自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:maoma 的帖子

我遲佐5分鐘,佢張個位比佐後補果啲人,最後咪我要留多一日,出過張機票囉!

地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:試過 我應該10號深夜要check+in,坐凌晨機

原帖由 rilley 於 12-11-06 發表
試過
我應該10號深夜要check in,坐凌晨機的。
但我11號深夜先去check in
最近識人係咁搞錯,補一大舊

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:其實我成日都唔明啲人點解會送機尾,唔係要

原帖由 哈哈hahaha 於 12-11-06 發表
其實我成日都唔明啲人點解會送機尾,唔係要起飛前兩個鐘前去到架咩?
所以我越來越緊張,成曰驚搞錯。朋友以前試過17點睇錯7點

男爵府

上次買單程機票去法國(我住係歐洲), 去到CHECK IN, 話我冇買回程機票用BNO 入境有問題, 比晒身份証佢又話法文佢地唔明, 個地勤有打電話去個邊機場問, 但一直冇人聽(AS USUAL, 法國佬)

最後佢要我買張頭等回程, LOOK左CARD 先, 返到去再退番張機票。
比左錢就有地勤帶我行緊急通道過關(不用排隊), 去到GATE 排緊隊上機......

攪到我唔可以同家人傾耐D, 好嬲呀!!!!!!

洋房

試過美國內陸機, 轉機, 去到閘口岩岩過左起飛時間10分鐘, 跟住個空姐打左個電話就叫我跟住佢, 就見到架行開左既飛機行番番黎比我上...

Milpitas  That happened to me one time, I was flying to New Orleans.  It was twenty plus years ago,  發表於 12-11-6 19:16

男爵府

仲有一次係聖誕係genevA 飛去Frankfurt 轉飛香港, 本來轉機時間好充足, 有幾粒鐘。

點知係GENEVA 落大雪, 上左機等左幾粒鐘先飛(我記得已係我飛香港班機的起飛時間), 不用問人地緊係起左飛啦。

咁我就要去另外一個COUNTER 等佢安排我另一班機返香港, 好唔好彩個日已冇晒直機, 最後係飛去杜拜再轉香港..... 都係好急好急上機, 幾黑!

不過係天氣問題不用補錢!

水晶宮

試過兩次, 一次香港飛上海, 冇帶 ID, 要改下一班及第二間 Airline. 另外一次上海飛香港, 塞車遲大到, 本來他重開機 check-in and 叫閘口等我, 但我留了銀包在 Taxi, 最後找回銀改明天走. 幸好兩次都是非特價票, 可以改.

禁止訪問

回覆:有無真係試過遲到搭唔倒飛機送機尾或...

珍珠宮

環保接龍勳章

伯爵府

未試過,因為唔係常搭機,所以搭親都預多時間去,

最赶果次係廣州上機,唔想再有下一次咁赶,

子爵府

回覆:有無真係試過遲到搭唔倒飛機送機尾或...

試過一次東京返香港,遲咗去機場,跑到隻狗咁,爭啲上唔到機。自此後,我每次都早三個鐘到機場,慢慢check in,飲杯嘢,行下免稅店,有早冇遲

禁止訪問

回覆:maoma 的帖子

水晶宮

我亞哥試過一個人去工幹,check in時發現羅錯左佢老婆本passport!!!!!!!!
之後要waiting下一班機................

首頁

尾頁

跳至