

叻叻勳章 畀面勳章

侯爵府

海豚要OT, 好殘忍

水晶宮

搞錯啊…大6既馬戲 都唔會一日6場咁多啦
人地都唔會就你d遊客啦…駛唔駛咁啊…

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

版主 的帖子

子爵府

回覆 shannnb 的帖子

可見海洋公園已見錢開眼至大陸都不如既地步...
以後佢地講咩「愛護動物」「保育海洋」等,仲有咩說服力?

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

過份!海豚好可憐!

首頁

尾頁

跳至