自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

間間旅行社都一樣, 睇彩數

侯爵府

引用:回覆+Babywk+的帖子 明明訂嗰時話有3個時

原帖由 Babywk 於 13-01-18 發表
回覆 Babywk 的帖子

明明訂嗰時話有3個時間,7:50去1840返 、13:25去1600返、1500去1400返。今朝通知我150 ...
係咪"48小時快閃激筍"嗰個吖?

大宅

回覆 kkvicky 的帖子

No ar! 大人成5仟+ 細路刀要4仟+ ,加理要2萬幾,so激死我

大宅

木土土 發表於 13-1-18 14:09
其實間間遊行社都有機會出現呢種情況,一定係夠人數先去confirm機位酒店,是旦一樣唔掂就唔成團,旺季好多 ...

你有冇睇清楚呀? 人地話在報名時,Sales話只餘6個位,我們一家就報了5位,應該是成團了吧! 吾知以為你係東x游做添

侯爵府

引用:回覆+kkvicky+的帖子 No+ar!+大人成5仟++

回覆 kkvicky 的帖子

No ar! 大人成5仟+ 細路刀要4仟+ ,加理要2萬幾,so激死我
我經X安book曼谷自由行套票,上佢哋嘅website 可以自己揀航班時間,唔駛煩。

大宅

kkvicky 發表於 13-1-18 15:04
我經X安book曼谷自由行套票,上佢哋嘅website 可以自己揀航班時間,唔駛煩。

...

甘好既,早知我都等下啦,我打去問x永佢話末有,(我12月頭打去話末有CNY package 出,ps 因我係初一,二出發)我心急就中招la

琥珀宮

引用:Quote:木土土+發表於+13-1-18+14:09+其實間

你有冇睇清楚呀? 人地話在報名時,Sales話只餘6個位,我們一家就報了5位,應該是成團了吧! 吾知以為你係東 ...
旅行社唔會未成團就book定機票酒店等人黎報名,所以佢話夠人數成團,唔代表機票酒店都已confirm ok!我唔係幫東xx,其實你呢款投訴,係bK都出現唔少,因為正常人都會嬲同火,但真係唔止東xx係咁!我自己跟得團多都知道,報名任何旅行社跟團都有呢個風險!

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

iki 發表於 13-1-18 08:46
我試過保証成團都冇用,佢會每人陪2000大元給你,但若要再報另外的差不多團,要補3千幾4千
...

咁好? 邊間有2000蚊補比你?
我上年報新畫去韓國, 佢都係同我講差唔多成團,
到出發前一個禮拜, 去比尾數, 佢話已經成團.
點知出發前五日, 佢同我講無機位, 叫我轉去前或後一日出發.
頂~ 人地假都申請埋, 邊有得話改就改.
仲要下晝三點幾至通知我,
如果唔係我 lunch 搵下都好吖.
搞到我要即刻上網搵團,
啲旅行社都話咁"文"(遲)至黎搵團既?
好在比我搵到個團同日出發, 但佢要截數, 要我即晚去比錢.
仲要無咗我想去果個 resort 而且每人貴多千幾蚊.
但新畫都只係退番曬錢比我, 乜賠償都無.
更令我火滾既係, 我當日坐去韓國果班機得半 full,
何解新畫話無機位???

最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

禁止訪問

回覆:東X遊,打橫來,無商業道德

大宅

引用:我都參加過東x遊北京團,安排好差,導遊領

原帖由 LK_MAMA 於 13-01-18 發表
我都參加過東x遊北京團,安排好差,導遊領隊最差,屈人去自團節目,回來同職員投訴,既話你可以去旅發局投 ...
我剛跟東X䢟去鹿兒島!導遊全程要睇地圖,佢自己都未去過!態度勁差,又冇禮貌!

公爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

N年前跟東X遊去日本OK喎, 今年EASTER仲想報佢去新加坡TIM!, 睇黎都係搵過第間好D

大宅

引用:呢啲係旅行社慣用手法啦!n年前報團又係話

原帖由 milky_red 於 13-01-18 發表
呢啲係旅行社慣用手法啦!n年前報團又係話最後兩位,結果去旅行食飯時,發現成檯都係最後兩位

...
我們跟康X都是甘,報名時話只有四位,同團友傾開才知仲有人遲過我報。

大宅

LK_MAMA 發表於 13-1-18 16:28
我都參加過東x遊北京團,安排好差,導遊領隊最差,屈人去自團節目,回來同職員投訴,既話你可以去旅發局投 ...

去旅發局都冇用,都係廢既,有個葉小姐,剛打去要甘又要甘又吋,又話要真係同D單張完全吾同先會有錢賠,宜家都無人話要錢,我地想要個公道啫

侯爵府

引用:Quote:iki+發表於+13-1-18+08:46+我試過保

原帖由 AK+BB 於 13-01-18 發表
咁好? 邊間有2000蚊補比你?
我上年報新畫去韓國, 佢都係同我講差唔多成團,
到出發前一個禮拜, 去比尾數, ...
咁衰架! 東南亞團如果唔成團規定最少7日前通知架!

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

kkvicky 發表於 13-1-18 17:18
咁衰架! 東南亞團如果唔成團規定最少7日前通知架!

直頭賤到爆
佢明係想屈我轉團, 谷鬼氣死都唔制.
唔係聽個同事講話之前 join 過 ok 我都唔敢搏佢,
點知第一次 join 佢就o賴嘢

最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

LK_MAMA 發表於 13-1-18 16:28

有次我跟永安去北京, 食住都好, 但好多購物地方, 不過報名時已經知道,
但係最搵笨係去一個自費節目, 又話習耍, 又話變臉, 好直得睇, 要每人百幾蚊
點知入到一間好"up dup" 劇院(應該係戲院), d位又凹又難, 表演果D係十幾歲O既小朋友
又穿崩, 又失手, 唉......., 我相信唔係公司安排, 係導遊同領隊o既問題

珍珠宮

睛靈勳章

引用:Quote:原帖由+Babywk+於+13-01-18+發表你有

原帖由 木土土 於 13-01-18 發表
旅行社唔會未成團就book定機票酒店等人黎報名,所以佢話夠人數成團,唔代表機票酒店都已confirm ok!我唔係 ...
唔可以話間間都係咁,就代表呢種銷售手法係啱既,記得幾年前,日本漏幅射事件,佢地差不多係最遲取消日本團同退款既。

寶石宮

回覆:東X遊,打橫來,無商業道德

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆:AK+BB 的帖子

東形遊,因為我報名時已要求報一定成團的團,所以至有得賠,但有何用呀,成家6個人高高興興即將出發致賠,焗住嘔突俾返佢

公爵府

自由行吧! 新架玻很細, 乘的士也不貴.

首頁

尾頁

跳至