自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:請問邊隻牌子bb車,可承受咁重? 我小朋友就

原帖由 c6t6m6 於 12-11-10 發表
請問邊隻牌子bb車,可承受咁重?
我小朋友就5歲,4x磅下月去旅行,佢返全日班,習慣午睡,老公一抱佢就腰痛 ...
我仔4歲旅行用maclaren的..我見過外國小朋友6,7歲都仲坐到..就算本身無手痛腰痛問題..抱住個咁重既都好易勞損..

伯爵府

回覆:雪~bb 的帖子

值:4455 大宅1 秒前
請問邊隻牌子bb車,可承受咁重? 我小朋友就5歲,4x磅下月去旅行,佢返全日班,習慣午睡,老公一抱佢就腰痛,但如果佢扭眼訓,都要焗抱,所以好奇問你? Thx

伯爵府

引用:要訓覺就要用 冇可能抱住個5歲既行兩個鐘街

原帖由 雪~bb 於 12-11-10 發表
要訓覺就要用
冇可能抱住個5歲既行兩個鐘街
更加唔可以起街等兩個鐘等佢訓啦
值:4455 大宅1 秒前
請問邊隻牌子bb車,可承受咁重? 我小朋友就5歲,4x磅下月去旅行,佢返全日班,習慣午睡,老公一抱佢就腰痛,但如果佢扭眼訓,都要焗抱,所以好奇問你? Thx

伯爵府

回覆:yuki8484 的帖子

所以我老公有腰痛問題,就係抱個女,抱出事,有時同個女出得街耐,要揾個地方坐比阿女差差電先。

男爵府

好媽媽勳章

回覆:4至5歲仍需用BB車嗎?

我女2歲後已經冇用bb車,但最後3歲幾反而想用返,佢仲要瞓妟覺,但我地已經冇力抱咁耐

大宅

寵壞哂啲細路仔

子爵府

我有朋友個仔四歲,出世到衣家一出街就坐bb車,搞到腳仔唔夠力,仲未踩到三輪車.....細路仔d腳骨力真係要練ga!!

大宅

引用:如果個細路仔肯自己行,做家長都唔想帶車出

原帖由 yan801022 於 12-11-09 發表
如果個細路仔肯自己行,做家長都唔想帶車出街,你估推住架車行街好舒服架!有時我一帶三出街,大果個12歳可 ...
你估帶住架bb好過癮呀!去得遠佢又咁重,抱捉全程真係頂唔順㗎。

伯爵府

小魔怪瞓著咗我先至有私人時間-_-#

大宅

用唔用車係自己的事,自己覺得有需要自然就用,並未影響他人,又點解事事要在意別人的看法?需要取悅他人嗎?自己做返自己想做的。

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

bb 而家歲幾、20幾磅,
如果訓左抱佢半個鐘已經想叫救命,
背脊會痛幾日,
我會用bb 車到佢無午睡為止,
其他時間非必要都唔比坐bb 車,
拜託,又唔係其他人抱,
其他人冇資格話我

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我個女三歲半多,平時出街就唔用,但去迪士尼就會用車,咁遠水路,佢訓左的話,要我抱條腰骨會痛好多日,好累架!

男爵府

去街時間長,俾佢瞓覺,太大冇可能抱,佢瞓1個半鐘後可再自己行,架車即刻變購物車,大人又可安心沿途繼續行,又唔怕佢因太累而纽計

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

我個仔一歲學識行之後就唔肯再坐喇

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

男爵府

好多人都係咁

別墅

小朋友懒唔肯行 妈妈爸爸唔肯抱,咪唯有坐车咯

公爵府

我自己2個就冇用車仔好耐,因本來住個度就唔方便用車,所以都係就住唔去咁遠,一係就去有車借既商場。
有時細路仔扭眼訓,有架車仔係好些。我帶仔女去海洋公園都有租架孖車,行到累有得坐下。不過有時有車都係要扭抱
當然,有時見到個𡃁仔眼仔碌碌牛高馬大但仲坐車,都會諗做乜唔比佢落地行…

大宅

引用:我見過成四五歲仲用揹帶 +

原帖由 Honey2003 於 12-11-09 發表
我見過成四五歲仲用揹帶
成四五歲仲用揹帶 真係有D誇。

大宅

引用:樓主,你知唔知開親呢個帖都會引起駡戰!你

原帖由 Sumi媽些 於 12-11-09 發表
樓主,你知唔知開親呢個帖都會引起駡戰!你係街見到嗰啲亞媽唔覺有問題,自然呢度都會有呢啲亞媽。回頭是岸 ...

大宅

引用:今日見到個著住校服4-5歲既一路坐b車一路用

原帖由 RITTY 於 12-11-09 發表
今日見到個著住校服4-5歲既一路坐b車一路用奶樽飲奶
特別原因+特別理由

首頁

尾頁

跳至