自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:哈哈,你老公答得好過癮喎 +

珍珠宮

見過一個很久沒有見朋友, 她的表情...本人問什麼事, 老了嗎? 她: ...不是老, 是成熟了很多

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我唔會唔接受, 人總會咁, 我又唔係養尊處優既c9, 殘得快係expected.
如果我見到果個人, 我會話"大家咁話啦". 如果佢讚自己唔老過, 咪問下佢係咪想sell 野, 係就過主.

chuchu9999    發表於 12-12-15 07:55

珍珠宮

好媽媽勳章

chuchu9999 發表於 12-12-15 07:35
見過一個很久沒有見朋友, 她的表情...本人問什麼事, 老了嗎? 她: ...不是老, 是成熟了很多 ...

子爵府

畀面勳章

回覆:接唔接受到人地話你老左好多

乜啲人把口咁臭

珍珠宮

好媽媽勳章

mok239 發表於 12-12-14 20:37
係就係...不過如果你同同齡嘅男士比....你就知..女人唔襟老嘅魔力嘞

有幾多個四哥啊? 男人過左四十咪又係變成麻甩肥佬脫髮兼有一朕除, 仲恐怖過女人.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

我完全接受唔到比人話"肥左"同"老左"
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章

哈哈…我ok 架!通常我第一时间自己話自己老唔洗比人話後生留返比d仔女

怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

男爵府

我自覺都殘咗好多!不過比人兜囗兜面話就真係接受唔到

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆:一心一意 的帖子

以前試過,有個朋友見我笑時有笑紋,就好大聲咁講:死囉,你有魚尾紋呀!差不多成個MTR車卡所有人都聽到,我勁尷尬(但個陣我廿歲鬆啲…個啲肯定不是魚尾紋啦)

其實我自己唔係好接受到自己老架,但事實如此,人總會老,呢樣我覺得好稀虛…至於人家話我老,我控制唔到,不過話時話,唔該唔好發現新大陸咁誇囉,人家會好hurt,亦顯得話人嗰位唔識尊重人囉!(因唔識諗對方感受)

Childhood is journey, not a race.

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆:一心一意 的帖子

以前試過,有個朋友見我笑時有笑紋,就好大聲咁講:死囉,你有魚尾紋呀!差不多成個MTR車卡所有人都聽到,我勁尷尬(但個陣我廿歲鬆啲…個啲肯定不是魚尾紋啦)

其實我自己唔係好接受到自己老架,但事實如此,人總會老,呢樣我覺得好稀虛…至於人家話我老,我控制唔到,不過話時話,唔該唔好發現新大陸咁誇囉,人家會好hurt,亦顯得話人嗰位唔識尊重人囉!(因唔識諗對方感受)

Childhood is journey, not a race.

侯爵府

你老公好正!

唔鍾意聽都無計,呢個係現實,唯有努力啲去改善唔好俾佢惡化。

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:接唔接受到人地話你老左好多?

好多人,冇意識到自己都老咗。當佢地讀得書少,不明白「他朝君體也相同」的道理。

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:接唔接受到人地話你老左好多?

好多人,冇意識到自己都老咗。當佢地讀得書少,不明白「他朝君體也相同」的道理。這版也有許多人惡評他人長得老,但有否想過自己40時變成點?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:只要唔好話我肥咗好多,+點老都得.....

原帖由 chocolate9592 於 12-12-14 發表
只要唔好話我肥咗好多, 點老都得.....
me2

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:只要唔好話我肥咗好多,+點老都得.....

原帖由 chocolate9592 於 12-12-14 發表
只要唔好話我肥咗好多, 點老都得.....
me2

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

大宅

你朋友好冇禮貌

大宅

你朋友好冇禮貌

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

我會話:彼此彼此啦
I 大蚊豬